ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τόπο στα… νιάτα

τόπο-στα-νιάτα-324674

Ξεκίνησε με όνειρα από το Π. Μαγουλάς η δράση για την Ακαδημία της Νίκης Βόλου

Ρεπορτάζ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Με την παρουσία του προπονητή της πρώτης ομάδας, Φάντζιο Μπούις, ο οποίος θα έχει ρόλο και αρχιπροπονητή Ακαδημιών, και αισθητή την παρουσία του κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο «Παντελής Μαγουλάς» ο αγιασμός των λιλιπούτειων ποδοσφαιριστών της Νίκης αλλά και των Νέων Αθλητών.

Από εκεί όπου ξεκίνησε το όνειρο των κυανόλευκων να παίρνει σάρκα και οστά, προπονητές, ποδοσφαιριστές και γονείς έδωσαν το παρών στον αγιασμό και στην «πρώτη» της κυανόλευκης Ακαδημίας.

Σχετικά με τη νέα αγωνιστική σεζόν, ο υπεύθυνος των ακαδημιών Άκης Σουγγάρης ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα το σημαντικότερο είναι να έχουμε όλοι υγεία. Όσον αφορά τα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας έχω να πω ότι έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια και συνεχίζουμε. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γίνεται σε αυτά τα παιδιά», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Φέτος το Παντελής Μαγουλάς θα είναι το “σπίτι” των παιδιών που στελεχώνουν τις ακαδημίες μας. Τα γήπεδα είναι έτοιμα για χρήση. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ορισμένα πράγματα ακόμη, ωστόσο αυτά δεν έχουν να κάνουν ούτε με τα γήπεδα ούτε με τις προπονήσεις. Οι ηλικίες ξεκινούν από 5 χρονών και φτάνουν μέχρι τους Νέους Αθλητές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τον αριθμό των παιδιών που έχουμε στο δυναμικό μας. Όπως και να έχει πάντως, ο στόχος μας είναι μέσα από τη σωστή και οργανωμένη δουλειά να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερα παιδιά».

Συν τοις άλλοις ο κ. Σουγγάρης, ο οποίος αποτελεί και μέλος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου της Νίκης, έπλεξε το εγκώμιο των προπονητών που έχουν αναλάβει τα αναπτυξιακά τμήματα: «Είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά και γνώστες του αντικειμένου. Τους έχουμε επιλέξει με συγκεκριμένα κριτήρια, διότι κοιτάμε πάντα το καλύτερο για τους μικρούς μας αθλητές».

Για ακόμη μια χρονιά θα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα υποδομής. Ένας εκ των προπονητών τους είναι ο Γιώργος Παρασκευαΐδης, ο οποίος θα αναλάβει και προπονητής των Νέων Αθλητών. Επιπροσθέτως, τα υπόλοιπα άτομα που συνεισφέρουν σε αυτό το εγχείρημα είναι οι Χρήστος Κοντοβάς, Νίκος Σκουφογιάννης, Τάκης Παρισσάκης και Κωνσταντίνος Παππάς, ο οποίος αφίχθη φέτος από την Κύπρο και θα αναλάβει τις μικρότερες ηλικίες.

Εκτός αυτών, ο Μισέλ Μπρένιξ θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη εξωτερικού συνεργάτη και γι’ αυτή την σεζόν: «Ο κ. Μπρένιξ, αυτή τη φορά θα έρθει αποκλειστικά για την ομάδα μας, για τα παιδιά της Νίκης. Ωστόσο, ελπίζουμε και σε πολλές ακόμη συνεργασίες», υπογράμμισε ο Α. Σουγγάρης.

Μεταξύ των άλλων, έκανε λόγο για την εξέλιξη των ακαδημιών και ο Φάντζιο Μπούις: «Όπως είχαμε πει και πέρυσι, οι ακαδημίες μας σταδιακά βελτιώνονται. Κάτι το οποίο γίνεται με μικρά, αλλά σταθερά βήματα. Απεναντίας, δεν θεωρώ ότι είμαστε στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας, όμως συνεχίζουμε την προσπάθεια και κάθε μήνα θα γινόμαστε καλύτεροι», για να προσθέσει: «Σίγουρα οι βάσεις έχουν μπει, αφού έχουν αρκετά καλή οργάνωση. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι έχουν φτιαχτεί και τα γήπεδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου