ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Κόσογλου κάτω από τα δοκάρια

με-κόσογλου-κάτω-από-τα-δοκάρια-481534

Παίκτης της Νίκης είναι από χθες ο 27χρονος γκολκίπερ Γκιουβερνιγκίν Κόσογλου. Ο έμπειρος τερματοφύλακας που προπονούνταν κανονικά με την κυανόλευκη ομάδα τις τελευταίες ημέρες, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον Χόρχε Μπάριος και στους συνεργάτες του, οι οποίοι και έδωσαν τελικά τη συγκατάθεσή τους για την απόκτησή του.
Ο Κόσογλου υπέγραψε χθες συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους και αποκτήθηκε για να αποτελέσει την βασική επιλογή της τεχνικής ηγεσίας για την υπεράσπιση της κυανόλευκης εστίας. Ο Φώτης Τάσσος που προορίζονταν γι’ αυτή δεν έδειξε απολύτως έτοιμος στο ματς του Κυπέλλου και πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση (ήταν καιρό στον πάγκο και ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό στον ώμο πριν λίγους μήνες) και έτσι η κυανόλευκη ΠΑΕ κινήθηκε για την ενίσχυσή της στη θέση του τερματοφύλακα, κάτι που επετεύχθη τελικά με τη μεταγραφή του Κόσογλου. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης την περασμένη περίοδο ήταν ο βασικός τερματοφύλακας στην Αναγέννηση Επανωμής, με 26 συμμετοχές στο ενεργητικό του. Εχει αγωνιστεί επίσης με την φανέλα της Λαμίας σε 12 ματς και με την ΠΑΕ Θράκη σε πέντε. Διαθέτει μια σχετική εμπειρία από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και αναμένεται να αποτελέσει την αξιόπιστη λύση που αναζητούσαν στη Νίκη για τα γκολποστ, μετά την αποχώρηση του Μαουρίτσιο Νάνι.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Νίκης, ο Κόσογλου είπε: «Ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα. Ξέρουν όλοι για τη Νίκη Βόλου. Ο στόχος είναι η άνοδος. Εχουμε καλή ομάδα είδα αυτές τις τρεις ημέρες που είμαι εδώ, θα προσπαθήσω και εγώ από την πλευρά μου να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της. Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται δουλειά και πιστεύω ότι τα καλύτερα θα έρθουν. Εχουμε πολύ καλό κλίμα, οικογενειακό και αυτό πιστεύω ότι μετράει. Θα ξέρουμε την Παρασκευή αν θα αγωνιστώ στην πρεμιέρα. Εγώ ανυπομονώ να έρθουν τα χαρτιά και να έχω το δικαίωμα συμμετοχής».
Με την μεταγραφή του Κόσογλου ίσως να έχει κλείσει το ρόστερ, αφού επιπλέον ανάγκες δεν φαίνεται πώς υπάρχουν, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο όμως η Νίκη να προχωρήσει, αν όλα πάνε καλά, σε μια ακόμα κίνηση της τελευταίας στιγμής. Αυτή τη στιγμή τον Στράτο Γιδόπουλο και τον Χόρχε Μπάριος φαίνεται πως απασχολούν οι περιπτώσεις των Λουκά Καρακατσάνη και Γρηγόρη Τόσκα. Ο πρώτος έχει ήδη συζητήσει το οικονομικό, του έχει γίνει συγκεκριμένη πρόταση από την ΠΑΕ Νίκη Βόλου και οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν την απάντησή του. Οι κυανόλευκοι δεν αναμένεται να επιστρέψουν σε καμία περίπτωση με βελτιωμένη πρόταση για τον Καρακατσάνη και πλέον εξαρτάται από τον παίκτη αν θα πει το ναι και θα ντυθεί στα κυανόλευκα ή αν θα αποφασίσει να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του.
Επαφές υπάρχουν και με τον Γρηγόρη Τόσκα. Ο Αθηναίος αμυντικός βρίσκεται σε συζητήσεις και η υπόθεσή του αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες μένουν να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες για την τελική συμφωνία. Τέλος χθες βρέθηκε στη Νέα Ιωνία για δοκιμαστεί ο 21χρονος Δημήτρης Δελής που πέρυσι αγωνίζονται στην Προοδευτική και στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Ο Χόρχε Μπάριος τον τσέκαρε και στο φιλικό με το Διμήνι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου