ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεύτερη στροφή… στη Σούπερ Λίγκα

δεύτερη-στροφή-στη-σούπερ-λίγκα-504764

Μετά από μια πρεμιέρα γεμάτη εκπλήξεις και τη διακοπή -με όσα αυτή έφερε- για τις ανάγκες και τις περιπέτειες της Εθνικής ομάδας, η Σούπερ Λίγκα είναι στη δεύτερη στροφή και οι περισσότερες ομάδες ψάχνουν στη δεύτερη αγωνιστική την πρώτη τους νίκη.
Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να "στραβοπατήσει" σε δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική με νεοφώτιστη ομάδα μετά την ήττα από την Κέρκυρα στην Πάτρα, την ώρα που η Ριζούπολη ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις.
Εποχές 2004-05 θέλουν να ζήσουν ξανά στην ΑΕΚ. Τότε, το γήπεδο της Ριζούπολης είχε φανεί γούρικο με την Ένωση να συγκεντρώνει το απόλυτο των νικών. Με τον Φερνάντο Σάντος τότε, στο τιμόνι της, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει κατά σειρά της Γκόριτσα (1-0), της Κέρκυρας (2-0), του Πανιωνίου (2-0) και του ΠΑΝΟ Μαλίων (2-1) για το Κύπελλο.
Η αλήθεια είναι ότι η Ριζούπολη δημιουργεί σήμερα, ανάμικτα συναισθήματα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το θετικό είναι ότι… «θα νιώσουμε και πάλι πως είναι να αγωνίζεσαι στην έδρα σου. Οι φίλαθλοι είναι πολύ κοντά στο γήπεδο και αυτό είναι κάτι που έχουμε καιρό να νιώσουμε», όπως λέγεται χαρακτηριστικά.
Αν και δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη στιγμή που ο Χρήστος Πατσατζόγλου υπέγραψε στην ΑΕΚ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναμένεται να του δώσει άμεσα φανέλα βασικού, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα της Ένωσης και για τον Νασούτι. Το προβάδισμα για τη θέση στον «άσο» έχει ο Αραμπαταζής,
Και από εκεί που υπήρχε πρόβλημα στα μπακ, η ΑΕΚ έχει πληθώρα επιλογών! Οι απουσίες των Γεωργέα και Αργυρίου δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα τον «Ντούσκο», που μπορεί να υπολογίζει πλέον, στις υπηρεσίες του Πατσατζόγλου, αλλά και του Γιάχιτς όποτε χρειαστεί. Ο πολύπειρος Έλληνας άσος μάλιστα, αναμένεται να βρίσκεται στους πρώτους «11» που θα παρατάξει ο Σερβοέλληνας τεχνικός με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Γιάχιτς θα πάρει τη θέση του δεξιά στην άμυνα.
Ο Πανσερραϊκός ήταν πολύ καλός στην Τούμπα με κορυφαίο τον Μπέλιτς (δύο γκολ) και στην Αθήνα θέλει να κάνει τη ζημιά όπως το 2008-09.
Η SKODA Ξάνθη μετά την εκτός έδρας ισοπαλία σήμερα περιμένει τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν μια χαρά απέναντι στον Παναθηναϊκό, παίρνοντας μάλλον χαλαρά τον ένα βαθμό και κάνοντας τον Νίκο Κεχαγιά ευτυχισμένο. Αντίθετα, δεν πρέπει να πετάει από τη χαρά του ο Μίκαελ Στόρε. Οι Νεοσμυρνιώτες είδαν τους δικούς τους ανθρώπους να τους πληγώνουν με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου πλέον και ήδη οι μουρμούρες που είχαν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς στην Πλατεία, ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά.
Ακόμη, ενώ στο Βόλο ο Ολυμπιακός παίζει με τον Εργοτέλη (σελ. 39), στη Λάρισα η ΑΕΛ παίζει με την Καβάλα .Η ενδεκάδα της Λάρισας αποτελεί έναν γρίφο καθώς μόνο οι Βιέρα κάτω από τα δοκάρια, Βενετίδης στο αριστερό άκρο της άμυνας και οι Ταυλαρίδης, Νταμπίζας είναι βέβαιοι πως θα ξεκινήσουν. Ο Γκέρεμι, η ”ατραξιόν του κάμπου”, δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν αποκλείεται να παίξει. Ο Ντράγκαν Οκούκα και οι παίκτες του ήπιαν το πικρό ποτήρι της εντός έδρας ήττας από τον Άρη και θα τα δώσουν όλα για τον πρώτο βαθμό-βαθμούς, που λέει και μια ψυχή. Ντεμπούτο με τους ”αργοναύτες” αναμένεται να κάνει ο Καρντόσο.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:

16:00 Ολυμπιακός Β.-Εργοτέλης (NOVA)
16:00 Ξάνθη-Πανιώνιος (NET)
18:15 Λάρισα-Καβάλα (NOVA)
20:30 ΑΕΚ-Πανσερραϊκός (NOVA)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου