ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ξεπέρασε το εμπόδιο της πρώτης φάσης με πεντάρα η Νίκη Βόλου

ξεπέρασε-το-εμπόδιο-της-πρώτης-φάσης-μ-308707

Κάνοντας τα εύκολα – δύσκολα για ένα ημίχρονο απέναντι στον Πρωτεσίλαο, η Νίκη Βόλου προηγήθηκε μόλις με 1-0 της ομάδας του Πτελεού για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Αγχιάλου εκτός έδρας, σημειώνοντας ακόμη τέσσερα τέρματα στο β’ μέρος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπροστά στο κοινό τους οι κυανόλευκοι επέστρεψαν στις νίκες, μετά από την ήττα απέναντι στον ΓΣΑ στο Πανθεσσαλικό και την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Μακεδονικό, βλέποντας τον Μωυσίδη, ωστόσο, να αποχωρεί ως τραυματίας στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα.

Τα γκολ των Γαρυφαλλόπουλου στο 23’, Τζιώρα στο 57’, Μπάιριτς στο 59’, Ιορδανίδη με πέναλτι στο 67’ και Δημολιού στο 85’, ήρθαν ως φυσική συνέπεια απέναντι σε μια ομάδα κατώτερης κατηγορίας, με τους κυανόλευκους να στρέφουν την προσοχή τους στη σημερινή κλήρωση της Γ’ Εθνικής στις 12μ. στα γραφεία της ΕΠΟ.

Πώς ξεκίνησαν

Με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και με τους Γενιτσαρίδη-Μωυσίδη-Λάιο-Δημολιό, ξεκίνησε στην άμυνα η Νίκη Βόλου, έχοντας τους Μέτσε και Βέργο κάτω στη μεσαία γραμμή, με τον Ιορδανίδη να κινείται μπροστά τους, σε ελεύθερο ρόλο την ώρα που οι Μπάιριτς – Γαρυφαλλόπουλος έπαιξαν στις πτέρυγες της επίθεσης, συγκλίνοντας προς την περιοχή όπου κινούνταν ο Τζιώρας.

Από την άλλη για τους φιλοξενούμενους του Θανάση Μπίλη και σε σχήμα 4-5-1, ο Μάνος ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Λειμονής-Μιχόπουλος-Χασιώτης-Λάμπος. Στη μεσαία γραμμή οι Κώστας και Θοδωρής Κόρκος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Σούδη να κινείται μπροστά τους και τους Βαλωτή-Παπαδόπουλο να τοποθετούνται στα άκρα, με τον Μαρικλέν να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Με το πρώτο τέταρτο να περνά ανεπιστρεπτί και τη Νίκη Βόλου να μην καταφέρνει να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, οι κυανόλευκοι είχαν την πρώτη τους αναγκαστική αλλαγή στο 14’, με τον Τσιανάκα να αντικαθιστά τον Μωυσίδη, ο οποίος τραυματίστηκε.

Ακολούθως η Νίκη ανέβασε την απόδοση της και στο 16’ είχε την πρώτη χαμένη ευκαιρία, με τον Γαρυφαλλόπουλο να σουτάρει αρκετά άουτ, ενώ από σέντρα του Δημολιού Γαρυφαλλόπουλος κέρδισε κόρνερ, αναγκάζοντας τον Μάνο να παραχωρήσει κόρνερ.

Από την εκτέλεση του Μπάιριτς, ο Τζιώρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τον επιθετικό των κυανόλευκων να ετοιμάζει το 1-0 στο 23ο λεπτό για τον Γαρυφαλλόπουλο, ο οποίος απέναντι από τον τερματοφύλακα του Πρωτεσιλάου δεν χαρίστηκε για τρίτη φορά, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Μπάιριτς, αλλάζοντας πλευρές με τον Γαρυφαλλόπουλο συνεχώς, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή στο 34’ και αφού ελίχθηκε έξοχα από τα αριστερά έκανε το πλασέ, με την μπάλα να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάνου, ο οποίος είχε πέσει στα πόδια του Κροάτη για να σώσει την εστία του.

Δοκάρι όμως είχε και ο Γαρυφαλλόπουλος και μάλιστα ένα λεπτό μετά με τον νεαρό φορ να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά της αριστερής δοκού του Μάνου.

Μετά από νέα εκτέλεση κόρνερ του Μπάιριτς και από τα δεξιά η νέα κεφαλιά του Τζιώρα πέρασε και πάλι άουτ στο 39’, με τη Νίκη να θέλει ένα δεύτερο τέρμα, αλλά να μην το πετυχαίνει, ενώ υπήρχε και ένταση προς το φινάλε του πρώτου μέρους έπειτα από χτύπημα του Μιχόπουλου στον Μπάιριτς, με τον πρώτο να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα.

Δεν άφησε περιθώρια

Χωρίς καιρό για χάσιμο η Νίκη μπήκε στην επανάληψη με στόχο να διευρύνει το προβάδισμα της, βλέποντας ωστόσο στο 51’ την κεφαλιά του Ιορδανίδη έπειτα από σέντρα του Γαρυφαλλόπουλου να τραντάζει το οριζόντιο.

Και πάλι ο Ιορδανίδης τέσσερα λεπτά μετά και στο 55’ ανάγκασε τον Μάνο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να κάνει κάτι προκειμένου να αποσοβήσει το 2-0 στο 57’. Συγκεκριμένα ο Δημολιός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά για τον Τζιώρα, ο οποίος με βολ πλανέ ενθουσίασε τους λιγοστούς φίλους των κυανόλευκων που ζητούσαν πλέον κι άλλα γκολ.

Το τρίτο τέρμα ήρθε μόλις δύο λεπτά αργότερα, με τον Μπάιριτς να χορεύει σε κροατικό ρυθμό την αντίπαλη άμυνα, μπαίνοντας από τα αριστερά για να σουτάρει με το δεξί και να στείλει την μπάλα να αναπαυθεί στα αντίπαλα δίχτυα για το 3-0.

Από σέντρα του νεοεισελθόντα Ματθαίου, ο Ιορδανίδης βρέθηκε και πάλι σε θέση για γκολ, όμως ο Μάνος του είπε όχι, παραχωρώντας κόρνερ, για να ακολουθήσει το 4-0 στο 67’, όταν ο Γαρυφαλλόπουλος σέντραρε από τα δεξιά, με τον Μιχόπουλο να σταματά την μπάλα με το χέρι και να καταλογιστεί πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Ιορδανίδης.

Το τελικό 5-0 γράφτηκε στο 85’, με τον Δημολιό να βάζει τη δική του πινελιά, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική προσπάθεια του Βουρδάκη, με τον αριστεροπόδαρο αμυντικό να σκοράρει με δεξί σουτ στην κίνηση.

Διαιτητής: Πλακιάς

Βοηθοί: Αναστασίου, Τρυφωνίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος-Μπούις) Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Μωυσίδης (14’ λ. τρ. Τσιανάκας), Λάιος, Δημολιός, Βέργος, Μέτσε (68’ Βουρδάκης), Ιορδανίδης, Γαρυφαλλόπουλος, Μπάιριτς, Τζιώρας (62’ Ματθαίου).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Μπίλης) Μάνος, Μιχόπουλος, Λάμπος, Λεϊμονής (46’ Σιαμανίκος), Χασιώτης, Κόρκος Κ. (81’ Τσουβαλιάς), Σούδης, Κόρκος Θ., Παπαδόπουλος (63’ Γουργιώτης), Μαριγκλέν, Βαλωτής (46’ Παναγιώτου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου