ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενα… βήμα για τους ομίλους

ενα-βήμα-για-τους-ομίλους-353148

Στη μάχη ρίχνονται σήμερα οι τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας στο Europa League (ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ) με φόντο την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στο Βέλγιο, όπου αντιμετωπίσουν τη Βελγική Μπριζ. Οι πράσινοι υποδέχονται στο « Απόστολος Νικολαΐδης» την ισχυρή Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ ο δικέφαλος του Βορρά θα φιλοξενήσει τη σουηδική Έστερσουντ.

Ο ΠΑΟΚ (21:00 COSMOTE SPORT 1 HD) θα αντιμετωπίσει τη σουηδική Έστερσουντ και ο δικέφαλος του Βορρά θα αγωνιστεί με μοναδικό στόχο να πάρει σκορ πρόκρισης από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, δεν υπολογίζει στους Λεβέκ, Κάνιας, Δεληγιαννίδη, που βρίσκονται στο στάδιο αποθεραπείας.

Σε δηλώσεις του ο Ρουμάνος τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, εκτιμώντας ότι η πρόκριση θα κριθεί από το αποτέλεσμα και των δύο αναμετρήσεων.

Ο Παναθηναϊκός (21:30 COSMOTE SPORT 2 HD) στάθηκε ο πιο άτυχος της κλήρωσης συγκριτικά με τις άλλες δύο ελληνικές ομάδες, καθώς η κληρωτίδα τον έριξε πάνω στην Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι, παρά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, παραμένουν μια υπολογίσιμη δύναμη για κάθε αντίπαλο και έχουν τουλάχιστον θεωρητικά τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Στα αγωνιστικά νέα από τη σημερινή αναμέτρηση θα απουσιάσουν ο Κουλιμπαλί, λόγω θλάσης και ο ανέτοιμος Γιόχανσον. Σε δηλώσεις του ο τεχνικός των πρασίνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πρόκριση, τονίζοντας ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να χτυπήσει στις αδυναμίες της Αθλέτικ.

Τέλος, στα αγωνιστικά νέα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ (21:45 COSMOTE SPORT 3 HD)

ο Μανόλο Χιμένεθ, θα στερηθεί από το πρώτο παιχνίδι με την Μπριζ (ακολουθεί η ρεβάνς στις 24/8 στο ΟΑΚΑ), των υπηρεσιών των τραυματιών Γιακουμάκη, Τζανετόπουλου και Λαμπρόπουλου και του ανέτοιμου Τάσου Μπακασέτα. Αντίθετα στην «κιτρινόμαυρη» αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Βράνιες και Γκάλο, ξεπερνώντας τα προβλήματα τραυματισμών, που αντιμετώπιζαν. Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Ανέστης, Τσιντώτας, Ντούνης, Γκάλο, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιαννούτσος, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Ροντρίγκες, Κλωναρίδης, Τρίστασον, Αλμέιδα, Λιβάγια. Ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση των κιτρινόμαυρων με προορισμό το Βέλγιο, τόνισε ότι η ομάδα του δεν πρέπει να αφήσει κενούς χώρους, τους οποίους κάλλιστα μπορεί να εκμεταλλευτεί η επιθετική γραμμή της Μπριζ, ενώ επεσήμανε τη σημασία που θα έχει για την ομάδα η επίτευξη ενός εκτός έδρας τέρματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου