ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με 117 συμμετοχές η Ανάβαση Πορταριάς

με-117-συμμετοχές-η-ανάβαση-πορταριάς-301202

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του, αλλά πρωτάθλημα χωρίς Ανάβαση Πορταριάς δεν γίνεται!!!

Παρά του ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων θέλει ακόμη δύο αγώνες, βρίσκεται ωστόσο σε πλήρη δράση και παραμένει αναμφίβολα ένας ιδιαίτερα δημοφιλής θεσμός που προσελκύει πάντα πολλές συμμετοχές και πολλούς θεατές σε κάθε αγώνα. Ο 7ος γύρος του φετινού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο όμορφο Πήλιο και την Πορταριά, όπου εδώ και 37 συνεχή χρόνια υποδέχεται την ομώνυμη Ανάβαση σήμερα και αύριο 23-24 Σεπτεμβρίου.

Η 37η Ανάβαση Πορταριάς «AEGEAN Kαραλής» διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο «Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου» (Λ.Α.ΒΟΛΟΥ) και ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφερειακής Ενότητας Ν. Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου – ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), που κάθε χρόνο είναι αρωγός στην προσπάθεια του σωματείου.

Η Ανάβαση θα διεξαχθεί στη γνωστή διαδρομή μήκους 3,1 χιλιομέτρων σε τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Πορταριάς από τη διασταύρωση Σταγιατών έως το χωριό Πορταριά, μια διαδρομή με ιδιαίτερες συνθήκες πρόσφυσης αλλά και πονηρές στροφές, όπου απαιτείται ακρίβεια και εξεύρεση του κατάλληλου ελαστικού.

Στη φετινή 37η Ανάβαση Πορταριάς αυτό το Σαββατοκύριακο, θα συμμετάσχουν κορυφαίοι οδηγοί, με τις συμμετοχές να έχουν φτάσει τις 117.

Σήμερα Σάββατο και από ώρα 08.00-11.00 θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων στο χώρο του ξενοδοχείου Xenia Palace στην Πορταριά και εν συνεχεία στις 12.00 θα ξεκινήσει η διαδικασία των επίσημων δοκιμών. Αύριο ο αγώνας ξεκινά στις 10.00 και για την ανάδειξη των νικητών σε ομάδες και κλάσεις. Ο δρόμος και τις δύο ημέρες θα κλείσει μία ώρα πριν την έναρξη, δηλαδή για τις δοκιμές σήμερα 11.00 από την διασταύρωση Άλλης Μεριάς και τη διασταύρωση Αηδονοφωλιές, και για τον αγώνα αύριο Κυριακή στις 09.00 από τα ίδια σημεία. Εναλλακτικές διαδρομές από Αηδονοφωλιές-Κουκουράβα-Μακρινίτσα-Πορταρά, καθώς επίσης και μέσω Αγριάς-Δράκειας-Χανίων.

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές την Κυριακή 24/9 στις 15.00 στο ξενοδοχείο Xenia Palace στην Πορταριά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου