ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο… ψάξιμο

στο-ψάξιμο-501587

Στο… ψάξιμο βρίσκονται στη Νέα Ιωνία μετά την ήττα (0-1) από την Καλλονή στο γήπεδο της Νεάπολης για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League 2. Οι άνθρωποι της ομάδας αναζητούν το νέο τεχνικό που θα κληθεί να αναλάβει να οδηγήσει τους κυανόλευκους στο πρωτάθλημα, ενώ ψάχνονται και για τις αιτίες που οδήγησαν στην ήττα.

Χρειάστηκε βέβαια λίγο και η τύχη των φιλοξενουμένων και αν το θέλετε αντίστροφα η ατυχία των γηπεδούχων για να φύγει η νεοφώτιστη Καλλονή του Μιχάλη Κασάπη με το «τρίποντο» στις αποσκευές της. Αυτό παραδέχτηκε και ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας της Λέσβου στη συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας το γκολ που πέτυχε ο Μακρίδης «σπάνιο», όμως η αλήθεια είναι ότι και η Νίκη παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών.

Μερίδα οπαδών επιτέθηκε στον Χόρχε Μπάριος κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ο Ουρουγουανός είχε φροντίσει να δώσει γραπτώς την παραίτησή του πριν από το ματς, που έγινε αποδεκτή από τον Στράτο Γιδόπουλο.

Μάλιστα ο Στράτος Γιδόπουλος ανακοίνωσε τα παρακάτω: «Ευχαριστούμε πολύ τον Χόρχε Μπάριος, που πέρυσι κράτησε την ομάδα μόνος του, χωρίς βοηθούς και γυμναστές και με προβλήματα αλλά και για την φετινή του προσπάθεια που ξεκίνησε. Για φέτος πιστεύουμε ότι δεν είναι υπαίτιος για όλα τα δεινά. Πρώτα εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, ύστερα έρχεται ο προπονητής και ύστερα οι παίκτες. Ενας προπονητής όταν δεν έχει την ανάλογη συμπαράσταση και από τους παίκτες του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για αυτή την κατάσταση».

Κροάτης το φαβορί

Στη λίστα του Στράτου Γιδόπουλου για τον αντικαταστάτη του Χόρχε Μπάριος βρίσκονται ένας Κροάτης προπονητής και τρεις Ελληνες. Ο Κροάτης ήταν μέχρι χθες το φαβορί, ωστόσο το όνομά του δεν διέρρευσε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν τεχνικό που γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στη χώρα μας. Από κει και πέρα στη λίστα υπάρχει και το όνομα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ενός πολύ έμπειρου τεχνικού που αυτή τη στιγμή αποτελεί τον βοηθό στην ομάδα της Κέρκυρας, ενώ στο παρελθόν έχει δουλέψει σε Λεβαδειακό, Κοζάνη, Λεωνίδιο, Παναιτωλικό, Λύκους, Βέροια, Δόξα Δράμας, Διαγόρα, Πανθρακικό, Εθνικό Αστέρα και Μακεδονικό. Λόγος έγινε και για τον Τιμόθεο Καβακά, έναν νεαρό προπονητή που πέρυσι κάθισε στον πάγκο της Βέροιας. Στη Νέα Ιωνία ακούστηκε και το όνομα του Κεχαγιά που έμεινε ελεύθερος από την Ξάνθη, ένα σενάριο όμως ιδιαίτερα φιλόδοξο, που δεν φαίνεται εφικτό να πραγματοποιηθεί… Σήμερα ίσως ξεκαθαρίσει το θέμα του νέου τεχνικού για τους κυανόλευκους.

Κατώτερη των προσδοκιών

Κατώτερη των προσδοκιών παρουσιάστηκε η Νίκη στο παιχνίδι με την Καλλονή. Οπως αναμενόταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ήταν οι Πετράς, Καρακώστας και Μασίας. Οι κυανόλευκοι στο πρώτο μέρος είχαν την υπεροχή, η οποία όμως δεν μεταφράστηκε σε κάποιο γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν αυτή με τον Μασίας στο 27’ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ σέντρα σουτ του Σαμαρά στο 44’ έγλειψε το δοκάρι. Από κει και πέρα οι κυανόλευκοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη με στόχο το γκολ. Το παιχνίδι άνοιξε και χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αφού οι φιλοξενούμενοι έγιναν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενοι την μαζική επιθετική προσπάθεια της Νίκης. Στο 72’ όμως ο Μακρίδης με ένα φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, με τους Βακουφτσή, Γραμματικόπουλο, Βλάχο και Μαϊστρέλλη, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ και να σώσουν έστω το βαθμό, έχοντας απέναντί τους ένα πολύ καλό Μάπα.

FOOTBALL LEAGUE 2 – 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗ

0 1

Σκόρερ: 72’ Μακρίδης

Κίτρινες: Σαμαράς – Βλαστέλλης, Βάλιος, Αποστολίδης, Μάππας

Διαιτητής: Μηλιάδης (Μακεδονίας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Κόσογλου, Καρακώστας (85’ Σωτρίνης), Τσικνίδης, Παπαδήμας, Μαϊστρέλλης, Πετράς (55’ Γραμματικόπουλος), Σαμαράς, Διγκόζης, Μασίας (73’ Βλάχος), Ντάνισιτς, Βακουφτσής

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Μάππας, Αγιακάτσικας, Μήτσης, Βαλιός, Αποστολίδης, Καλογερόπουλος (76’ Μπακάλης), Πετρουζέλης, Γκόντζος, Βλαστέλλης, Γάλας (63’ Λουκίνας), Μακρίδης (87’ Ζυγογιάννης)

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου