ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έτοιμος για επιστροφή ο Βαλεντίνο Ρόσι

έτοιμος-για-επιστροφή-ο-βαλεντίνο-ρόσ-305332

Μόλις 18 ημέρες μετά τον τραυματισμό του, ο Βαλεντίνο Ρόσι ανέβηκε ξανά σε μοτοσικλέτα και ετοιμάζεται να διαψεύσει πανηγυρικά τις ιατρικές προβλέψεις. Ο διάσημος Ιταλός πρωταθλητής, στις αρχές του μήνα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ανκόνα, όπου μεταφέρθηκε προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στην κνήμη του δεξιού ποδιού του.

Ο 38χρονος θρυλικός οδηγός του MotoGP, ο οποίος έχει πανηγυρίσει επτά τίτλους στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, παρέμεινε στο νοσοκομείο για ένα βράδυ, μετά το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην ανατολική Ιταλία. Σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις, ο Ρόσι θα επέστρεφε στα μέσα του Οκτωβρίου στις πίστες.

Σύμφωνα, όμως, με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Ρόσι έκανε προχθές δοκιμαστικές κούρσες στην πίστα του Μισάνο, στη βορειοανατολική Ιταλία, διαψεύδοντας τις ιατρικές εκτιμήσεις πως θα χρειαζόταν ενάμιση μήνα, τουλάχιστον, για να μπορέσει να επιστρέψει στις αγωνιστικές πίστες.

Μάλιστα θα κάνει νέες δοκιμές, ενόψει του επόμενου αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP στην Αραγονία της Ισπανίας, και δεν αποκλείεται να συμμετάσχει στην κυριακάτικη κούρσα!

Να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα η Yamaha είχε ανακοινώσει ότι ο Ολλανδός αναβάτης αγώνων Superbike, Μίχαελ Φαν Ντερ Μαρκ, θα αντικαθιστούσε τον τραυματία Ρόσι στο γκραν πρι της Αραγονίας, που αποτελεί τον 14ο από τους 18 αγώνες της εφετινής χρονιάς στο MotoGP. Αν, όμως, το τεστ που θα κάνει σήμερα ο Ρόσι είναι θετικό, τότε είναι πολύ πιθανό να μη χρειαστεί την αντικατάσταση του Ντερ Μαρκ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου