ΤΟΠΙΚΟ

«Δεν θα είμαστε κομπάρσοι»

δεν-θα-είμαστε-κομπάρσοι-354884

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Αυγούστου ξεκινά την προετοιμασία της η νεοσύστατη ομάδα του Νέου Μαγνησιακού, η οποία θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣΘ, με το πρώτο ραντεβού να έχει κλειστεί για τις 7 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Προπονητής του Νέου Μαγνησιακού θα είναι ο Κωνσταντίνος Ρέππος, ο οποίος θα αναλάβει την εξολοκλήρου δημιουργία της αγωνιστικής ομάδας, με τη θητεία του στο χώρο του ποδοσφαίρου να είναι μεγάλη, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής.

Στην 25χρονη ποδοσφαιρική του διαδρομή έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Μαγνησιακός το διάστημα 1999-2004, την περίοδο 2002-2003 Δ’ εθνική και τις άλλες περιόδους στην Α’ Κατηγορία.

Κάτοχος πτυχίου προπονητή UEFA B, έχει σπουδάσει και οικονομικά, ξεκινώντας την προπονητική του καριέρα από την ομάδα της Μακρινίτσας, όπου σταμάτησε να αγωνίζεται ως παίκτης κι ανέλαβε ως προπονητής από την 1/1/13, έως τον Μάιο του 2014, για να κερδίσει την άνοδο την περίοδο 2013-14. Από εκεί ακολούθησε ο Απόλλωνας Καναλίων την περίοδο 2014-17, στη Β’ ΕΠΣΘ την περίοδο 2014-15 και τις άλλες δυο περιόδους στην Α’.

Ο Κώστας Ρέππος μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το νέο του προπονητικό ξεκίνημα αναφέροντας αναλυτικά:

Για την πρώτη του εμπειρία με την ομάδα του Μαγνησιακού: «Στον Μαγνησιακό πήγα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1999. Ήταν η χρονιά που τελείωσα από τις υποχρεώσεις μου (φοιτητικές και στρατιωτικές) και ήταν η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκα μετά από επτά χρόνια απουσίας μου από το Βόλο (1992-1999). Πρόεδρος της ομάδας ήταν τότε ο αείμνηστος Διονύσιος Κεχρής και προπονητής ο Κώστας Κούτσικας. Εκείνη τη χρονιά ο Μαγνησιακός μόλις είχε ανέβει από την Β’ στην Α’ κατηγορία».

Για το πώς βλέπει την επιστροφή του σε γνώριμα λημέρια: «Αισθάνομαι υπέροχα που επιστρέφω στην ομάδα μετά από αρκετά χρόνια, γιατί έχω πολλούς φίλους εδώ και έζησα μεγάλες στιγμές όταν έπαιζα. Ξεκινήσαμε από το μηδέν το 1999 και την περίοδο 2002-2003 πήραμε το πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία και την επόμενη αγωνιστήκαμε στην Δ’ Εθνική. Άλλωστε αρκετά μέλη της Διοίκησης είναι ακόμη στην ομάδα και με τον Βασίλη Πανόπουλο ήμασταν και συμπαίκτες, αλλά τον είχα και προπονητή στην πρώτη περίοδο που ήταν στον Μαγνησιακό.

Με τον Βασίλη Πανόπουλο έχω άριστες σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια και ήταν ο πρώτος που με προσέγγισε για να γυρίσω στην ομάδα πριν 2,5 περίπου μήνες. Άλλωστε ο Βασίλης με βοήθησε και προπονητικά στα πρώτα μου βήματα και ήταν αυτός που με πρότεινε στη διοίκηση του Απόλλωνα Καναλίων το καλοκαίρι του 2014. Στη συνέχεια μίλησα με τον πρόεδρο κ. Κώστα Γκουγκουλιά και συμφωνήσαμε αμέσως, γιατί διαπίστωσα ότι έχει όραμα για την ομάδα, αλλά και για το ποδόσφαιρο γενικότερα. Από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε έχει κάνει ενέργειες που ανεβάζουν το επίπεδο του συλλόγου. Η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ ήταν δικό του επίτευγμα και θα δώσει νέα δυναμική, αλλά και σε καθημερινά θέματα έχει καταφέρει να οργανώσει σημαντικά την ομάδα».

Για την φιλοσοφία χτισίματος της νέας ομάδας: «Ο Νέος Μαγνησιακός θα έχει ως κορμό γύρω στα 12 παιδιά της Ακαδημίας και που είναι γεννημένα το έτος 2002. Θα γίνουν επιπλέον κάποιες προσθήκες για να συμπληρωθεί το ρόστερ. Αλλά τα παιδιά που θα έρθουν στην ομάδα θα είναι μέχρι 20 ετών. Ουσιαστικά απευθυνόμαστε σε παιδιά που θα είναι γεννημένα από το 1998 ως το 2002 κυρίως».

Για τους στόχους που έχει θέσει με τη διοίκηση: «Στόχος του Νέου Μαγνησιακού είναι να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά που είναι σε μικρή ηλικία να πάρουν εμπειρίες, ώστε κάποια από αυτά την επόμενη χρονιά να επανδρώσουν την ομάδα του Μαγνησιακού. Φυσικά ο στόχος μας δεν είναι να είμαστε κομπάρσοι. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, γιατί έτσι τα νέα αυτά παιδιά θα αποκτήσουν την ψυχολογία του νικητή και θα μάθουν να αγωνίζονται σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Άλλωστε εκ των πραγμάτων θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, καθώς υποβιβάζονται πέντε ομάδες από την Β’ κατηγορία και φυσικά δεν θέλουμε να είμαστε μία από αυτές».

Για το πώς βλέπει το πρωτάθλημα τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ ΕΠΣΘ τη νέα περίοδο, αλλά και την επανασύσταση της Γ’ ΕΠΣΘ την επόμενη περίοδο: «Φέτος θεωρώ ότι το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα είναι το πλέον ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών, γιατί όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στις τελευταίες αγωνιστικές. Πιστεύω ότι και το πρωτάθλημα της Β’ θα είναι πολύ δυνατό, γιατί υποβιβάζονται πέντε ομάδες από κάθε όμιλο και όλα τα παιχνίδια θα είναι δυνατά.

Είναι θετικό για το τοπικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν τρεις κατηγορίες την περίοδο 2018-19, γιατί θα είναι πιο ανταγωνιστικά τα πρωταθλήματα και θα δώσει κίνητρο σε όλες τις ομάδες».

Κλείνοντας, ο κ. Κώστας Ρέππος έδωσε τη δική του ευχή για τη νέα περίοδο: «Εύχομαι τη νέα χρονιά να δούμε όμορφο ποδόσφαιρο από όλες τις ομάδες που θα αγωνίζονται στο τοπικό μας ποδόσφαιρο και να μην έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου