ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια ενδεκάδα προβλήματα ενόψει προκριματικών

μια-ενδεκάδα-προβλήματα-ενόψει-προκρ-335662

Τα «ρέστα» της παίζει η εθνική στους δύο προσεχείς εντός έδρας αγώνες με την Εσθονία (Πέμπτη) και το Βέλγιο (Κυριακή) για τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2018. Σ΄ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, ο Μίχαελ Σκίμπε έχει να διαχειριστεί σοβαρά προβλήματα, τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν να κάνουν με τη μακρά απουσία αρκετών διεθνών από επίσημους αγώνες.

Υπάρχουν παίκτες και ανάμεσά τους ορισμένοι βασικοί, που βρίσκονται εκτός ρυθμού, αφού έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις μήνες (!) από τον τελευταίο επίσημο αγώνα τους ή κάποιοι με 1-2 συμμετοχές, που ασφαλώς δεν αρκούν για να αποκτηθεί το επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας.

Αναλυτικά η ενδεκάδα των προβλημάτων της εθνικής:

1. Καρνέζης : Περιμένει τη μεταγραφή του από στιγμή σε στιγμή γι’ αυτό και δεν έχει παίξει καθόλου με την Ουντινέζε. Τελευταίος του επίσημος αγώνας στις 7 Μαΐου.

2. Τοροσίδης: Τραυματίστηκε την Κυριακή 27/8 σε αγώνα της Serie A με τη Μπολόνια και αναμένεται με αγωνία η ενημέρωση για τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

3. Σταφυλίδης: Εκτός αγωνιστικής δράσης από τις 20 Μαΐου. Δεν έχει ούτε λεπτό συμμετοχής στη φετινή Μπουντεσλίγκα με την Άουγκσμπουργκ.

4. Παπασταθόπουλος: Τιμωρημένος για τον αγώνα με την Εσθονία.

5. Ταχτσίδης: «Μηδέν» συμμετοχές φέτος με τον Ολυμπιακό. Έπαιξε για τελευταία φορά σε επίσημο ματς φορώντας τη φανέλα της Κάλιαρι στις 28 Μαϊου.

6. Σάμαρης: Τελευταία συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου Πορτογαλίας με τη Μπενφίκα στις 29/5.

7. Γιαννιώτας: Για ακόμα μία χρονιά εκτός πλάνων του Ολυμπιακού, παραχωρήθηκε δανεικός στη Βαγιαδολίδ. Τελευταίο του ματς, με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, στις 20/5.

8. Διαμαντάκος: Από τις 9 Απριλίου μέχρι σήμερα, έχει δύο συμμετοχές με τη Μπόχουμ στη Β΄ Γερμανίας.

9. Βέλλιος: Από τις 17 Απριλίου έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε έναν αγώνα της Νότιγχαμ στο Λιγκ Καπ.

10. Μήτρογλου: Τελευταίο επίσημο ματς με τη Μπενφίκα, στις 20/5. Αμφίβολος λόγω τραυματισμού. Χάνει σίγουρα το ματς με την Εσθονία.

11. Μπακασέτας: Έχασε σχεδόν όλη την προετοιμασία της ΑΕΚ λόγω τραυματισμού, δεν έχει παίξει ακόμα στη φετινή σεζόν. Τελευταίο ματς, στις 31/5.

Ο Σκίμπε κάλεσε τον Κυριακίδη

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, ο Μίκαελ Σκίμπε είχε δύο διαθέσιμους τερματοφύλακες, τον Ορέστη Καρνέζη και τον Στέφανο Καπίνο, για τους δύο εντός έδρας αγώνες με Εσθονία (31/8) και Βέλγιο (3/9) για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Από χθες ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, έχει να επιλέξει τους πορτιέρο της αποστολής μεταξύ …τεσσάρων, καθώς εκτός του Γιάννη Ανέστη που κάλεσε την Παρασκευή, ενημέρωσε σχετικά και τον Δημήτρη Κυριακίδη του Παναιτωλικού.

Η σχετική ανακοίνωση, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ:

«Ο κ. Μίκαελ Σκίμπε απηύθυνε πρόσκληση στον Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας για τους αγώνες εναντίον της Εσθονίας και του Βελγίου για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου