ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Υπεράνω κατηγορίας η Νίκη, κέρδισε τον Παναιγιάλειο

υπεράνω-κατηγορίας-η-νίκη-κέρδισε-τον-351834

Με 2-1 επιβλήθηκε του Παναιγιάλειου, που και φέτος θα αγωνίζεται στη Football League, η Νίκη Βόλου χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου ο Χρήστος Τζιώρας πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, η οποία χθες ανακοίνωσε και την απόκτηση του Μάνου Γενιτσαρίδη.

Οι κυανόλευκοι, πλέον, μετά το χθεσινό αγώνα θα δώσουν συνέχεια στα φιλικά με αντίπαλο τον Διγενή Νεοχωρίου την ερχόμενη Κυριακή και αναμένεται να βρεθεί γήπεδο, μιας και στο Πανθεσσαλικό έχει προγραμματισμένο φιλικό ο Ολυμπιακός Βόλου. Πριν το παιχνίδι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αστυνομικού Χρήστου Γκόλια.

Πώς ξεκίνησε

Με την ίδια ενδεκάδα και σε σχήμα 4-3-3, που παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τον Παγασητικό ξεκίνησε και χθες η Νίκη Βόλου, με τον Τζήμα να είναι κάτω από τα δοκάρια, την ώρα που την τετράδα της άμυνας συνέθεταν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γενιτσαρίδης – Μωυσίδης – Βέργος – Δημολιός. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν οι Τσιανάκας και Μέτσε, με τον Ιορδανίδη να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στην τριάδα της επίθεσης έπαιξαν οι Μπάιριτς από τα δεξιά, Γαρυφαλλόπουλος από τα αριστερά και Τζιώρας στην κορυφή της.

Το α΄ μέρος

Αν και ο Παναιγιάλειος ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι απειλώντας με τον Σταματή με σουτ στο 9’ το οποίο πέρασε άουτ, αλλά και στο 16’ με κεφαλιά του Γαβριηλίδη που μπλόκαρε ο Τζήμας, η Νίκη ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 21’. Συγκεκριμένα, από κάθετη πάσα του Ιορδανίδη στον Τζιώρα, ο επιθετικός των κυανόλευκων πάτησε περιοχή μπαίνοντας από τα δεξιά, για να πλασάρει τον εξερχόμενο Αθανασίου για το 1-0.

Μετά τις απαραίτητες ανάσες και το διάλλειμα για να δροσιστούν οι δύο ομάδες, η Νίκη πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 27’ έχοντας τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά με τον Τζιώρα να σουτάρει δυνατά από το σημείο που είχε ανοίξει το σκορ, για να στείλει την μπάλα στο δεξί γάμα του Αθανασίου, που έμεινε εμβρόντητος να κοιτά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του, αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό να αποθεώνει τον σκόρερ εις διπλούν.

Ο Παναιγιάλειος μείωσε στο 41’, με τον Γκούφα να μπαίνει μέσα στην περιοχή της Νίκης από τα δεξιά, και να περνά και το τελευταίο εμπόδιο του Μωυσίδη πλάσάροντας τον Τζήμα για το 2-1.

Κεφαλιά του Τζιώρα από εκτέλεση φάουλ του Ιορδανίδη λίγο αργότερα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία, και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τη Νίκη να διατηρεί το προβάδισμα.

Το β΄ μέρος

Πλασέ του Γαρυφαλλόπουλου από τα αριστερά με το δεξί πόδι στο 55’ και έπειτα από πάσα του Τζιώρα σταμάτησε στην αγκαλιά του Πολίτη, στην πρώτη αξιόλογη φάση της επανάληψης. Άστοχο ήταν σουτ του Ιορδανίδη στο 67’, ο οποίος προσπάθησε με το αριστερό να νικήσει τον Πολίτη. Στο 70’ οι μικροί της Νίκης που είχαν περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι κέρδισαν το χειροκρότημα, με τον Βουρδάκη να κλέβει την μπάλα και να τροφοδοτεί τον Ματθαίου, ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά, με τον Τζιώρα να κάνει το κοντρόλ πριν η μπάλα βγει άουτ, και με δυνατό δεξί σουτ ανάγκασε τον Πολίτη σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Διαιτητές: Κούστας, Τασιόπουλος, Γόργορης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Μπούις – Ξηροφώτος) Τζήμας (46’ Θεολόγης), Γενιτσαρίδης (56’ Λάιος), Δημολιός (68’ Ζιώγας), Μωυσίδης, Βέργος (83’ Χρηστίδης), Τσιανάκας (75’ Σφονδυλιάς), Μέτσε, Μπάιριτς (56’ Ματθαίου), Γαρυφαλλόπουλος (89’ Κουκουτής), Ιορδανίδης (68’ Βουρδάκης), Τζιώρας (75’ Σιώμος )

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: (Μπαξεβάνος) Αθανασίου (46’ Πολίτης), Τσερκέζος (82’ Ρέλλας), Κοντοχρήστος (46’ Παπαχρήστος), Σμίλτος, Στίκας (60’ Ντέμο), Γαβριηλήδης, Γκούμας (71’ Βλάχος), Σκαρτσίλας (60’ Αρναρέλλης), Κριστέτο (71’ Ρινάλντι), Γκούφα (60’ Κάναλς), Σταματής (60’ Κ. Γεωργακόπουλος)

Ανακοίνωσε Γενιτσαρίδη

Παίκτης της Νίκης Βόλου είναι και επίσημα από χθες ο δεξιός οπισθοφύλακας Μάνος Γενιτσαρίδης, με τη Δ.Ε. να αναφέρει σε ανακοίνωση της: «Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Μανώλη Γενιτσαρίδη για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Ο Μανώλης Γενιτσαρίδης είναι γεννημένος στις 7 Ιουνίου 1996, έχει ύψος 1,74 και αγωνίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τον Π.Ο. Ατσαλένιος. Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Πύρασο Ν. Αγχιάλου, στον Εργοτέλη, στον Φωστήρα και στην Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου