ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πάντα ιδιαίτερη η πρεμιέρα»

πάντα-ιδιαίτερη-η-πρεμιέρα-482301

Αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής των κυανολεύκων στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ Ρουφ ήταν ο Γιώργος Βακουφτσής. Με δυο δικά του τέρματα η Νίκη Βόλου ισοφάρισε ισάριθμες φορές και η αλήθεια είναι ότι ο έμπειρος επιθετικός έδειξε τα πρώτα δείγματα της ποδοσφαιρικής του αξίας.
Ο 31χρονος επιθετικός μίλησε στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, δήλωσε ότι η ομάδα δεν ήταν έτοιμη στον αγώνα του Κυπέλλου, ανέφερε τους κινδύνους της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και τόνισε ότι «ο στόχος της ανόδου είναι εφικτός αν η ομάδα δουλεύει σωστά οικονομικά».
Σύμφωνα με τον Τρικαλινό στράικερ η ομάδα θέλει χρόνο για να δείξει αυτά που πραγματικά μπορεί στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι στο παιχνίδι του Κυπέλλου δεν εμφανίστηκε απολύτως έτοιμη: «Εμείς ξέραμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για επίσημο ματς και ποντάραμε περισσότερο στην εμπειρία και στην ποιότητα που πιστεύω ότι έχουμε. Η ομάδα θέλει χρόνο και εννοώ ότι πρέπει να υπάρξει υπομονή για δυο – τρία παιχνίδια, μιας και δεν προλάβαμε να παίξουμε πολλά φιλικά. Ωστόσο και στο ματς του Κυπέλλου, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Στην παράταση δεν είχαμε όμως άλλες αντοχές. Δεν ήμασταν έτοιμοι για να παίξουμε και έξτρα χρόνο. Εκεί χάθηκε το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί και δείξαμε αρκετά θετικά στοιχεία».
Ο Γιώργος Βακουφτσής θεωρεί εφικτό το στόχο της ανόδου, αρκεί να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις: «Το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα είναι καλό. Με μια-δυο προσθήκες ακόμα θεωρώ ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Αν οικονομικά η ομάδα δουλεύει σωστά, θα είναι εφικτός ο στόχος της ανόδου».
Οσο για τον κόσμο και την παρουσία του στο πρώτο ματς: «Η Νίκη έχει ένα μεγάλο όπλο: τον κόσμο της. Οπως φάνηκε και στο ματς του Κυπέλλου ο κόσμος είναι στο πλευρό μας. 1.500 άτομα που ήταν στο γήπεδο το απέδειξαν αυτό. Πιστεύω θα αυξηθεί κιόλας η προσέλευση των φιλάθλων, αν η ομάδα ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα», δηλώνει ο επιθετικός της Νίκης, ενώ χαρακτηρίζει την πρεμιέρα ιδιαίτερη: «Είμαστε λίγο ανήσυχοι για την έναρξη, γιατί καλό θα ήταν να έχουμε παίξει δυο τρία φιλικά παιχνίδια παραπάνω και να είχαμε βρεθεί περισσότερο ως ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες, άλλα δεν είμαστε έτοιμοι από πλευράς παιχνιδιών για να δώσουμε σαν σύνολο αυτά που μπορούμε και υπάρχει λιγάκι άγχος. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω την κατηγορία, είναι η πρώτη φορά που παίζω σε αυτή, αλλά θεωρώ μέσα σε γενικά πλαίσια, πως η πρεμιέρα πάντα είναι ιδιαίτερη. Και αυτό γιατί δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστείς εσύ και πώς θα παρουσιαστεί η άλλη ομάδα. Οσο καλός ή κακός και να είναι ο αντίπαλος, ειδικά όταν παίζεις σε εκτός έδρας ματς και ξεκινάς το πρωτάθλημα, είναι πολύ δύσκολο. Εμείς θέλουμε πάρα πολύ ένα ιδανικό ξεκίνημα και ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει βαθμούς και ψυχολογία. Θα δείξει μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω να το καταφέρουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου