ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οικειοθελής αποχώρηση του Βολιώτη Δαλούκα!

οικειοθελής-αποχώρηση-του-βολιώτη-δα-503753

Την απόφασή του να αποσυρθεί στην παρούσα φάση από την ελληνική διαιτησία ανακοίνωσε ο Βολιώτης διαιτητής Γιώργος Δαλούκας μετά την κριτική που δέχτηκε για το πέναλτι που καταλόγισε στο παιχνίδι του Αρη με τον Παναθηναϊκό.

Ο Βολιώτης ρέφερι βρέθηκε στο στόχαστρο για τη συγκεκριμένη του απόφαση στην αναμέτρηση των «κίτρινων» με το «τριφύλλι» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την οποία διαμορφώθηκε και το τελικό αποτέλεσμα και αποφάσισε να μην «σφυρίξει» ξανά σε αγώνα της Σούπερ Λίγκα. Ο Δαλούκας έβγαλε… κόκκινη κάρτα στον εαυτό του, δείχνοντας πραγματικά τον χαρακτήρα του και αναγνωρίζοντας το λάθος του.

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του Γιώργου Δαλούκα και τη διαγραφή του από τους πίνακες, ενώ ο Αρης με δικό του αίτημα ζήτησε να μην διευθύνει ξανά αγώνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος ο Γιώργος Δαλούκας σε επιστολή του γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι ξανά διαιτητής σε αγώνα της Σούπερ Λίγκα στην παρούσα φάση με αφορμή τα αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπο του που ακολούθησαν την αναμέτρηση στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μάλιστα όπως αναφέρει στην επιστολή του ο διαιτητής από τον σύνδεσμο της Ε.Π.Σ.Θ. εύχεται με την απόφασή του αυτή να αποφορτιστεί το κλίμα και να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά.

Πιο αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Δαλούκα: «Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και η αξιοπρέπειά μου, δεν μού επιτρέπουν στην παρούσα φάση να διευθύνω αγώνες της Σούπερ Λίγκας μετά τη λάσπη που δέχτηκα, για μια απόφασή μου στον αγώνα Αρη-Παναθηναϊκού. Για να διευκολύνω την ΕΠΟ και την ΚΕΔ δηλώνω την απόφασή μου να μη μετέχω σε αγώνες της Σούπερ Λίγκας. Εύχομαι η απόφασή μου αυτή να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα και να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά».

Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή του Βολιώτη ρέφερι έχει να κάνει μόνο με την Σούπερ Λίγκα. Από τη στιγμή που είναι διεθνής διαιτητής θα μπορεί να μετέχει σε αγώνες εκτός Ελλάδος και όπου τον ορίζουν οι διεθνείς ομοσπονδίες. Εκτός αν ο ίδιος αποφασίσει για κάποιο χρονικό διάστημα να μείνει εντελώς στην… αδράνεια.

Πρωτοβουλία Αδαμίδη για τη διαιτησία

Μετά τις ευθείες βολές κατά των «αιωνίων», ο Σταύρος Αδαμίδης πήρε την πρωτοβουλία να κινήσει τις διαδικασίες για μια συνάντηση όλων των προέδρων των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας με θέμα τη διαιτησία και τη βελτίωσή της.

Έτσι, χθες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εκτελεστικό διευθυντή της Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνό και του κατέθεσε το αίτημα για να συναντηθούν οι ισχυροί άνδρες των ΠΑΕ της διοργανώτριας αρχής και οι υπεύθυνοι της διαιτησίας και να προσπαθήσουν από κοινού να βρουν μια λύση.

Πλέον, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι τύχη θα έχει η κίνηση αυτή του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ και από τους ανθρώπους της Λίγκας, της διαιτησίας αλλά και τους προέδρους των ομάδων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου