ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δύο χρυσά στο ευρωπαϊκό κωπηλασίας

δύο-χρυσά-στο-ευρωπαϊκό-κωπηλασίας-504205

Δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο με βολιώτικη συμμετοχή πανηγυρίζει η ελληνική κωπηλασία κατά το φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών στο Μοντεμόρ Ο Βέλο της Πορτογαλίας.
Το ασημένιο στο χρώμα και με βολιώτικη γεύση μετάλλιο στην διοργάνωση ήρθε από την τετράκωπο άνευ των Ανδρών, όπου ο αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ Στέργιος Παπαχρήστος και οι Γιάννης Τσίλης – Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας έκαναν ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στα τελευταία 500 μ. κι από την 5η θέση τερμάτισαν στην 2η, κλέβοντας το ασημένιο μετάλλιο από την βάρκα της Τσεχίας για μόλις ένα δευτερόλεπτο, αφού τερμάτισαν σε 5.54.08, ενώ οι Τσέχοι σε 5.54.09. Πρώτη ήταν η βάρκα της Γερμανίας με 5.52.54.
Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το πλήρωμα της δικώπου άνευ των ανδρών ο Γιώργος Τζιάλλας και ο Γιάννης Χρήστου, κατακτώντας την 1η θέση με χρόνο 6.30.34. Αρκετά πιο πίσω στην 2η θέση τερμάτισαν οι Ιταλοί Καρμποντσίνι-Μορνάτι με 6.33.35 και τρίτοι ήταν οι Σέρβοι Μαργιάνοβιτς και Στόλιτς με 6.36.85. Το ελληνικό πλήρωμα μπήκε από το ξεκίνημα επικεφαλής της κούρσας θέση που κράτησε ως το φινάλε.
Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου στον τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η ελληνική βάρκα ξέφυγε από το ξεκίνημα και πέρασε με διαφορά ασφαλείας τα 500, τα 1.000 και τα 1.500 μ. για να τερματίσει σε 6.58.18, το μοναδικό πλήρωμα που τερμάτισε κάτω από τα 7 λεπτά, ενώ η δεύτερη βάρκα της Πολωνίας τερμάτισε σε 7.06.16 και η 3η της Γερμανίας σε 7.08.29.
Στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ των γυναικών η Βολιώτισσα Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Κατερίνα Νικολαΐδου πήραν την 1η θέση και την 7η στη γενική του αγωνίσματος, ενώ στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών οι Παναγιώτης Μαγδάνης και Ηλίας Παππάς τερμάτισαν 2οι και πήραν την 8η θέση στη γενική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου