ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύριο θέλει και συνέχεια!

αύριο-θέλει-και-συνέχεια-315528

Η Ρωσία στον δρόμο της Εθνικής στους «8» του Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ είναι στους «8» του Ευρωμπάσκετ αλλά έχει και παρακάτω… Η Εθνική, μετά από μια μέρα επαναφόρτισης, προετοιμάσθηκε για τον προημιτελικό της Τετάρτης με τη Ρωσία, και με την εικόνα της υπόσχεται… τετράδα.

Η Εθνική φαίνεται ότι δεν «χόρτασε», μήτε αρκείται στην πρόκριση στα προημιτελικά. Θέλει παραπάνω. Και το κυριότερο… μπορεί, αύριο Τετάρτη (13/9 -18:45), στο Σινάν Ερντέμ…

Για τη Ρωσία υπάρχει σεβασμός, αλλά σε καμία περίπτωση φόβος. Σίγουρα δεν πρόκειται για καλύτερη ομάδα από τη Λιθουανία, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το προπονητικό πλάνο θα αφορά σε μεγάλο βαθμό στην εξουδετέρωση του Αλεξέι Σβεντ που έκανε ό,τι ήθελε τους Κροάτες, αλλά και την προστασία της ρακέτας από τον θηριώδη Τιμοφέι Μοζγκόφ. Υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι παίκτες στο ρόστερ του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, αλλά κανείς δεν δείχνει να έχει την ποιότητα να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα όπως ο γκαρντ της Χίμκι ή ο σέντερ των Νετς.

Η ουσία είναι πως η Εθνική έχει αύριο μπροστά της μια χρυσή ευκαιρία και όλοι είναι αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να πάει χαμένη. Η Ρωσία προκρίθηκε στους «8» του Ευρωμπάσκετ κυριαρχώντας 101-78 της Κροατίας, που στην Πόλη είχε ταξιδέψει με βλέψεις για βάθρο.

Όλα τα αποτελέσματα στη φάση των «16» ήταν:

Σλοβενία-Ουκρανία 79-55

Γερμανία-Γαλλία 84-81

Φινλανδία-Ιταλία 57-70

Λιθουανία-ΕΛΛΑΔΑ 64-77

Ισπανία-Τουρκία 73-56

Λετονία-Μαυροβούνιο 100-68

Κροατία-Ρωσία 78-101

Σερβία-Ουγγαρία 86-78

Τα ζευγάρια στους «8»

ΣΗΜΕΡΑ 12/9

Γερμανία – Ισπανία

Σλοβενία – Λετονία

ΑΥΡΙΟ 13/9

ΕΛΛΑΔΑ – Ρωσία 18:45

Ιταλία – Σερβία

«Είμαστε πλέον ομάδα, αλλά όχι το φαβορί»

Την ψυχολογική πίεση στους Ρώσους μετέθεσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, χρίζοντας την ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς φαβορί στην προημιτελική «μάχη» με την Ελλάδα αύριο Τετάρτη (13/9, 18:45), στο Σινάν Ερντέμ. «Αυτοί είναι το φαβορί. Με όποια ομάδα και να παίξω, οι αντίπαλοι μας θα είναι το φαβορί», δήλωσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί θεωρεί ότι η εθνική δεν είναι φαβορί, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού απάντησε: «Είμαστε πλέον ομάδα, αλλά δεν είμαστε το φαβορί. Όποτε λέμε ότι είμαστε το φαβορί, τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Ο Αλεξέι Σβεντ σημείωσε 27 πόντους και μοίρασε 12 ασίστ κόντρα στην Κροατία, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να τονίζει όσον αφορά στο μαρκάρισμά του: «Θα πρέπει να τον κουράσουμε όσο μπορούμε».

Ο 25χρονος φόργουορντ είπε για το νοκ άουτ παιχνίδι της φάσης των «16» Κροατία-Ρωσία: «Είδα τον αγώνα και μου φάνηκε πολύ δυνατή η Ρωσία. Έπαιξε πολύ καλά».

Η υπόσχεση του Θανάση Αντετοκούνμπο στους Έλληνες φιλάθλους: «Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Νιώθουμε σίγουρα πιο απελευθερωμένοι! Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Έλεγχος WADA

Η Παγκόσμια Υπηρεσία Καταπολέμησης Ντόπινγκ έκανε ελέγχους ντόπινγκ το πρωί της Δευτέρας στο ξενοδοχείο των αποστολών και ο… άτυχος για την Ελλάδα ήταν ο γκαρντ του Παναθηναϊκού Νίκος Παππάς.

Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται από τη WADA σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ είχε γίνει αντίστοιχος έλεγχος και πριν την έναρξη των αγώνων της πρώτης φάσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου