ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-416551

Επιμένει η Λίγκα για τις ρήτρες βίας   

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την προσθήκη ρητρών βίας σε όλες τις χορηγικές συμβάσεις (σε λίγκες και ομάδες), η Σούπερ Λίγκα φαίνεται να επιμένει στο να μην υπάρξουν αλλαγές στη συμφωνία, ενώ παράλληλα ετοιμάζει αντιπρόταση προς τον Οργανισμό.

Η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία οι Σταματόπουλος (πρόεδρος) και Σπανουδάκης (διευθύνων σύμβουλος) ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ρήτρες βίας θα υπάρχουν σε όλες τις συμβάσεις. Δεν θα λύσουμε εμείς το πρόβλημα της βίας, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας μέσω των συμβάσεων. Τις ρήτρες βίας θα τις εφαρμόσουμε».
Η Σούπερ Λίγκα έχει αντιδράσει σε αυτή την προοπτική από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, προχθές πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Μποροβήλος, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάσης Κανελλόπουλος, οι οποίοι και έχουν αναλάβει ως επιτροπή το παραπάνω ζήτημα.
Από τα όσα συζητήθηκαν προκύπτουν τα εξής: Στη λίγκα θεωρούν πως η συναίνεση τους στις πιέσεις της πολιτείας για αυστηροποίηση των ποινών, δείχνει έτσι κι αλλιώς τις προθέσεις τους πάνω στο θέμα της βίας και συνεπώς οι επιπλέον «ποινές» από τον ΟΠΑΠ δεν κρίνονται απαραίτητες. Παράλληλα, η πάγια θέση της διοργανώτριας είναι ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις υφισταμένες συμβάσεις.
Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, απ’ το οποίο θα προκύψει συγκεκριμένη αντιπρόταση προς τον ΟΠΑΠ. Παράλληλα, η διοργανώτρια Αρχή αναμένεται να ζητήσει από τον Οργανισμό αντίγραφα των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις ομάδες (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη κ.λ.π.) ώστε να τις μελετήσει. Άλλωστε, ένα άλλο επιχείρημα τους, είναι πως αποτελεί οξύμωρο σχήμα να υπάρχουν ρήτρες βίας τόσο στη χορηγία της λίγκας όσο και στις συμβάσεις με τις ομάδες.
 
 
 
 
 
 
 
 
    
Αποκαλυπτήρια αύριο για τις περισσότερες ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου καθώς το Κύπελλο Ερασιτεχνών πηγαίνει στη σέντρα για τα πρώτα επίσημα φετινά παιχνίδια. Όλοι οι φίλοι πάντως του τοπικού ποδοσφαίρου περιμένουν πώς και πώς την έναρξη, όπως και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.
 
Με φαβορί αλλά και ισχυρά αουτσάιντερ, το Κύπελλο Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ.Θ. ανοίγει την αυλαία της φετινής σεζόν με πολλά και ενδιαφέροντα ζευγάρια να διεκδικούν τα 12 εισιτήρια για την β’ φάση της διοργάνωσης. Εννιά παιχνίδια διεξάγονται αύριο Σάββατο και τρία την Κυριακή.
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Σίγουρα τα δύο αυριανά παιχνίδια που κλέβουν την παράσταση είναι αυτά των δύο ομάδων της Δ’ Εθνικής, του Πυράσου και του Ρήγα Φεραίου. Ο μεν Πύρασος παίζει εκτός έδρας με τον Ιάσωνα Α.Μ. που αποτελεί ένα από τα ερωτηματικά της φετινής χρονιάς, ο δε Ρήγας παίζει στο Βελεστίνο -ως τυπικά φιλοξενούμενος όμως- απέναντι στον Άρη Μελισσατίκων από τον οποίο τον χωρίζουν δύο κατηγορίες.
Οι δύο ομάδες είναι τα απόλυτα φαβορί όχι απλά για την πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου -θυμίζουμε και την περασμένη χρονιά οι δυο τους ήταν οι φιναλίστ του θεσμού με τον Πύρασο να κατακτά τελικά το τρόπαιο. Ωστόσο κανείς δε μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα ειδικά όταν αυτός είναι για το Κύπελλο, στο οποίο πάντα συμβαίνουν εκπλήξεις.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι απαιτήσεις είναι υψηλές από όλες τις ομάδες μιας και οι περισσότερες παρουσιάζονται ενισχυμένες φέτος. Κανείς δε μπορεί να βγάλει έξω από τον «χορό» των φαβορί, τον πολύ ισχυρό φέτος Εθνικό του Κώστα Κούτσικα, αλλά και την επίσης ενισχυμένη ΑΕ Διμηνίου, που φιλοδοξεί να επιστρέψει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, έχοντας παράλληλα ως στόχο και την καλή πορεία στο Κύπελλο.
Πολλές θα είναι και οι ομάδες, όπως ο Ιάσων Α.Μ που αναφέρθηκε παραπάνω, οι οποίες θα αποτελέσουν τα ερωτηματικά αυτής της σεζόν. Ο Σαρακηνός που ανέβηκε στην Α’ από τη Β’ Ε.Π.Σ.Θ., η Αγία Παρασκευή, ο Θησέας αλλά και ο Πρωτεσίλαος που έχασε τον μόνιμο σκόρερ του Πλασταρά (πήγε στον Αλμυρό), είναι ομάδες που παραδοσιακά παρουσιάζονται δυνατές, ωστόσο φέτος τουλάχιστον πριν τα επίσημα ματς αποτελούν ερωτηματικά. Άλλες πάλι όπως ο Ηρακλής, ο Πανιώνιος και ο Διαγόρας παρουσιάζονται ενισχυμένες, ενώ υπάρχουν κι αυτές όπως η Χλόη, η ΑΕ 2002, ο Αστέρας και ο Μαγνησιακός, που κρατούν χαμηλούς τόνους και πάνε όπως λέμε με χαμηλά την μπάλα.
Το μόνο που μένει είναι να τα δούμε όλα αυτά και μέσα στα γήπεδα, από αύριο κιόλας, αν και συνήθως με το που ξεκινάει ένας αγώνας όλα τα προγνωστικά και οι εκτιμήσεις πάνε περίπατο.           
 
 
 
 
 
 
 
 
Φιλικό με Βερόπουλο!!!
Φιλικό με την oμάδα του Βερόπουλου έδωσε η ομάδα των Τρικάλων, η οποία προετοιμάζεται σκληρά για την έναρξη της Β’ Εθνικής. Μπορεί ο τεχνικός της ομάδας να μην ήξερε τίποτα αρχικά, ωστόσο η εντολή ήρθε άνωθεν και το φιλικό διεξήχθη κανονικότατα. Ζ.Ε.Ι.
 
Ξεχωρίζει…
Μπορεί οι περισσότερες των ΠΑΕ να έχουν καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των προπονητών τους πριν από τα ματς του σαββατοκύριακου, ωστόσο από τον Ολυμπιακό Βόλου δεν έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου πριν από το πρώτο εντός έδρας ματς με την ομάδα του Εργοτέλη. Ζ.Ε.Ι.
 
Με εκπλήξεις το περιοδικό της ΠΑΕ
Με γοργούς ρυθμούς δουλεύει το εμπορικό τμήμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προκειμένου το πρώτο περιοδικό της ερυθρόλευκης ΠΑΕ να δοθεί στον κόσμο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας. Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές και το ξεφύλλισμά του απαραίτητο από τους φίλους της ομάδας.Ζ.Ε.Ι.
 
Εκπαιδευτές διαιτητών…
Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι Καθηγητές Διαιτησίας. Οι εκπαιδευτές των διαιτητών της Ένωσης είναι οι Κανούλης, Σακαρίκος, Κοζάκης, Φορτούνας και Παγωνόπουλος. Είναι αυτοί που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της επιμόρφωσης των διαιτητών.
Θ.Δ.Κ
 
Στρώνεται το «χαλί»…
Σήμερα αναμένεται να έρθουν τα κομμάτια του καινούριου χλοοτάπητα τα οποία θα τοποθετηθούν στον αγωνιστικό χώρο του «Παντελής Μαγουλάς». Μετά από περίπου ένα μήνα υπολογίζεται πως το γήπεδο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες, καθώς χρειάζεται χρόνος ώστε να «δέσει» το χορτάρι με το χώμα.
Θ.Δ.Κ
 
Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…
Μετά τους Γιάννη Αμανατίδη και Σωτήρη Κυργιάκο, ο Φάνης Γκέκας είναι ο τρίτος διεθνής που αποχωρεί από την Εθνική στην μετά-Ρεχάγκελ εποχή. Πληροφορίες θέλουν και τον Αλέξανδρο Τζόρβα με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη να το σκέφτονται. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά είτε με τους παίκτες είτε με κάτι άλλο που εμείς δε γνωρίζουμε…
Θ.Δ.Κ
 
 
 Η Ερώτηση Της Ημέρας
Θα αποχωρήσει άραγε από την Εθνική ομάδα ο ποδοσφαιριστής που την έχει κάνει άνω κάτω;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου