ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με τους ξένους να επιστρέφουν δυναμικά

με-τους-ξένους-να-επιστρέφουν-δυναμικ-327489

Ακόμη ένα φιλικό -προπονητικού χαρακτήρα- έδωσε χθες η Νίκη Βόλου, φιλοξενώντας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την ΑΕ Λεονταρίου από την Καρδίτσα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Με τους κυανόλευκους να επικρατούν με 5-0, εξαιρετική ήταν η εμφάνιση των τριών ξένων ποδοσφαιριστών της, οι οποίοι έλειψαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες από την προετοιμασία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φώτο: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Σε ένα ανακαινισμένο Πανθεσσαλικό Στάδιο, και αφού η Νίκη άρχισε να ξεπληρώνει σιγά – σιγά μέσω ανακατασκευής των ζημιών, που προκλήθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, τα Τουριστικά Ακίνητα, οι κυανόλευκοι δεν δυσκολεύθηκαν να κάνουν τη… ζημιά στην ομάδα που θα συμμετέχει φέτος στην Α’ ΕΠΣ Καρδίτσας, έχοντας ως προπονητή την παλιά δόξα της βολιώτικης ομάδας, Γιάννη Παφλιά, ο οποίος τιμήθηκε από τον Ομιλο Φιλάθλων και τη ΔΕ της Νίκης Βόλου στο ημίχρονο.

Η προσοχή, ωστόσο, από τους προπονητές Στέφανο Ξηροφώτο και Φάντζιο Μπούις, ήταν στραμμένη στους τρεις ποδοσφαιριστές, που τις τελευταίες 15 περίπου ημέρες έλειψαν από την προετοιμασία, προκειμένου να βρεθούν σε Ουκρανία και Ρωσία αντίστοιχα για να διευθετήσουν γραφειοκρατικά ζητήματα και έτσι να προχωρήσει η μεταγραφή τους, μετά κόπων και βασάνων, την τελευταία ημέρα της διορίας. Ντόλγκι, Γιάκοβλεφ και Σούσκιν λοιπόν, έδειξαν σε καλή κατάσταση, είχαν συμμετοχή και στο επιθετικό παιχνίδι των κυανόλευκων, οι οποίοι πέτυχαν και τα πέντε τέρματα έως και το 46’.

Πώς ξεκίνησε

Με τον Θεολόγη ως τερματοφύλακα και τους Γενιτσαρίδη-Βέργο-Μωυσίδη-Δημολιό, από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα ξεκίνησε η Νίκη Βόλου, έχοντας τους Μέτσε και Ντόλγκι στον άξονα ως αμυντικούς μέσους. Την ίδια ώρα ο Μπάιριτς τοποθετήθηκε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Σούσκιν στην αριστερή, με τον Γιάγκοβλεφ να κινείται στην πλάτη του Τζιώρα στην επίθεση.

Ο αγώνας

Φουριόζα από το πρώτο κιόλας λεπτό και δίχως καιρό για χάσιμο, η Νίκη μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, με τον Γιάκοβλεφ να απειλεί στο 2’ την αντίπαλη εστία, αλλά στην πορεία της μπάλας ο Τσέτσας παραχώρησε κόρνερ, απομακρύνοντας με το κεφάλι. Λίγο αργότερα δεν άργησε να ανοίξει το σκορ, και τα πρώτα έντονα χειροκροτήματα από τους κυανόλευκους φιλάθλους να ακουστούν, όταν με τη συμπλήρωση 8 λεπτών αγώνα, ο Γενιτσαρίδης ξεδίπλωσε και επιθετικές αρετές, με τον νεαρό μπακ να προωθείται από τα δεξιά και με σουτ με το αριστερό από τη γωνία της περιοχής, «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα είπε όχι στον Γενιτσαρίδη, που έψαξε και το 2-0 με το δεξί, το καλό του πόδι, όμως ο Θ. Σαλαγιάννης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Επίσκεψη της ΑΕ Λεονταρίου στο 19’ δεν ανησύχησε παραπάνω, απ’ ότι θα έπρεπε την άμυνα της Νίκης Βόλου, με την ατομική προσπάθεια και το σουτ του Διπλάρη να σταματά πάνω στον Μωυσίδη.

Στην επόμενη αξιόλογη στιγμή, η Νίκη πέτυχε και το δεύτερο τέρμα της, όταν στο 25’ ο Γιάκοβλεφ κέρδισε πέναλτι, με τον Τζιώρα να μην έχει πρόβλημα να σημειώσει το 2-0 από την άσπρη βούλα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γενιτσαρίδης απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, «έσπασε» την μπάλα στον Τζιώρα, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυνόμενοι, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να είναι εξουδετερωμένος.

Στο 29’ ήταν η στιγμή του Ντόλγκι να ψάξει το γκολ, με τον Ουκρανό μέσο να μην τα καταφέρνει ωστόσο, αφού η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι έπειτα από μακρινό σουτ, κάτι που πέτυχε όμως στο 33’.

Το γκολ προήλθε από ενέργεια του Γιάκοβλεφ, ο οποίος δεν είχε εμπόδιο από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα για τον συμπατριώτη του, με τον Ντόλγκι να σκοράρει για το 3-0 με εύκολο διαγώνιο σουτ με το δεξί.

Από την επιθετική πολυφωνία της Νίκης δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Ρώσος, Σούσκιν, ο οποίος σκόραρε στο 37’, έπειτα από σέντρα του Γενιτσαρίδη από τα δεξιά και άστοχη έξοδο του Θ. Σαλαγιάννη δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει σε κενή εστία για το 4-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Νίκη σκόραρε σε ακόμη ένα πέναλτι, με τον Γιάκοβλεφ να το κερδίζει και να αναλαμβάνει την εκτέλεση του, σημειώνοντας το 5-0, ξεγελώντας, τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Παρθένη.

Εντυπωσιακή φάση καταγράφηκε στο 53’, με τον Σούσκιν να διεισδύει προς την αντίπαλη άμυνα, δίνοντας την μπάλα στον Γιάκοβλεφ, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει ανεπιτυχώς με ραμπόνα, και τον Τζιώρα να προσπαθεί να στείλει την μπάλα ανεπιτυχώς στα αντίπαλα δίχτυα στη συνέχεια με ψαλιδάκι και αφού η μπάλα είχε πάρει ύψος από την προσπάθεια του Ουκρανού.

Οι πολλές αλλαγές στη συνέχεια δεν επέστρεψαν στο να διατηρηθεί ο ίδιος ρυθμός στον αγώνα, με τη Νίκη να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα και να φθάνει ακόμη δύο φορές κοντά σε ένα γκολ, όμως τόσο η προσπάθεια του Τσιανάκα με κεφαλιά, όσο και το σουτ του Γαρυφαλλόπουλου, δεν έμελλε να αλλάξουν το 5-0, που είχε διαμορφωθεί από το 46’.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης (66’ Ράπτης), Γενιτσαρίδης (56’ Λάιος), Δημολιός (66’ Ζιώγας), Βέργος (66’ Σφονδυλιάς), Μωυσίδης (66’ Ματθαίου), Ντόλγκι (56’ Τσιανάκας), Μέτσε. Μπάιριτς, Σούσκιν (56’ Βουρδάκης), Γιάκοβλεφ (56’ Ιορδανίδης), Τζιώρας (56’ Γαρυφαλλόπουλος)

Α.Ε. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: Θ. Σαλαγιάννης (38’ λ. τρ. Παρθένης), Τσέλιος, Καλιακούδας (26’ λ. τρ. Κουρτογιάννης), Τσέτσας Χρ (56’ Αρσενίδης), Σαΐνης, Ακριβόπουλος, Σαΐνης Μάνθος, Σαλαγιάννης Μάριος, Διπλάρης, Λουκάς (51’ Παπαδήμας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου