ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ

χωρίς-νικητή-και-χωρίς-γκολ-332720

Στο 0-0 το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου στο Βελεστίνο με τον Ρήγα Φεραίο

Ρεπορτάζ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ (0-0) έληξε το χθεσινό φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου στο Βελεστίνο με τον Ρήγα Φεραίο, όπου ο προπονητής Μιχάλης Ζιώγας δεν έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με αλλά ματς, αλλά το παράπονό του ήταν ότι ενώ έγιναν ευκαιρίες δεν ήρθε το γκολ. Στο Βελεστίνο, με αντίπαλο τον Ρήγα Φεραίο, ήταν το πρώτο φιλικό έκτο κατά σειρά, στο οποίο ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πέτυχε γκολ…

Το φιλικό πάντως είχε αρκετά συμπεράσματα, θετικά και αρνητικά για τις δυο ομάδες, που πλέον έχουν περισσότερο χρόνο να ετοιμαστούν για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, καθώς οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία 24ωρα περί πιθανής μετάθεσης της έναρξης του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο, και όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ η σέντρα του νέου πρωταθλήματος θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου αντί της 17ης Σεπτεμβρίου που είχε αρχικά οριστεί, «λόγω ειδικών συνθηκών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Ζιώγας, για τον Ολυμπιακό που σήμερα θα δει και άλλους παίκτες του σε φιλικό με τον Τοξότη, ανέφερε ότι η ομάδα του έχασε ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάνονται, ανέφερε ότι κάθε παίκτης που είναι καλός είναι ευπρόσδεκτος, λέγοντας όμως ότι ποντάρει στον Σέττο, τον οποίο θεωρεί ότι θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του Ρήγα, ο Χρήστος Σπαθής ανέφερε ότι μπορεί να είναι ευεργετική η μετάθεση έναρξης του πρωταθλήματος, ενώ τόνισε ότι είδε και καλά στοιχεία στην ομάδα, και μάλιστα υπό πίεση…

Σε σχέση με το τελευταίο φιλικό με την Καλλιθέα, στο βασικό σχήμα ξεκίνησαν οι Ευθυμιάδης, Τόσκας, προφυλάχθηκε ο Γιώργος Θέος και ο Κραγιόπουλος, ενώ ο Ανδρέας Κόκας θα αρχίσει προπονήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Για τον Ρηγα η αρχική ενδεκάδα σε σχέση με προηγούμενα ματς ήταν διαφοροποιημένη σχεδόν κατά το ήμισυ.

Ο Ρήγας Φεραίος σε διάταξη 4-3-3 ξεκίνησε το ματς με τερματοφύλακα τον Τάσο Παπαγιάννη, είχε μπροστά του στην άμυνα από δεξιά τον Μπάμπη Ράπτη, σαν στόπερ τους Ανδρέα Καρλιάμπα, Σπύρο Γκάγκα, και αριστερά τον Χρήστο Λάμπρου. Ο Γιώργος Αλεξίου, ο Κέβιν Χύσα και ο Θανάσης Καναβός ήταν η τριάδα των χαφ, και προωθημένοι ήταν οι Κώστας Γεωργατζής, Τάσος Τσελεπής και ο Χρήστος Τζέκα.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου που παρατάχθηκε με σχήμα 4-2-3-1, γκολκίπερ ήταν ο Φώτης Καραγκιολίδης, δεξιός μπακ ο Δήμος Κόκκας, αριστερά ο Γιάννης Καραμπάς και στο κέντρο της άμυνας ο Χρήστος Νόνης και, για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό, ο νεαρός Σεραφείμ Παπαϊωάννου.

Αμυντικά χαφ ήταν ο Δημήτρης Τόσκας και ο Μπράνισλαβ Βασίλιεβιτς, ενώ πιο επιθετικά ήταν ο Αλέξανδρος Σεχολάρι δεξιά, ο Στέφανος Βαρούχας αριστερά και ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης έπαιξε πίσω από τον φορ Δημήτρη Σέττο.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιθετικός και μόλις στο 4’ είχε μια διπλή ευκαιρία, με τον Σέττο να πλασάρει και τον Παπαγιάννη να αποκρούει, και στην επαναφορά το σουτ του Ευθυμιάδη να φεύγει άουτ έξω από το δεξί δοκάρι

Στο 11’ σουτ του Σεχολάρι από το ύψος της περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 14’ ο Σέττος, αποφεύγοντας ωραία τον Καρλιάμπα σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, και την ίδια κατάληξη είχε και μια κεφάλια του Τόσκα στο 18’.

Στο 32’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαρούχα, η μπάλα, αφού «βρήκε» έδαφος, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 37’ απείλησε και ο Ρήγας, όταν μετά από φάουλ του Αλεξίου η μπάλα έφτασε στον Τζέκα εκτός περιοχής, ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, και στο 39’ ο Σέττος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Παπαγιάννη…

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε λίγο, με τον Ρήγα να είναι πιο κινητικός αλλά και απειλητικός -ειδικά στο ξεκίνημα-, αλλά και πάλι έλειψε το γκολ…

Στο 47’, σε μακρινό σουτ του Χύσα η μπάλα κοντράρει και χάνει δύναμη, δεν προλαβαίνει την προβολή ο Τσελεπής, για να μπλοκάρει ο Καραγκιολίδης, ενώ στο 54’ ο Βαρούχας από καλή θέση θα πλασάρει άουτ.

Στο 64’ σουτ του Χατζησταμάτη φεύγει αρκετά άουτ, στο 72’ ο Σέττος υπό την πίεση του Καρλιάμπα θα σουτάρει χωρίς να ανησυχήσει τον Τσουμπεκο που μπλόκαρε, ενώ στο 76’ από ενέργεια του Σέττου ο Καράμπελας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσουμπέκου

Στο 77’, σε σουτ του Αλαμάνη η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 83’ ο Σπαθής προσπάθησε από μακριά να κρεμάσει τον Καραγκιολίδη που μπλόκαρε, για να μείνει ως το τέλος το 0-0.

Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάννης (46’ Τσουμπέκος), Ράπτης (77’ Λάμπρου), Καρλιάμπας (80’ Μπακάλης), Γκάγκας, Λάμπρου (61’ Σπαθής), Αλεξίου (46’ Μπόρας), Χύσα (61’ Παπαθανασίου), Καναβός (46’ Χατησταμάτης), Γεωργατζής (46’ Καρακώστας), Τσελεπής (61’ Τσιώλης), Τζέκα (69’ Τζοβάρας).

Ολυμπιακός Βόλου: Καραγκιολιδης, Δ. Κόκκας (46’ Γελαδάρης), Καραμπάς, Νόνης, Παπαϊωάννου, Βασιλίεβιτς, Τόσκας (80’ Λούγκος), Σεχολάρι (73’ Αλαμάνης), Σέττος, Ευθυμιάδης (56’ Καράμπελας), Βαρούχας (56’ Μέμος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου