ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στην Κερασιά με Διγενή η Νίκη

στην-κερασιά-με-διγενή-η-νίκη-348908

Ενώ ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Στέργιος Φάτσης, μίλησε για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Συνέχεια στα φιλικά προετοιμασίας θα δώσει σήμερα στις 6.30μ.μ. η Νίκη Βόλου, αντιμετωπίζοντας τον Διγενή Νεοχωρίου από τα Τρίκαλα στο γήπεδο της Κερασιάς, στο 5ο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι.

Αήττητη και με τρεις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις, η Νίκη Βόλου ολοκληρώνει σήμερα την τρίτη εβδομάδα της προετοιμασίας της με το 5ο κατά σειρά φιλικό αγώνα απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα των Τρικάλων, την οποία θα βρει αντιμέτωπη στο νέο πρωτάθλημα.

Δύο νίκες κόντρα στις ομάδες της Α’ ΕΠΣΘ με 6-1 επί του Σαρακηνού και με 15-0 επί του Παγασητικού, μία νίκη επί του Παναιγιάλειου της Football League με 2-1 την περασμένη Πέμπτη, αλλά και μία λευκή ισοπαλία στην έδρα του ΠΟ Ελασσόνας, είναι ο μέχρις στιγμής απολογισμός των παικτών των Μπούις και Ξηροφώτου, τους οποίους ωστόσο λίγο νοιάζει το τελικό αποτέλεσμα, όσο ο βαθμός ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών τους.

Αυτόν θέλουν να δουν και σήμερα απέναντι στην ομάδα του πρώην τεχνικού διευθυντή των κυανόλευκων και νταμπλούχου την περσινή περίοδο με τον ΓΣ Αλμυρού, Θάνου Θεοδώρου, ενώ στο δυναμικό των Τρικαλινών βρίσκονται επίσης ο τερματοφύλακας Πάρις Σταμέλος, που φόρεσε επίσης τα κυανόλευκα στη Γ’ Εθνική πρόπερσι, όπως και ο κεντρικός αμυντικός Κώστας Γιώτας. Επίσης στο ρόστερ βρίσκεται και ο Χρήστος Γκάμπας, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου και παλαιότερα είχε δοκιμαστεί από τον Λεωνίδα Μπίλη στη Νίκη Βόλου.

Η σημερινή αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 6.30μ.μ. στο γήπεδο της Κερασιάς, μιας και δεν μπορούσε να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό, όπου για την ίδια ώρα έχει προγραμματισμένο φιλικό ο Ολυμπιακός Βόλου (Σελ. 29).

  • Τέλος, σημειώνεται πως για τρίτο σερί παιχνίδι θα απουσιάσουν οι Σούσκιν, Γιάγκοβλεφ και Ντόλγκι, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν την Τρίτη και πριν το φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ σήμερα θα δοκιμαστεί και ακόμη ένας ξένος στόπερ.

Φάτσης: «Με στεναχώρησαν τα ψεματάκια»

Εν τω μεταξύ, για τις τρέχουσες εξελίξεις αλλά και όχι μόνο, μίλησε στο ραδιόφωνο του Blue Heart ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης κ. Στέργιος Φάτσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Για το Πανθεσσαλικό: «Η χρήση του Πανθεσσαλικού για τις ανάγκες της πρώτης ομάδας ήταν προτεραιότητα στον σχεδιασμό της διοίκησης του ποδοσφαίρου. Από την αρχή είχαν ξεκάθαρο στόχο πως πρέπει η πρώτη ομάδα να χρησιμοποιήσει το Πανθεσσαλικό και οι ακαδημίες το Π. Μαγουλάς. Το πρώτο αίτημα που κάναμε στα Ολυμπιακά Ακίνητα ήταν τον Μάιο. Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε για το Πανθεσσαλικό τον Ιούνιο. Η διοικητική αβεβαιότητα που υπήρξε στον Ολυμπιακό Βόλου πήγε πίσω και την απάντηση των Ολυμπιακών Ακινήτων.

Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι στην πρότασή μας για το Πανθεσσαλικό. Το θέλαμε, είτε με συγκατοίκηση του Ολυμπιακού είτε μόνοι μας. Μάλιστα, τα χρήματα της ενοικίασης ήμασταν διατεθειμένοι να τα καταθέσουμε προκαταβολικά.

Εκτός αυτού είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα των καταστροφών από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Υπάρχει μία διαμάχη της ΕΠΟ με τα Ολυμπιακά Ακίνητα, καθώς τα Ολυμπιακά Ακίνητα ζητάνε χρήματα από την ΕΠΟ για την αποκατάσταση των ζημιών, η ΕΠΟ τα ζητάει από τις ομάδες που συμμετείχαν στον τελικό και κανένας δεν δίνει τίποτα.

Εμείς επανήλθαμε με νέα πρόταση προς τα Ολυμπιακά Ακίνητα, όπου αναφέρουμε πως εκτός από το μίσθιο που έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε, για να προλάβουμε την προκήρυξη του πρωταθλήματος μπορούμε να αποκαταστήσουμε και τις ζημιές.

Τελικά εμείς και ο Ολυμπιακός Β. επισκεφτήκαμε τα Ολυμπιακά Ακίνητα και αυτό που μπορώ να πω είναι πως για τρία χρόνια έχει εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί για την ομάδα μας».

Για τον Βόλος ΝΠΣ: «Για μένα ήταν άστοχη η ενέργεια να έρθει μία τρίτη ομάδα στον Βόλο. Η Μαγνησία εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες στον 2ο όμιλο. Από τις δύο ιστορικές ομάδες της πόλης και από δύο άλλες ομάδες που εκπροσωπούν δύο άλλους δήμους του νομού, τον Αλμυρό και το Βελεστίνο. Κάποιοι λένε πως αυτή η ομάδα θα ενώσει τους Βολιώτες, εγώ διαφωνώ. Εκτός κι αν ο κοινός εχθρός ενώσει τους άλλους ή απογοητεύονται όλοι από τις ομάδες τους και μαζεύονται σ’ αυτή.

Εμείς με τον Ολυμπιακό Βόλου θα συνεργαστούμε όπου έχουμε κοινά συμφέροντα για το καλό της Νίκης. Δεν πρέπει να συγχέεται αυτό με συγχωνεύσεις. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Υπάρχει πρόσφατο παράδειγμα με το Πανθεσσαλικό. Και οι δύο δουλέψαμε για το καλό και των δύο.

Σύμφωνα με το νομικό τμήμα της Νίκης, το οποίο είναι το ισχυρότερο νομικό τμήμα που έχει υπάρξει ποτέ στον σύλλογο, απεφάνθη ότι έχουν γίνει πολλές νομικές παραβάσεις στο θέμα της εγγραφής της νέας ομάδας, ήμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την ομάδα μας. Σ’ αυτή την ιστορία ο Ολυμπιακός Βόλου μας ακολούθησε. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα έχουμε βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό Βόλου».

Για την ΕΠΣΘ: «Εγώ θα έκανα μία ερώτηση στον κ. Λασκαράκη. Αν ήταν νομικός σύμβουλος της Νίκης κι έπεφτε στην αντίληψή του κάτι που δεν του άρεσε, όπως η μετακίνηση μίας ομάδας στην Ένωση, τι θα με συμβούλευε να κάνω; Το κορόιδο; Τώρα αν αυτή η ομάδα καταφέρει και παίξει στον ίδιο όμιλο, θα τα πούμε στο γήπεδο. Γιατί το να μετακινείται μία ομάδα στην τοπική Ένωση, να βάφεται ένα γήπεδο στα χρώματά της, να ενοικιάζει το γήπεδο για 500 ευρώ, να χρησιμοποιεί το ΑΦΜ της Πύδνας και να δηλώνουν κάποιοι ότι σε δύο χρόνια θα είναι Α’ Εθνική πριν ακόμη ξεκινήσει το πρόγραμμα της Γ’ Εθνικής, είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Ποιος εξασφαλίζει ότι αυτή η ομάδα θα ανέβει δύο κατηγορίες σε δύο χρόνια»;

Για τον Μπέο: «Όσον αφορά το όνομα Μπέος. Ίσως είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στην πόλη που δεν έχω βρεθεί ποτέ μαζί του. Θεωρώ ότι είναι ένας έξυπνος άνθρωπος ο οποίος εκλέχθηκε δημοκρατικά από τους πολίτες του Βόλου. Μέχρι το 2015 ήταν δήμαρχος και υπέγραφε ως δήμαρχος από κει και πέρα διοικεί την πόλη με υπογραφές άλλων. Εγώ το μόνο που έχω να του πω είναι: συγχαρητήρια»

Για τον Αλέξανδρο Αναστασίου: «Ο Αλέξανδρος Αναστασίου ήταν πόθος της Νίκης τα δύο τελευταία χρόνια. Την πρώτη φορά είχε αποφασίσει να παραμείνει στον Πύρασο και την περσινή σεζόν λόγω της αλλαγής προπονητή δεν καταφέραμε να τον εντάξουμε στην ομάδα. Δυστυχώς για τον ποδοσφαιριστή, η ατυχία τού χτύπησε την πόρτα, και σ’ ένα παιχνίδι διασκέδασης τραυματίστηκε σοβαρά. Τραυματισμός που δυστυχώς τον οδήγησε στο χειρουργείο. Αμέσως μετά του δόθηκε το δελτίο από τον Ολυμπιακό Βόλου και ταυτόχρονα αποσύρθηκε το ενδιαφέρον της άλλης ομάδας της Μαγνησίας. Κι εδώ είναι η διαφορά του να είσαι Νίκη Βόλου. Εμείς μείναμε δίπλα στο παιδί, με συντονισμένες κινήσεις της διοικούσας επιτροπής καλύφθηκε το ποσό της επέμβασης, και πιστεύουμε πως ο Αλέξανδρος θα επιστρέψει δυνατός πριν ακόμη τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Είναι ένα παιδί που θα αγαπηθεί από τον κόσμο της Νίκης».

Για τον Στέλιο Αλεξανδρή: «Η περίπτωήη του με στεναχώρησε. Ο Στέλιος Αλεξανδρής, στην πρώτη μας επαφή μας είπε ότι λόγω της σχολής του δεν μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα των διπλών προπονήσεων που θα εφαρμοστούν από φέτος. Υπήρχε και μία διαφορά στο οικονομικό. Ήταν ένας παίκτης που τον ήθελε η ομάδα και γι’ αυτό έγινε μία επαναπροσέγγιση. Πάλι υπήρχε διαφωνία και μας δήλωσε ότι θέλει να φύγει από την ομάδα. Του είπαμε να μας φέρει το δελτίο μεταβολής και μας είπε ότι θα πάει στον Αήττητο Σπάτων. Του το υπέγραψα προσωπικά και του ευχήθηκα ό,τι καλύτερο. Πριν φύγω για διακοπές με ξαναπήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα πάει αλλού γιατί τον κορόιδεψαν με την προκαταβολή. Τον ρώτησα πού θα πάει και μου απάντησε στον ΠΑΟ Βάρδας. Του είπα ότι ο ΠΑΟ Βάρδας είναι στην Πελοπόννησο και τον ρώτησα πώς θα παρακολουθεί τη σχολή του; Όντως μας έφερε το δελτίο μεταβολής με το όνομα της ομάδας του ΠΑΟ Βάρδας πάνω και το υπέγραψε ο αντιπρόεδρος. Μάλιστα μου είπε ότι τα έχει βρει σε όλα και τα λεφτά είναι καλά. Και τελικά κατά τη διάρκεια των διακοπών μου βλέπω πως ανακοινώθηκε από τον Αλμυρό. Το γεγονός αυτό με στεναχώρησε προσωπικά, όχι γιατί πήγε στον Αλμυρό, με στεναχώρησε όλη αυτή η συμπεριφορά. Τα ψεματάκια αυτά με στεναχώρησαν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου