ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη Δράμα το πρώτο τεστ για τις ερυθρόλευκες

στη-δράμα-το-πρώτο-τεστ-για-τις-ερυθρόλ-503740

Τρεις εβδομάδες προετοιμασίας έχουν περάσει για τις ερυθρόλευκες και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα και για τα πρώτα τεστ. Το πρώτο φιλικό παιχνίδι της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου που προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας που θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου, θα είναι στην Δράμα.

Το συγκρότημα του Κώστα Ξενοκώστα θα αντιμετωπίσει τους τοπικούς Τιτάνες το Σάββατο στις 15.30. Υπάρχει μια περίπτωση βέβαια να αλλάξει το παιχνίδι για την Κυριακή, αλλά το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί έτσι όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο. Την ερχόμενο σαββατοκύριακο έχει καθοριστεί φιλικό παιχνίδι με την Πυλαία στην Θεσσαλονίκη, ενώ το πιο δυνατό από τα τρία αυτά τεστ θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου στο Βόλο με αντίπαλο τις Εσπερίδες Καλλιθέας. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της ομάδας στο τουρνουά της Λευκάδας, κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίζεται χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Μοναδικό εμπόδιο μέχρι στιγμής αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχουν βγει ακόμα οι μόνιμες ώρες για τη χειμερινή λειτουργία του ΕΑΚ της Νέας Δημητριάδας και ο Ολυμπιακός αναγκάζεται να προπονείται σε ώρες που δεν βολεύουν ορισμένες παίκτριες.

Από κει και πέρα έχει προσαρμοστεί πλήρως η Αμερικανίδα Κέιτ Τόμπσον που ανεβάζει κάθε μέρα ρυθμούς. Η διοίκηση το «ψάχνει» για ακόμα μια μεταγραφή κοινοτικής παίκτριας, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχουν εξελίξεις.

Ξεκίνησαν οι υποδομές

Η πρώτη συνάντηση των τμημάτων υποδομής του γυναικείου τμήματος έγινε προχθές το απόγευμα. Πάρα πολλά παιδιά έδωσαν το παρών, ενώ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για νέες εγγραφές. Από τη διοίκηση το παρών έδωσαν η αντιπρόεδρος κ. Ευγενία Φραγκούλη, καθώς και οι κ.κ. Γιώργος Τζανετόπουλος και Σταύρος Τσακόγιας. Οι διοικούντες ενημέρωσαν τους γονείς για τις Ακαδημίες και τον σκοπό τους και στη συνέχεια χώρισαν τα παιδιά στα τμήματα που θα προπονούνται. Προπονήτρια των υποδομών θα είναι φέτος εκτός των Πάρι Λότφι και Σοφίας Παπασταύρου, που συνεχίζουν και η παίκτρια της γυναικείας ομάδας, Αριστέα Μαγκλάρα, που είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας. Οι προπονήσεις των κοριτσιών γίνονται στο 6ο Λύκειο, στο 2ο Γυμνάσιο και στο ΕΑΚ.

Προπονητής της ανδρικής ομάδας ο Χαρανάς

Ο Δημήτρης Χαρανάς θα είναι ο προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του συλλόγου. Αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα χθες από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής της Ανάληψης, που κατέχει δίπλωμα προπονητή, θα αναλάβει το ανδρικό και το παιδικό τμήμα. Χθες μάλιστα στο ΕΑΚ έγινε η πρώτη συνάντηση με τους παίκτες του έμψυχου δυναμικού για να καθοριστεί το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Το ανδρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου θα μετέχει και φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ, στον όμιλο της Μαγνησίας και θα έχει αντιπάλους του, το Αρμένιο, τον Πλατύκαμπο, το Δίλοφο, το Βελεστίνο, την ΑΕ Διμηνίου, τους Νέους Αθλητές και το BC Βόλος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου