ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Barcelona Hotel», σχέδιο 4 αστέρων

barcelona-hotel-σχέδιο-4-αστέρων-305617

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει σκοπό να φτιάξει όμιλο ξενοδοχείων, αλλά η τουριστική έλξη του συλλόγου, δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις για μία επένδυση που να αξίζει τον κόπο στη βιομηχανία του τουρισμού.

Η ισπανική ιστοσελίδα Palco23, που ειδικεύεται στο αθλητικό μάρκετινγκ, αποκάλυψε ότι η Μπαρτσελόνα σχεδιάζει την κατασκευή ενός ξενοδοχείου 10.000 τετραγωνικών μέτρων, τεσσάρων αστέρων με αξία 44.098.000 ευρώ.

Ορισμένες λεπτομέρειες του έργου έχουν ήδη αποκαλυφθεί, όπως το γεγονός ότι το κτίριο θα έχει 165 δωμάτια με μέση έκταση 60 τετραγωνικών μέτρων το καθένα. Το έργο, όπως αποδεικνύεται, θα συνδυάζει παραδοσιακά υπνοδωμάτια αλλά και παροχές σε υπηρεσίες προσωπικής υγείας και αθλητισμού, καθώς και χώρους για συναντήσεις και εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Οι επιπλέον χώροι περιλαμβάνουν ένα κέντρο υγείας και αθλητισμού, αίθουσα συνεδριάσεων, αίθουσες συσκέψεων, εστιατόρια.

Η μέση τιμή ανά δωμάτιο αναμένεται να είναι 189,5 ευρώ τη νύχτα και η μέση πληρότητα αναμένεται στο 69%. Προβλέπονται έσοδα 11 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (το 40% των οποίων θα προέρχεται από διανυκτερεύσεις), ενώ οι εκτιμήσεις μιλάνε κατά μέσον όρο 3.400 επισκέπτες ημερησίως, με αποκορύφωμα 7.000 τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάτι τέτοιο έχει γίνει, ανεξάρτητα από τον σύλλογο, έξω από το Old Trafford του Μάντσεστερ με τη λειτουργία του Hotel Football. Μάλιστα το ξενοδοχείο, που χτίστηκε μπροστά από το Old Trafford, ιδιοκτησίας του Ασιάτη μεγιστάνα Πέτερ Λιμ, βραβεύτηκε ως «Best Business Hotel» στη Βρετανία για το 2015, ένα μόλις χρόνο μετά το άνοιγμά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου