ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ζιντάν στο Κατάρ!

ο-ζιντάν-στο-κατάρ-501981

Ο Ζιντάν στο Κατάρ!

Ο Ζ-Ζ στο Κατάρ!Δεν πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα, αλλά ούτε και για την επιστροφή του Ζινεντίν Ζιντάν στην ενεργό δράση, για χάρη «πετροδόλαρων» από τη χώρα της Μέσης Ανατολής. Απλούστατα, ο θρυλικός «Ζιζού» είναι ο εκλεκτός των ανθρώπων της ομοσπονδίας του Κατάρ, για να προωθήσει την υποψηφιότητα της χώρας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.
 
Ο κατά πολλούς εκ των κορυφαίων στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αποδέχθηκε την πρόταση που του κατέθεσαν οι υποψήφιοι διοργανωτές και θα αποτελέσει τον κύριο πρέσβη στην προσπάθεια ανάληψης του Μουντιάλ του 2022. ««Το ποδόσφαιρο είναι για όλους και βέβαια για τους νέους της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι δεν έχουν ζήσει μια διοργάνωση, όπως το παγκόσμιο κύπελλο. Είχαμε φέτος τη διοργάνωση του Μουντιάλ στην Αφρική και τώρα είναι η σειρά της Μέσης Ανατολής», τα όσα ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις με τη νέα του ιδιότητα, ο Γάλλος παλαίμαχος.
 
Το γεγονός πως οι υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, προέρχονται μόνο από την Ευρώπη, καθιστά δεδομένο πως η FIFA θα αναθέσει την αντίστοιχη διοργάνωση του 2022, σε χώρα εκτός «Γηραιάς Ηπείρου».
 
Η ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οι διοργανώτριες των δύο Μουντιάλ (2018, 2022) θα ανακοινωθούν στις 2 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.
 
 
 
 
 
 
Πρεμιέρα έχει σήμερα το περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, το πρωτάθλημα όλης της Ελλάδας όπως λέγεται, αφού υπάρχουν ομάδες από παντού, αν και φέτος δήλωσαν αδυναμία να συμμετέχουν λόγω οικονομικών προβλημάτων οι ομάδες από τις ΕΠΣ Χίου, Σάμου και Φωκίδας (Καλαμωτή, Πολυκράτης, Δωρικός), αλλά και άλλες ομάδες (όπως π.χ. ο Ταυρωπός Καρδίτσας) που όμως οι Ενώσεις τους έχουν εκπροσώπηση… Ετσι σε αυτό το υπερ-πρωτάθλημα έχουμε εκατόν πενήντα επτά ομάδες, τόσους προπονητές και πάνω από 4.000 ποδοσφαιριστές…
 
Φέτος η Μαγνησία εκπροσωπείται με δυο ομάδες που εκπροσωπούν δυο περιφέρειες, τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου και τον Ρήγα Φεραίο Βελεστίνου. Για την ομάδας της Αγχιάλου είναι η τρίτη χρονιά, ενώ ο Ρήγας επανέρχεται φέτος σε ένα γνώριμο χώρο, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια έπαιξε επτά φορές στη Δέλτα.
Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, οι περισσότερες ομάδες έχουν δυσκολίε,ς αλλά υπάρχουν και άλλες που κινούνται επαγγελματικά για να ανέβουν στις επαγγελματικές κατηγορίες…
 
Του ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΝΕΛΗ
 
Από το φετινό περιφερειακό πρωτάθλημα σχεδόν οι μισές ομάδες ή το 46% θα υποβιβασθούν, αφού του χρόνου η Δέλτα θα είναι των 140 ομάδων. Στην ουσία φέτος οι ομάδες που θα τερματίσουν από τη 10η θέση και κάτω πέφτουν στα τοπικά τους πρωταθλήματα…
Και μπορεί στο δικό μας όμιλο να υπάρχουν 14 ομάδες, αλλά σκεφτείτε τον όμιλο των 18 και τις μάχες για το ποιες θα είναι οι 9 που θα πέσουν!!!
Όπως κι αν έχει, το πρωτάθλημα της Δ’ ήταν και θα είναι συναρπαστικό κι εκτός από τα ταλέντα με το υποχρεωτικό των τεσσάρων μικρών υπάρχουν και γνωστά ονόματα με θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και γνωστοί προπονητές που τους περισσοτέρους γνωρίσαμε ως παίκτες…
Ο Μιχάλης Κλοκίδης στα 39 παίζει στο Νέστο, ο Γιώργος Νασιόπουλος στα 37 στον Καμπανιακό, ο Παναγιώτης Δρούγας στα 36 στην Καλαμάτα, ο Βολιώτης Αποστόλης Κουτσοκώστας παίζει στις Βρασιές, ο Παντελής Κολιάκος στο Λουτράκι και άλλα γνωστά ονόματα κλείνουν την καριέρα τους στην κατηγορία…
Ρίχνοντας και μια ματιά στους προπονητές, συναντάμε τον Στράτο Κιουτσεκτσίδη και τον Μπάμπη Χρυσοστομίδη που έπαιξαν στη Νίκη να είναι στους πάγκους του Βισαλτιακού και της Νέας Ζίχνης, τον Θωμά Βυρτζαμάνη στον Εθνικό Σοχού τον Γιάννη Μπικούδη στον Εθνικό Κατερίνης, τον Μάκη Τερζόπουλο στον Όλυμπο Λεπτοκαρυάς, τον Βασίλη Γκούμπλια που έπαιζε στη Σκιάθο για 8η χρονιά!!! στα Μετέωρα, τον Γιάννη Γκαμπέτα στον Όλυμπο Κέρκυρας, τον Μανώλη Πατεμτζή στον Ατσαλένιο, τον Χρήστο Βασιλείου στην Επισκοπή και τον Μύρωνα Σηφάκη στον Ανταγόρα Κω.
Και δεν είναι μόνο αυτοί που πέρασαν από το Βόλο, αλλά και άλλοι πρώην παίκτες γνωστοί πανελληνίως που ασκούν την προπονητική στη Δέλτα, όπως οι Γ. Μάλλιος στις Κρηνίδες, Ι. Τσεβρετζής στον Πανδραμαϊκό, Β. Τραϊανόπουλος στην Καλαμαριά, Ζ. Μπάμποβιτς στο Πετρωτό, Γ. Τόγιας στη Λευκάδα, Ελβιο Μάνα στη Καλαμάτα, Β. Στασινόπουλος στο Κορωπί.
Οσο για ομάδες με ιστορία, δεν λείπουν κι αυτές από τη Δέλτα με παραδείγματα τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τη Νάουσα, τον Φωστήρα, την Προοδευτική, τον Κιλκισιακό, την Καλαμάτα, τον Παναργειακό, τον Αθηναϊκό, το Αιγάλεω και την Καστοριά…
Όλα αυτά από ονόματα και μόνο υπόσχονται ένα δυνατό πρωτάθλημα, με τις ομάδες να περιμένουν να υλοποιηθεί η υπόσχεση και να αποκτήσουν χορηγό τον ΟΠΑΠ.
 
 
 
 
 
 
 
Καλό ταμείο…
Οποιος αποφασίσει σήμερα να ποντάρει στο διπλό του Ολυμπιακού Βόλου στην Τούμπα και στον άσσο του Πανσερραϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς θα πάει καλό ταμείο, αν κάτσει τελικά. 7Χ7=49 η απόδοση χωρίς πολλαπλασιαστή! Πρόκληση…
Θ.Δ.Κ
 
Πρώτη φορά
Την πρώτη της συμμετοχή σε επαγγελματική κατηγορία πραγματοποίησε η ομάδα της Καλλονής την περασμένη εβδομάδα. Ο σημερινός αντίπαλος της Νίκης Βόλου κατάφερε να πάρει τη νίκη στην δική της πρεμιέρα. Αυτό που επιθυμούν άπαντες στην Νίκη είναι η Καλλονή να μη ζευγαρώσει τις νίκες της.
Ζ.Ε.Ι.

Συμμετοχές

Χθες είχε γενέθλια και έγινε 26 και την περασμένη Κυριακή είχε γίνει 50άρης. Ο Στάθης Ρόκας μπαίνοντας αλλαγή κατάφερε να συμπληρώσει στη 2η συμμετοχή του με τον Ολυμπιακό 50 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία… Επίσης στο προηγούμενο ματς ο Ηλίας Σολάκης έφθασε και τις 76 και ο Καμπάνταης τις 65 συμμετοχές .
Για την 1η συμμετοχή πάει σήμερα ο Ψυχογιός!!!
Β.Ζ
 
Απογοητευμένος
Απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της Νίκης είναι ο Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος σήμερα θα τους μιλήσει πριν τον αγώνα και θα τους φέρει προ των ευθυνών τους, ωστόσο μεγαλύτερη σημασία έχει τι θα ειπωθεί μετά τη σημερινή αναμέτρηση. Ζ.Ε.Ι.
 
Ποδαρικό…
Ο Βολιώτης ρέφερι Δημήτρης Κρητικός θα σφυρίξει σήμερα στις Σέρρες στην παρθενική του εμφάνιση στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, την αναμέτρηση μεταξύ του Οδυσσέα Αναγέννησης και του Φωκικού στις Σέρρες. Καλή επιτυχία του ευχόμαστε και εις ανώτερα…
Θ.Δ.Κ
 
Νέα σχολή διαιτησίας…
Ξεκίνησε η νέα σχολή διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Θ., της οποίας επιμελείται ο αρχιδιαιτητής Σπύρος Κανούλης. Στόχος είναι να βγουν φέτος ακόμη περισσότεροι διαιτητές, οι οποίοι θα καλύπτουν, σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, και τα παιδικά πρωταθλήματα της Ένωσης.
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τι είπε ο Γιώργος στο Σοφοκλή… και ο πρόεδρος άλλαξε… χρώμα;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου