ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν «πάτησε» χόρτο στην έδρα της…

δεν-πάτησε-χόρτο-στην-έδρα-της-502515

Εντός έδρας αγώνα χωρίς να έχει πατήσει εδώ και δυο εβδομάδες το χόρτο του γηπέδου της Νεάπολης, που αποτελεί τo προσωρινή της «σπίτι», θα δώσει αύριο η Νίκη Βόλου. Τελικά το στάδιο που θα γίνει το αυριανό ματς του πρωταθλήματος της 2ης αγωνιστικής της Football League με την Καλλονή δεν παραχωρήθηκε στους κυανόλευκους για την αναγνωριστική τυπική προπόνηση πριν το παιχνίδι. Ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να παραχωρήσει το βοηθητικό του σταδίου και σήμερα εκτός απροόπτου θα προπονηθεί εκεί η Νίκη.

Τελικά χθες ο Χόρχε Μπάριος προπόνησε τους ποδοσφαιριστές του στο Στεφανοβίκειο και το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας θα αγωνιστεί αύριο για τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος μπροστά στο κοινό του, χωρίς να έχει πατήσει το χόρτο του γηπέδου που χρησιμοποιεί ως έδρα του, έστω και προσωρινά. Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου, εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία εξηγεί τους λόγους της άρνησης παραχώρησης του στη Νίκη Βόλου. Μαζί επισυνάπτει και το παραχωρητήριο που εστάλη στην ΠΑΕ, το οποίο και δεν αναφέρει κάτι σχετικά με τις προπονήσεις της ομάδας και εκεί στηρίζονται και δικαιολογούν οι του ΑΟΔΒ την μη παραχώρηση του σταδίου. Το να παραχωρηθεί όμως το γήπεδο πριν από αγώνα για την προπόνηση της ομάδας, η οποία αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία είναι το φυσικό και το επόμενο της συμφωνίας για τη χρήση του ως έδρα…

Συγκεκριμένα το παραχωρητήριο που φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 183 και εστάλη από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου στην ΠΑΕ Νίκη στις 30 Αυγούστου αναφέρει: «Σας παραχωρούμε το Δημοτικό στάδιο της Νεάπολης από 1/9/2010 μέχρι 31/10/2010 για τους επίσημους αγώνες της ομάδας σας (4 αγωνιστικές και τον αγώνα του Κυπέλλου)».

Παρέμβαση Γιδόπουλου

Ο Στράτος Γιδόπουλος πληροφορήθηκε από τους συνεργάτες του την άρνηση του Δήμου Βόλου για την παραχώρηση του γηπέδου της Νεάπολης και χθες επικοινώνησε ο ίδιος με τον πρόεδρο του ΑΟΔΒ Δημήτρη Χαλέβα και τον διευθυντή του οργανισμού κ. Χρήστου. Η δικαιολογία των δυο ανδρών σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ήταν ότι εκτελούν εντολές εκ των άνωθεν και ότι θα πρέπει να προστατευτεί ο χλοοτάπητας του σταδίου, καθώς η χρήση τριών συνεχόμενων ημερών θα τον επιβαρύνει ιδιαίτερα, αφού και για σήμερα Σάββατο έχει οριστεί εκεί παιχνίδι της Ε.Π.Σ.Θ.

Η ανακοίνωση του ΑΟΔΒ

Η ανακοίνωση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου την Παρασκευή 17/9/2010 για άσχημη συμπεριφορά του Διευθυντή του ΑΟΔΒ για το θέμα του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης, θεωρούμε ότι παραφράστηκαν τα λεγόμενά του, μεταφέρθηκαν παραφρασμένα και δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις.

Η ιστορική ομάδα της Νίκης προφανώς και είναι ομάδα της πόλης, αυτό φυσικά το δηλώνει και το όνομά της. Οσον αφορά στο θέμα της χρήσης του γηπέδου από την ΠΑΕ Νίκη Βόλου, στο παραχωρητήριο προς την ΠΑΕ αναφέρεται ότι το γήπεδο παραχωρείται μόνο για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και πουθενά δεν αναφέρεται το ζήτημα των προπονήσεων.

Το γήπεδο της Νεάπολης, το οποίο πρόσφατα αναβαθμίστηκε και σήμερα διαθέτει εκτός του κυρίως γηπέδου και δυο βοηθητικά με χόρτο, ένα μεγάλο και ένα μικρό, αίθουσα γυμναστικής και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εξυπηρετεί πρωτίστως ανάγκες των ομάδων των δυτικών συνοικιών της πόλης μας, αλλά και κατά δεύτερο λόγο τις άλλες ομάδες. Εδώ λοιπόν μπορεί και να οφείλεται η παρεξήγηση στα λεγόμενα του διευθυντή του ΑΟΔΒ.

Οι ιθύνοντες των ομάδων, οι δημοσιογράφοι, αλλά και οι φίλαθλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι όλες οι ενέργειες του ΑΟΔΒ, αποσκοπούν στο να διατηρείται το γήπεδο σε καλή κατάσταση για να ικανοποιούνται όσοι το χρησιμοποιούν. Είναι όμως πρωτοφανές για την ιστορία του ΑΟΔΒ (με ιστορία 25 ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση) ο οποίος συνεργάζεται μέσα στο πνεύμα της κατανόησης και συνεργασίας με όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης και όχι μόνο, να «μπουκάρουν» στα γραφεία του δύο οπαδοί της Νίκης και να απειλούν τα στελέχη του Οργανισμού. Τέτοιες συμπεριφορές θεωρούμε ότι όχι μόνο δεν βοηθάνε την καλή συνεργασία, αλλά πλήττουν την ιστορία και το κύρος του ιστορικού συλλόγου.

Ολα αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται γενικότερα υπόψη, ώστε να μην λέγονται ή γράφονται ανακρίβειες που πυροδοτούν ή δημιουργούν εχθρικό κλίμα, δεν βοηθούν τον αθλητισμό και προκαλούν τα συχνά και γνωστά φαινόμενα φανατισμού με ό,τι συνεπάγεται στα γήπεδα ολόκληρης της χώρας».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου