ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέταγε φωτιές ο Ρήγας Φεραίος, επικρατώντας με 8-1 του Απόλλωνα

πέταγε-φωτιές-ο-ρήγας-φεραίος-επικρατ-308542

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με εμφανή τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Ρήγας Φεραίος δε δυσκολεύτηκε να πάρει μια επιβλητική νίκη – πρόκριση στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, επί του Απόλλωνα Καναλίων, με 8-1, στο Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου, για να αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Μαγνησιακό.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, με τους γηπεδούχους να επιβάλλουν από νωρίς το ρυθμό τους, κάνοντας… προπόνηση απέναντι στον φιλότιμο Απόλλωνα, συνδυάζοντας γκολ και θέαμα, στους φιλάθλους που βρέθηκαν κοντά στην ομάδα του Ρήγα, στο πρώτο επίσημό της παιχνίδι.

Το παιχνίδι

Με άγριες διαθέσεις μπήκαν στο παιχνίδι οι Βελεστινιώτες, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’. Συγκεκριμένα, έπειτα από σέντρα του Χατζηαθανασίου από δεξιά, ο Μπόρας έπιασε ωραίο δεξί πλασέ και πριν η μπάλα σκάσει, την έστειλε στην αριστερή γωνία του Μπέιντο για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Παπαγεωργίου, έκλεψε την μπάλα από τον Καραβά, μπήκε στην περιοχή και με δεξί «κεραυνό» διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 13’, ο Τσιώλης έκανε μια περίτεχνη ενέργεια, απέφυγε τρεις αντιπάλους, πλασάροντας με το δεξί, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, για να φτάσουμε στο 15’, όπου ο Χατζηαθανασίου από τα δεξιά έβγαλε την μπάλα στον Καναβό, που πλάσαρε εύστοχα τον Μπέιντο για το 3-0.

Οι παίκτες του Ρήγα, στα πρώτα λεπτά, δεν είχαν… σταματημό, καθώς στο 17’ ο Τσιώλης έκανε ότι δε μπόρεσε να κάνει στη φάση με το δοκάρι, καθώς πέτυχε το 4-0, με ωραίο σουτ, έπειτα από γύρισμα του Τζοβάρα. Μάλιστα, ο Τσιώλης είχε και δεύτερο δοκάρι. Ηταν το 38ο λεπτό, όταν ο παίκτης του Ρήγα… πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε μέσα από την περιοχή με το αριστερό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, σταματώντας στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Με το σκορ στο 4-0, με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, θα περίμενε κανείς ότι οι κυανόλευκοι θα σταματούσαν, ωστόσο οι παίκτες του Ρήγα έφτασαν στο 5-0, με τον Μπακάλη να χρίζεται σκόρερ, στο 50’. Ο νεαρός μέσος πήρε την μπάλα, έπειτα από όμορφη συνεργασία των συμπαικτών του και με ένα δεξί σουτ ανέβασε και άλλο το δείκτη του σκορ.

Εξι λεπτά αργότερα, σε μία ακόμη υποδειγματική επίθεση για τους γηπεδούχους, το γύρισμα του Λάμπρου από αριστερά βρήκε τον Καναβό στο ύψος του πέναλντι, με τον μέσο του Ρήγα να σημειώνει το 6-0 με αριστερό πλασέ.

Οι φιλοξενούμενοι του Απόλλωνα Καναλίων βρήκαν δίχτυα στο 61’, με τον Ζήση να πλασάρει εύστοχα με το δεξί, έπειτα από αδράνεια των γηπεδούχων, κάνοντας το 6-1.

Ο Ρήγας απάντησε στο 68’, με τους Τζέκα και Καναβό να παίζουν ωραία το «1-2» και τον τελευταίο να χρίζεται σκορερ για ακόμη μια φορά, για το 7-1. Τη μεγάλη σε σκορ νίκη των γηπεδούχων σφράγισε στο 78’΄ο Μπομπότης, που έπειτα από απόκρουση του Μπέιντο σε τετ-α-τετ με τον Τζέκα, πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το τελικό 8-1.

Διαιτητές: Σαμαράς, Μαγουλιανίτης, Μπασδάνη

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Αλεξίου-Σπαθής) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Ράπτης, Καρλιάμπας, Λάμπρου, Μπόρας, Καναβός, Παπαγεωργίου (46’ Μπακάλης), Γεωργατζής (60’ Καρακώστας), Τσιώλης (46’ Μπομπότης), Τζοβάρας (46’ Τζέκα).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ (Θ. Βλαχόπουλος): Μπέιντο, Καλαμήδας, Τσιάντος (46’ Παπαναγιώτου), Καραγιάννης (60’ Δουλάς), Κουζιώκας, Ζήσης, Δημόπουλος (26’ Κοκόλας), Ψαθάς, Βασιλείου, Καραβάς, Μανώλης (87’ Συρταριώτης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου