ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο Καρπενήσι απέναντι σε Αιγύπτιους αγωνίζεται σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου

στο-καρπενήσι-απέναντι-σε-αιγύπτιους-327845

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από χθες Κυριακή, ο Ολυμπιακός Βόλου που σήμερα (11π.μ.) θα δώσει νέο φιλικό τεστ με αντίπαλο την Αιγυπτιακή Wadi Degla, ομάδα από το Κάιρο. Οι ερυθρόλευκοι του Μιχάλη Ζιώγα συνεχίζουν τις εντατικές προπονήσεις, αλλά και τα παιχνίδια προετοιμασίας, προκειμένου να είναι πανέτοιμοι στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, στις 24 Σεπτεμβρίου.

Μετά τη νίκη επί του Τοξότη με 2-0, αλλά και τη λευκή ισοπαλία με τον Ρήγα Φεραίο, οι Βολιώτες θέλουν να βρουν και πάλι τον καλό τους εαυτό, καθώς η επιθετική δυστοκία, σε κάποιες περιπτώσεις, στα δύο προηγούμενα φιλικά παιχνίδια, μετρίασε την αισιοδοξία του περασμένου διαστήματος και έφεραν αμφιβολίες στο στρατόπεδο των κόκκινων, που ήδη σκέπτονται την απόκτηση ενός ικανού φορ, που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα άμεσα.

Το σημερινό παιχνίδι με την αιγυπτιακή ομάδα, που βρίσκεται στην ευρυτανική πόλη ήδη από τις 25 Αυγούστου θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ολόκληρο το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, που αναμένεται να βγάλει συμπεράσματα, καθώς τις επόμενες ημέρες η προετοιμασία θα μπει στην τελική ευθεία, με λιγότερες από 20 ημέρες μέχρι και την επίσημη πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, σε ανακοίνωσή της για το φιλικό με την Wadi Degla επισημαίνει: «Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει τη διεξαγωγή φιλικού παιχνιδιού της ομάδας μας με την Αιγυπτιακή Wadi Degla (SC). Το φιλικό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στις 11 το πρωί της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Avaris .. Η Αιγυπτιακή ομάδα βρίσκεται στο Καρπενήσι, όπου και προετοιμάζεται από τις 25 Αυγούστου, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μία δυνατή ομάδα, ενόψει του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Η Wadi Degla ιδρύθηκε το 2002 και πήρε το όνομα από την εταιρία real estate του ιδιοκτήτη της Μαγκέντ Σαμί. Παρότι αριθμεί μόλις 15 χρόνια ιστορίας αποτελεί δύναμη του Αιγυπτιακού ποδοσφαίρου. Συμμετείχε τον τελικό κυπέλλου του 2013, γνωρίζοντας την ήττα από την Ζάμαλεκ. Βασικός της στόχος είναι η αξιοποίηση των ταλέντων, διαθέτοντας μια από τις κορυφαίες ακαδημίες με συνεργασία με την Άρσεναλ, αλλά και με τις ακαδημίες του Ζαν Μάρκ Γκιγιού της Ακτής Ελεφαντοστού.
Ανέβηκε κατηγορία το 2010, έχοντας συνεχής παρουσία στην μεγάλη κατηγορία της χώρας. Στα αξιοσημείωτα ο δανεισμός του Γάλλου άλλοτε άσου της Τσέλσι Φλοράν Μαλουντά τον Ιανουάριο του 2016. Εδρεύει στο Κάιρο και αγωνίζεται στο γήπεδο της 30ης Ιουνίου (30.000 χωρητικότητα)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου