ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από την Αγία Παρασκευή… στην Παναγία των Παρισίων ο 19χρονος Βολιώτης αμυντικός

από-την-αγία-παρασκευή-στην-παναγία-τ-361628

Κάτοικος Παρισιού, μετά τον Νεϊμάρ, είναι και επίσημα από χθες ο 19χρονος Βολιώτης αριστερός οπισθοφύλακας Αλέξανδρος Κατράνης, με τον πρώην πλέον ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου να ανακοινώνεται με κάθε επισημότητα από τη Σεντ Ετιέν.

Προερχόμενος από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής, ο Κατράνης έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, μεταπηδώντας στην ομάδα του Περιστερίου σε ηλικία 14 ετών, καθιερώθηκε και… μάγεψε και την ομάδα του Μισέλ Πλατινί, με τους Γάλλους να ανεβάζουν την προσφορά τους, προκειμένου να ντύσουν στα πράσινα τον νεαρό άσο και να τον κάνουν κάτοικο Παρισιού, για να βρεθεί αντίπαλος πλέον με μεγάλους αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ που αποχαιρέτησε πρόσφατα την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σ.Ζ.

Ο Κατράνης έστειλε το δικό του μήνυμα, αποχαιρετώντας το Περιστέρι μετά από 4 χρόνια, αναφέροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ και η τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθω είναι λίγα για την ομάδα του Ατρομήτου. Μετά από 4 χρόνια συνεχής προσπάθειας, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω αυτή την μεγάλη οικογένεια, που πίστεψε σε εμένα και με μύησε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Διοίκηση, προπονητές, συμπαίκτες, τεχνικό επιτελείο, γονείς και φίλοι με στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια και τους ευχαριστώ ολόψυχα για αυτό! Δουλειά, πίστη, αφοσίωση και το ταξίδι συνεχίζεται…».

Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, βρισκόμενος στη Γαλλία από την περασμένη Δευτέρα και χθες ανακοινώθηκε και η απόκτηση του από τους «στεφανουά».

Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι 5ετούς διάρκειας, ενώ ο Ατρόμητος θα εισπράξει 800.000 ευρώ, μπόνους από τις συμμετοχές του παίκτη και θα διατηρήσει το 15% από την περίπτωση μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.

Την περυσινή σεζόν ο Κατράνης πραγματοποίησε 23 συμμετοχές με τους Περιστεριώτες σε όλες τις διοργανώσεις, μοιράζοντας και δύο ασίστ.

Ο Έλληνας μπακ θα φοράει τη φανέλα με το Νο.3, ενώ στις πρώτες δηλώσεις του ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Θέλω να βοηθήσω τη Σεντ Ετιέν να επιτύχει τους στόχους της. Είδα video στο ίντερνετ και μίλησα με τον Ταυλαρίδη για την ομάδα. Μου περιέγραψε την τρομερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Κάποιες φορές είναι ακόμη πιο καυτή κι απ’ αυτή των ελληνικών γηπέδων».

Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν, Ρολάν Ρεμεγέ υποστήριξε: «Ο Αλέξανδρος Κατράνης είναι ένας φέρελπις παίκτης. Το ταμπεραμέντο του θα ενθουσιάζει τους φιλάθλους μας. Έχει τεράστια εξέλιξη και το προφίλ του ταιριάζει στο πρότζεκτ μας».

Από τη μεριά της Αγίας Παρασκευής, ο προπονητής Στέλιος Μαλακασιώτης με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε: «Σαν Αγία Παρασκευή και σαν προπονητής είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη μεταγραφή του Αλέξανδρου, ο οποίος από ηλικία 4,5 ετών εντάχθηκε στην Ακαδημία μας και πλέον έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και στο πρωτάθλημα της Γαλλίας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για εκείνον και πιστεύουμε πως με μεθοδική δουλειά θα βρει το δρόμο του και θα πραγματοποιήσει τους στόχους του. Θεωρώ πως για εκείνον η Σεντ Ετιέν είναι ένα ακόμη σκαλί στην πορεία του μέχρι σήμερα και σίγουρα μπορούμε να περιμένουμε αρκετά περισσότερα. Του ευχόμαστε τα καλύτερα, να είναι γερός και δυνατός και καλή συνέχεια».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου