ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη σέντρα στο… νησί

πρώτη-σέντρα-στο-νησί-359926

Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, από τα πλέον ανταγωνιστικά τα τελευταία χρόνια και αυτό στο οποίο ξοδεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές, η Premier League ξεκινά το Σαββατοκύριακο (τυπικά σήμερα Παρασκευή με το Αρσεναλ – Λέστερ (21:45).

Από φέτος θα διεξάγεται παιχνίδι και την Παρασκευή το βράδυ (για κάποιες αγωνιστικές) για τηλεοπτικούς λόγους, ενώ για άλλη μια χρονιά το πάρε – δώσε τωνομάδων παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Επίσης από φέτος οι 4 πρώτες ομάδες θα μπαίνουν απευθείας στους ομίλους του Champions League (δεν θα συμμετέχει καμία δηλαδή στα προκριματικά), ενώ ο 5ος και ο κυπελλούχος θα μπαίνουν στους ομίλους του Europa League. Οι 3 τελευταίες ομάδες θα υποβιβάζονται στην Championship.

Μόλις 3 αλλαγές είχαμε στους πάγκους των ομάδων, με τον Μάρκο Σίλβα να παίρνει την θέση του Βάλτερ Ματσάρι στη Γουότφορντ, τον Φρανκ Ντε Μπουρ την θέση του Σαμ Αλαρντάις στην Κρίσταλ Πάλας και τον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο την θέση του Κλοντ Πουέλ στη Σαουθάμπτον. Υπενθυμίζεται πως υποβιβάστηκαν οι Σάντερλαντ, Χαλ και Μίντλεσμπρο, ενώ ανέβηκαν οι Νιούκαστλ, Χάντερσφιλντ και Μπράιτον.

Στα μεταγραφικά, η πρωταθλήτρια Τσέλσι απέκτησε μεταξύ άλλων τον Μοράτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον χαφ Μπακαγιόκο από τη Μονακό και τον αμυντικό Ρούντιγκερ από τη Ρόμα. Από αυτούς που αποχώρησαν ξεχωρίζει ο χαφ Μάτιτς (Μάντσεστερ Γ.) και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Μπέγκοβιτς (Μπόρνμουθ).

Η δευτεραθλήτρια Τότεναμ δεν προχώρησε σε κάποια σπουδαία μεταγραφή, αντίθετα πούλησε τον πλάγιο μπακ Γουόκερ στην Μάντσεστερ Σίτι και τον Μπενταλέμπ στη Σάλκε.

Ιδιαίτερα ζεστά κινήθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, αποκτώντας μεταξύ άλλων τους πλάγιους μπακ Μεντί (Μονακό), Γουόκερ (Τότεναμ) και Ντανίλο (Ρεάλ Μαδρίτης), τον γκολκίπερ Έντερσον της Μπενφίκα και τον ακραίο Μπερνάρντο Σίλβα (Μονακό). Αντίθετα αποχώρησαν οι Νολίτο (Σεβίλλη), Ιεανάτσο (Λέστερ), Φερνάντο (Γαλατά) και Κολάροφ (Ρόμα).

Η Λίβερπουλ περιμένει πολλά από τον Σαλάχ που ήρθε από τη Ρόμα, ενώ πήρε και τον πλάγιο μπακ Ρόμπερτσον της Χαλ. Ο Λούκας Λέιβα συνεχίζει στη Λάτσιο, ενώ ο Κουτίνιο οδεύει προς Μπαρτσελόνα.

Η Αρσεναλ ενισχύθηκε επιθετικά με τον Λακαζέτ από τη Λυών και αμυντικά με τον Κολάσινατς από τη Σάλκε. Παραμένει άγνωστο αν θα παραμείνει στην ομάδα ο Αλέξις Σάντσες που εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξόδεψε αρκετά για να πάρει τον Λουκάκου από την Έβερτον, ενώ απέκτησε και τους Μάτιτς (Τσέλσι), Λίντελοφ (Μπενφίκα). Από την άλλη αποχώρησε ο Ιμπραήμοβιτς και ο Ρούνεϊ συνεχίζει στην Έβερτον. Μία Έβερτον που ενισχύθηκε σημαντικά, αφού πέρα από τον διεθνή Άγγλο φορ, πήρε τους Κλάασεν (Άγιαξ), Σάντρο (Μάλαγα), Πίκφορντ (Σάντερλαντ) και Κιν (Μπέρνλι). Την ίδια ώρα έχασε τους Λουκάκου(Γιουνάιτεντ) και Κλέβερλι (Γουότφορντ).

Η Σαουθάμπτον απέκτησε πρόσφατα τον Αφρικανό Λεμινά από τη Γιουβέντους, ενώ έδωσε τον επιθετικό Ροντρίγκεζ στην Γουέστ Μπρομ.

Η Μπόρνμουθ πήρε από την Τσέλσι τον γκολκίπερ Μπέγκοβιτς και τον στόπερ Άκε, αλλά και τον έμπειρο φορ Ντεφό από τη Σάντερλαντ.

Η Γουέστ Μπρομ ενισχύθηκε επιθετικά με τον Τζέι Ροντρίγκεζ της Σαουθάμπτον, ενώ στην επίθεση ενισχύθηκε και η Γουέστ Χαμ με τους Τσιτσαρίτο (Λεβερκούζεν) και Αρναούτοβιτς (Στόουκ). Πήρε επίσης από την Σίτι τους Χαρτ και Σαμπαλέτα. Αντίθετα Φλέτσερ και Ράντολφ πουλήθηκαν στη Μίντλεσμπρο και ο Νορβηγός μέσος Νόρντβεϊτ στη Χόφενχαϊμ.

Καλές κινήσεις για τη Λέστερ αυτές των Ιεανάτσο (Σίτι), Ιμπόρα (Σεβίλλη) και Μαγκουάιρ (Χαλ), ενώ η Στόουκ πήρε τον Τσούπο-Μοτίνγκ από τη Σάλκε για να καλύψει το κενό του Αρναούτοβιτς (Γουέστ Χαμ). Το εξαιρετικό στόπερ Ρίντεβαλντ του Άγιαξ απέκτησε η Κρίσταλ Πάλας, που έδωσε τον γκολκίπερ Μανταντά στη Μαρσέιγ.

Η Σουόνσι πήρε τον καλό χαφ Ρόκε Μέσα από τη Λας Πάλμας για να αντικαταστήσει τον Κορκ που πήγε στην Μπέρνλι, ενώ ο φορ Γκομίς μετακόμισε στη Γαλατάσαραϊ.

Η Μπέρνλι ενισχύθηκε με τον αμυντικό – μέσο Κορκ από τη Σούονσι, ενώ πούλησε τον καλό στόπερ Κιν στην Έβερτον. Η Γουότφορντ επένδυσε πολλά στον 20χρονο φορ Ριτσάρλισον της Φλουμινένσε, ενώ πήρε και τους μέσους Κλέβερλι και Χιουζ από Έβερτον και Ντέρμπι αντίστοιχα. Αντίθετα πούλησε τους Κουμς (Άντερλεχτ) και Μπέργκις (Φέγενορντ).

Οσο για τις τρεις νεοφώτιστες, η Νιούκαστλ πήρε τους πλάγιους μπακ Ατσού (Τσέλσι) και Μανκίγιο (Ατλέτικο Μαδρίτης), τον ακραίο Μέρφι της Νόριτς και τον στόπερ Λεγιέν της Έιμπαρ. Αντίθετα έχασε τον εξτρέμ Τοβέν που μετακόμισε στη Μαρσέιγ.

Η Μπράιτον πήρε από την PSV τον εξαιρετικό μέσο Πρόπερ και από την Βαλένθια τον γκολκίπερ Ράιαν, ενώ η Χάντερσφιλντ απέκτησε τον γκολτζή Μουνιέ της Μονπελιέ και τον φορ Ντεπουάτρ από την Πόρτο.

Συνολικά το πάρε – δώσε όλων των ομάδων άγγιξε τα 5,5 δις ευρώ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται αυτό το ποσό αν αυξηθεί περισσότερο, αφού η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου δίνεται η Μάντσεστερ Σίτι, σε απόδοση 2.80, ενώ ακολουθεί η «συμπολίτισσα» Γιουνάιτεντ, στο 4.00. Όσο για την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Τσέλσι, την βρίσκουμε στο 4.75.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Σήμερα Παρασκευή:

Αρσεναλ – Λέστερ

Αύριο Σάββατο

Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι

Τσέλσι – Μπέρνλι

Κρίσταλ Πάλας – Χάντερσφιλντ

Έβερτον – Στόουκ

Σαουθάμπτον – Σουόνσι

Γουότφορντ – Λίβερπουλ

Γουέστ Μπρομ – Μπόρνμουθ

Κυριακή 13 Αυγούστου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ

Νιουκάστλ – Τότεναμ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου