ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτος τίτλος της σεζόν για την Άρσεναλ

πρώτος-τίτλος-της-σεζόν-για-την-άρσενα-366624

Στο… κόκκινο η «ρουλέτα των πέναλτι». Η Άρσεναλ ξεκινά τη νέα σεζόν με τον πρώτο εγχώριο τίτλο στην Αγγλία, καθώς πανηγύρισε στο «Γουέμπλεϊ» το τρόπαιο του Super Cup Αγγλίας (Community Shield) επικρατώντας της Τσέλσι με 4-1 στα πέναλτι (1-1 ο αγώνας στο 90λεπτο).

«Μοιραίος παίκτης» των πρωταθλητών Αγγλίας ήταν ο κορυφαίος της στη διάρκεια της αναμέτρησης, Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος έχασε ένα πέναλτι, ενώ ο Πετρ Τσεχ απόκρουσε αυτό του Μοράτα.

Το ματς, που «σημαδεύτηκε» από τις σημαντικές απουσίες και των δύο ομάδων (οι «μπλε» έπαιξαν χωρίς τους Αζάρ και Μπακαγιόκο, ενώ οι «κανονιέρηδες» χωρίς τους Οζίλ, Σάντσες), «πήρε φωτιά» στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 46΄. Από το κόρνερ του Γουίλιαν και την κεφαλιά του Κέιχιλ, ο Μόουζες έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας της Άρσεναλ κι από κοντά «εκτέλεσε» τον Τσεχ.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 80΄ με την αποβολή του Πέδρο με κόκκινη κάρτα (για αντιαθλητικό παίξιμο), καθώς δύο λεεπτά μετά η Άρσεναλ έφτασε στην ισοφάριση και αυτή από στημένη φάση. «Δράστης» ο Κολάσινατς με κεφαλιά, μετά από φάουλ του Τσάκα.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, οπότε οι δύο ομάδες του Λονδίνου «έλυσαν τις διαφορές τους» στα πέναλτι. Εκεί όπου οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ αποδείχθηκαν 100% εύστοχοι και στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου