ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να αποφύγει τους… μπελάδες

να-αποφύγει-τους-μπελάδες-328452

Η Εθνική φιλοξενεί σήμερα (21.45) Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» το Βέλγιο, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών για το Μουντιάλ 2018

Έχοντας χάσει κόντρα στην Εσθονία (0-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» μοναδική ευκαιρία να κατοχυρώσει τη 2η θέση του ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ, η Εθνική ανδρών φιλοξενεί σήμερα Κυριακή στο ίδιο γήπεδο το Βέλγιο (21.45 ΣΚΑΪ/Cosmote Sports 1) για την 8η αγωνιστική των προκριματικών για το Μουντιάλ 2018. Κόντρα στους πρωτοπόρους του ομίλου και ιδιαίτερα φορμαρισμένους Βέλγους, η Εθνική καλείται να σταθεί όρθια προκειμένου να μην μπλέξει αρκετά όσον αφορά τον στόχο της πρόκρισης. Σημειώνεται πως οι ελπίδες της Ελλάδας εστιάζονται κυρίως στη 2η θέση του ομίλου, αφού η πρώτη έχει κλειδώσει από τους Βέλγους.

Ωστόσο, μετά τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής, οι ισορροπίες για την ελληνική ομάδα έγιναν ιδιαίτερα λεπτές. Και αυτό γιατί με το στραβοπάτημα κόντρα στους Εσθονούς δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της βασικής αντιπάλου της, Βοσνίας, στη Λευκωσία από την Κύπρο με 3-2, για να πάρει σημαντικό… αέρα στη βαθμολογία. Έτσι, ανάμεσα στις δύο ομάδες η διαφορά παραμένει οριακή (+2 η Ελλάδα) την ώρα που σε θεωρητικό επίπεδο για τη μάχη της 2ης θέσης μπαίνει και η Κύπρος. Έτσι τα περιθώρια για νέες απώλειες έχουν στενέψει για την Εθνική, που το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Βέλγους είναι μονόδρομος, ενώ σε περίπτωση ήττας κινδυνεύει να βρεθεί από τη 2η θέση στην 4η (βάσει και συνδυασμού αποτελεσμάτων).

Ενόψει Βελγίου πάντως, στην Εθνική, πέραν της απογοήτευσης για την… ευκαιρία που χάθηκε, επικρατεί και σκεπτικισμός για την απόδοση, η οποία ήταν σε μέτρια (έως κακά) επίπεδα και θύμισε εικόνα του… πρόσφατου παρελθόντος (εποχή Ρανιέρι). Οι Έλληνες διεθνείς, εκτός από κάποιες καλές ευκαιρίες (κυρίως στο πρώτο μέρος) δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την όποια πρωτοβουλία κινήσεων, έχοντας σοβαρά προβλήματα. Με δεδομένο ότι και ενόψει Βελγίου παραμένει αμφίβολος (λόγω τραυματισμού) ο Κώστας Μήτρογλου, το συγκεκριμένο ζήτημα προκαλεί προβληματισμό. Στα θετικά για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίκαελ Σκίμπε, η επιστροφή Παπασταθόπουλου στην άμυνα, που ενισχύει τα… χαρτιά στα πλάνα του για να σταματήσει τους ταχύτατους και πρωτοκλασάτους επιθετικούς των αντιπάλων. Αντίθετα, ενοχλήσεις αισθανόταν μετά τον αγώνα με την Εσθονία ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Κυπριακές… βλέψεις στην Εσθονία

Στα άλλα δύο ματς, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Κύπρου με την Εσθονία (19.00 Cosmote Sports 2), με την ομάδα της Μεγαλονήσου να είναι ανεβασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά την πολύτιμη νίκη επί της Βοσνίας. Μάλιστα, σε περίπτωση νέας επιτυχίας και με βάση συνδυασμό αποτελεσμάτων, θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Στο άλλο ματς θεωρητικά εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Βοσνία φιλοξενώντας το Γιβραλτάρ (21.45 Cosmote Sports 2).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου