ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πυγμάχος ο Ρίο Φέρντιναντ

πυγμάχος-ο-ρίο-φέρντιναντ-305562

Ο Ρίο Φέρντιναντ αποσύρθηκε πριν από δύο χρόνια από τα γήπεδα, μετά από σπουδαία καριέρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εθνική Αγγλίας. Τώρα επιστρέφει στον αθλητισμό, καθώς προτίθεται στα 38 του χρόνια να ξεκινήσει καριέρα στην επαγγελματική πυγμαχία!

«Είναι μια ευκαιρία ν’ αποδείξω πράγματα και στον εαυτό μου σε ένα διαφορετικό άθλημα. Πάντα με ενδιέφερε το μποξ και η ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε είναι τέτοια την οποία λαμβάνω πολύ σοβαρά. Θέλω ν’ αποδείξω στον κόσμο ότι όλα είναι πιθανά. Έχω κίνητρο για να πετύχω», σχολίασε ο Άγγλος σταρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ρίο Φέρντιναντ ανακοίνωσε το 2015 ότι αποσύρεται από το ποδόσφαιρο, έχοντας μείνει ελεύθερος από την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός φόρεσε 81 φορές τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας, ενώ κατέκτησε έξι τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ, το Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Λιγκ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων στη διάρκεια της δωδεκαετούς θητείας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία «έγραψε» περισσότερες από 400 συμμετοχές.

Ο Φέρντιναντ άρχισε την καριέρα του στη Γουέστ Χαμ και αγωνίστηκε επίσης στη Λιντς, προτού ενταχθεί το 2002 στο δυναμικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι του ποσού των 29,1 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο τον είχε καταστήσει τότε ως τον πιο «ακριβό» ποδοσφαιριστή στην Αγγλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου