ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Χ»ωρίς γκολ στην Ελασσόνα

χωρίς-γκολ-στην-ελασσόνα-359315

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι την περασμένη Τετάρτη να πετούσε φωτιές, σκοράροντας έξι φορές απέναντι στον Σαρακηνό, ωστόσο χθες στην Ελασσόνα οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους και να φύγουν με μια νίκη γοήτρου απέναντι στην ομάδα που συμμετέχει στην Α’ ΕΠΣ Λάρισας.

Το τελικό 0-0 βέβαια διόλου δεν απασχολεί το κυανόλευκο τεχνικό τιμ, με τους Στέφανο Ξηροφώτο και Φάντζιο Μπούις να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν και δοκιμάζονται… με τον Μάνο Γενιτσαρίδη να αποτελεί σύντομα και επίσημα παίκτη της Νίκης, μιας και έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του και θα ενσωματωθεί στο ρόστερ.

Πώς παρατάχθηκε

Με δύο ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν, με τον Θεολόγη ως βασικό αυτή τη φορά, και οι Λάιος – Δημολιός, ανέλαβαν τον ρόλο των μπακ, δεξιά και αριστερά. Στόπερ ήταν ο Βέργος με τον υπό δοκιμή Σιάτρα, ενώ ως αμυντικοί μέσοι τοποθετήθηκαν οι Μωυσίδης και Τσιανάκας.

Σε ρόλο επιτελικού μέσου τοποθετήθηκε ο Μάιριτς και από τα πλάγια της επίθεσης συνέκλιναν οι Γιάκοβλεφ (αριστερά) και Κουτσούκης (δεξιά), με τον Σούσκιν να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης. Περίπου στο 24’, ο Κουτσούκης αντικαταστάθηκε από τον Σιώμο. Με την είσοδο του Σιώμου στο παιχνίδι, ο Γιάγκοβλεφ μετακινήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης και ο νεαρός μέσος στο αριστερό, ενώ οι Βέργος και Μωυσίδης άλλαξαν επίσης θέσεις.

Κακό το α’ μέρος

Με τους κυανόλευκους να μην μπορούν να αναπτυχθούν ορθά, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν και μάλιστα δύο φορές τα καρέ του Θεολόγη, έχοντας δύο δοκάρια.

Το πρώτο ήρθε νωρίς νωρίς όταν στο 7’, από απόκρουση του Θεολόγη, έπειτα από σέντρα-σουτ του Μαλάτου, η μπάλα έφτασε στον Μπόντε που με σουτ-κεραυνό τράνταξε την οριζόντια δοκό, και ενώ προηγουμένως ο Σιάτρας δεν είχε καταφέρει να αναχαιτίσει την προσπάθεια του Μαλάτου. Ακόμη ένα δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι στο 23’, με τον Θ. Κυρίτση να επιχειρεί σέντρα από τα δεξιά, αλλά η μπάλα σημάδεψε το εσωτερικό μέρος του δοκαριού.

Από την άλλη η Νίκη είχε και εκείνη τις δικές της καλές στιγμές, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα στο 12’ πλασέ του Μπάιριτς από το ύψος της περιοχής σταμάτησε στην αγκαλιά του Γούπου, και πέντε λεπτά μετά βολίδα του Γιάγκοβλεφ απομάκρυνε με ένταση ο αντίπαλος πορτιέρε, διώχνοντας με τις γροθιές.

Στο 24’, φαλτσαριστό σουτ του Μπάιριτς από τον άξονα απομάκρυνε δύσκολα ο Γούπος, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Ελασσόνας), ενώ λίγα λεπτά αργότερα και στο 33’, από ατομική προσπάθεια και σουτ που πέρασε άουτ, προσπάθησε να απειλήσει και ο Σιώμος.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε του α’ μέρους ο Γιάγκοβλεφ με ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως δεν είχε αίσια κατάληξη η συνέχεια. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Ουκρανός επιθετικός προσπάθησε να ετοιμάσει κάποιο γκολ, αλλά ο Τσιανάκας δεν πρόλαβε την μπάλα έπειτα από πάσα του Βέργου, με τον Γούπο να απομακρύνει.

Αλλαγή ενδεκάδας όχι και σκορ

Με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και τους Γενιτσαρίδη, Βασίλιεφ, Σφονδυλιά και Ζιώγα στην άμυνα ξεκίνησε η Νίκη Βόλου στο β’ μέρος, ενώ οι Ντόλγκι και Μέτσε χρησιμοποιήθηκαν ως αμυντικά χαφ, με τον Ιορδανίδη ως οργανωτή και στην τριάδα της επίθεσης οι Ματθαίου, Βουρδάκης και Γαρυφαλλόπουλος.

Με εμφανή τα σημάδια βελτίωσης στην κυκλοφορία της μπάλας, οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει την άτυπη φιλική νίκη, αλλά οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν και πάλι να σκοράρουν.

Αρχικά και στο 54’ κεφαλιά του Γαρυφαλόπουλου πέρασε άουτ και ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά μετά δεν κατάφερε να σκοράρει με περίτεχνο πλασέ-λόμπα.

Για την Ελασσόνα, ο Μπούσιας δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζήμα στο 66’ έπειτα από σύγχυση στα κυανόλευκα καρέ, για να φθάσουμε στο 75’, με τον Ματθαίου να μην καταφέρνει σε τετ-α-τετ να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Σουτ του Ιορδανίδη στο 78’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ, ενώ ο Γαρυφαλλόπουλος είδε στο 85’ την μπάλα να κοντράρει σε πόδι αμυνόμενου, με τον επιθετικό της Νίκης να προσπαθεί για το 0-1 στο 90’, αλλά το πλασέ του σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε σε ιδανική θέση και στη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής.

Χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο Τζιώρας, που βρέθηκε στην Ελασσόνα, αλλά ένα μικρό τράβηγμα δεν του επέτρεψε τη συμμετοχή.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Λάιος, Δημολιός, Σιάτρας, Βέργος, Μωυσίδης, Τσιανάκας, Κουτσούκης (24’ Σιώμος) Γιάκοβλεφ, Μπάιριτς, Σούσκιν.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι: Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Ζιώγας, Βασίλιεφ, Σφονδυλιάς, Ντόλγκι, Μέτσε, Βουρδάκης, Ματθαίου, Ιορδανίδης, Γαρυφαλλόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου