ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Αργεντινή κινδυνεύει

η-αργεντινή-κινδυνεύει-322746

Να χάσει την απευθείας…πτήση για τη Ρωσία 2018

Η Αργεντινή χρειάστηκε να επιστρέψει στο σκορ για να αποφύγει την ήττα από τη Βενεζουέλα στο Μπουένος Άιρες (1-1), αλλά η ανικανότητά της να πάρει την αναμενόμενη νίκη, σημαίνει ότι η φιναλίστ του 2014 απέχει πολύ από το να εξασφαλίσει τη θέση της στο Μουντιάλ της Ρωσίας το επόμενο έτος.

Η Αργεντινή είχε κερδίσει και τους έξι από τους προηγούμενους προκριματικούς εντός έδρας αγώνες της με τη Βενεζουέλα, και αναμενόταν να κάνει το ίδιο απέναντι στην ομάδα που βρίσκεται στο πάτο του ταμπλό της Νότιας Αμερικής, και εξακολουθεί χωρίς νίκη σε 10 αγώνες.

Η αδυναμία της Αργεντινής να πάρει και τους τρεις πόντους, την κράτησε πέμπτη στην κατάταξη, δύο αγώνες πριν από το τέλος, με τις τέσσερις πρώτες να έχουν δικαίωμα απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση.

Η Βενεζουέλα άνοιξε το σκορ, μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Τζων Μουρίγιο, περνώντας την μπάλα πάνω από τον Ρομέρο. Το πλεονέκτημα, όμως, διήρκεσε μόλις τέσσερα λεπτά. Ο Μάρκος Ακούνα, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Άνχελ Ντι Μαρία, ήταν ο «δημιουργός» του αυτογκόλ που «χρεώθηκε» ο Ρολφ Φέλτσερ. Ο Μάουρο Ικάρντι είχε μία πολύ καλή ευκαιρία στη συνέχεια, αλλά η Αργεντινή, με τον Λιονέλ Μέσι όχι στην καλύτερη βραδιά του, φαινόταν αδιάφορη και δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη.

Η Βραζιλία, επικεφαλής του ομίλου και μοναδική ομάδα που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στη Ρωσία το 2018, από τη Νότια Αμερική, στάθηκε όρθια στην Κολομβία (1-1), ενώ η Ουρουγουάη, η οποία κέρδισε 2-1 στην Παραγουάη σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο τέταρτο, βρίσκεται πίσω της με 27 βαθμούς, ακολουθούμενη από την Κολομβία (26).

Το Περού, που δεν έχει παίξει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1982, νίκησε τον Ισημερινό 2-1 φτάνοντας στην τέταρτη θέση με 24 πόντους, μπροστά από την Αργεντινή, εξαιτίας της διαφοράς τερμάτων.

Το πέναλτι του Άρτσε αποδείχθηκε αρκετό στη Βολιβία για να πανηγυρίσει (1-0) στη Λα Παζ, απέναντι στη Χιλή, που περιορίζεται ένα πόντο κάτω από την Αργεντινή. Να σημειωθεί ότι η πέμπτη της κατάταξης θα εμπλακεί σε διηπειρωτικό play-off με τη Νέα Ζηλανδία.

Τα αποτελέσματα των προκριματικών στη ζώνη της Νότιας Αμερικής:

Βολιβία – Χιλή 1-0

(59’ πέναλτι Άρτσε)

Κολομβία – Βραζιλία 1-1

(56’ Φαλκάο-45+ Γουίλιαμ)

Ισημερινός – Περού 1-2

(80’ πέναλτι Βαλένθια-73’ Φλόρες, 76’ Ουρτάδο)

Αργεντινή – Βενεζουέλα 1-1

(54΄αυτογκόλ Φέλτσερ-50΄Μουρίγιο)

Παραγουάη-Ουρουγουάη 1-2

(88’ Ρομέρο-76’ Βαλβέρδε, 80’ αυτογκόλ Γκόμες)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

Βραζιλία 36

Ουρουγουάη 27

Κολομβία 24

Περού 24

Αργεντινή 24

Χιλή 23

Παραγουάη 21

Ισημερινός 20

Βολιβία 13

Βενεζουέλα 8

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου