ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνάντηση των χρυσών κωπηλατών 30 χρόνια μετά…

συνάντηση-των-χρυσών-κωπηλατών-30-χρόνι-357332

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους επιτυχία συναντήθηκαν οι αθλητές της κωπηλασίας του ΟΕΑ-ΝΑΒ, που κατέκτησαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του Ομίλου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο αγώνισμα της Τετρακώπου με πηδαλιούχο Εφήβων, το 1987.

Το πλήρωμα αποτελούσαν τότε οι: Γιάννης Μελαχροινάκης, Αποστόλης Σώτης, Σίμος Σάμιος, Γιάννης Σταυρόπουλος και ο πηδαλιούχος Σόλων Σαββίδης. Προπονητής κωπηλασίας ήταν τότε ο κ. Μανώλης Βαρδαλής, νυν αντιπρόεδρος των θαλάσσιων αθλημάτων του ΟΕΑ-ΝΑΒ.

Η συγκυρία της επανένωσης των αθλητών είναι μοναδική, γιατί ταυτίζεται με την πρόσφατη κατάκτηση του πολυνίκη συλλόγου, τίτλος που κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία ο ΟΕΑ-ΝΑΒ, μετά την ολοκλήρωση του 83ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2017 σε όλες τις κατηγορίες, Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων, Ανδρών-Γυναικών και U23, με εκφραστή της μεγάλης αυτής επιτυχίας τον προπονητή Σίμο Σάμιο, ένα από τα μέλη του πληρώματος της χρυσής τετρακώπου του 1987, ο οποίος ηγείται στο τιμόνι της προπονητικής ομάδας του ΟΕΑ-ΝΑΒ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΕΑ-ΝΑΒ είναι ένας σύλλογος που στην πορεία του έχει κατακτήσει πολλές Πανελλήνιες νίκες και πολλές συμμετοχές αθλητών του στην Εθνική Ομάδα, με κορυφαίους τους Ολυμπιονίκες Βασίλη Πολύμερο, Νίκο Σκιαθίτη Νίκο και Στέργιο Παπαχρήστο, αλλά και τους πιο σύγχρονους Παγκοσμιονίκες, Γιώργο Παπασακελαρίου, Γιάννη Καλανδαρίδη, Μαργαρίτα Γεωργούδη, διατηρώντας έτσι την αθλητική παράδοση στο άθλημα της κωπηλασίας και αφήνοντας έτσι μια λαμπρή παρακαταθήκη που ολοκληρωτικά ταυτίζεται με την πόλη του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου