ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βάζουν βάσεις για πρόκριση

βάζουν-βάσεις-για-πρόκριση-380580

Τις βάσεις για την πρόκριση θέλουν να βάλουν σήμερα ο ΠΑΟΚ στην Ουκρανία, ο Πανιώνιος στο Ισραήλ και ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο… στους πρώτους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ στις 19.30 θα παίξει το πρώτο ματς στην έδρα της Ολίμπικ Ντόνετσκ, ο Πανιώνιος θα αναμετρηθεί (19.45) με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη Λεωφόρο (21.30) την Καμπάλα… ενώ οι ρεβάνς είναι στις 3 Αυγούστου.

Παναθηναϊκός – Καμπάλα

Η Καμπάλα θα βρεθεί και πάλι στο δρόμο του Παναθηναϊκού, που θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αποκλεισμό του 2015 από τα play-offs του Europa League.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάναδρας, οι «πράσινοι» υποδέχονται την Καμπάλα, δύο χρόνια μετά και σε σχέση με το 2015, στα ρόστερ των δύο ομάδων, υπάρχουν αρκετές διαφορές, με τους Αζέρους πάντως, να έχουν περισσότερες σταθερές σε σχέση με το «τριφύλλι» που έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με το προ διετίας παιχνίδι.

Αρχικά, η βασική διαφορά στον Παναθηναϊκό είναι ο προπονητής. Στα παιχνίδια του 2015, στα οποία η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν προκρίθηκε με δύο ισοπαλίες (0-0 στην έδρα της και 2-2 στη Λεωφόρο), προπονητής των «πρασίνων» ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, ενώ Μαρίνος Ουζουνίδης είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού. Μεγάλες είναι οι αλλαγές και στο «πράσινο» ρόστερ, αφού τα πρόσωπα που θα αποτελούν κοινό σημείο αναφοράς στα δύο ματς, είναι λίγα. Ο βασικός συνδετικός κρίκος, είναι ο αρχηγός των «πρασίνων», Κάρλος Ζέκα που ήταν τότε στην ομάδα, όπως και οι Λουντ και Κουτρουμπής, με τον τελευταίο πάντως να μην υπολογίζεται,

Σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, οι Αζέροι έχουν περισσότερα πρόσωπα που βρίσκονταν και στο προ διετίας παιχνίδι στη Λεωφόρο. Βασική σταθερά αυτής της ομάδας, ο προπονητής της, Ρόμαν Γκίγκορτσουκ. Επί της ουσίας, είναι εκείνος που ανέβασε επίπεδο τους Αζέρους και τους έφερε στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, με τις δύο συνεχόμενες προκρίσεις σε ομίλους του Europa League.

«Να δείξουμε ότι είμαστε φαβορί»

Δεν αποποιήθηκε τον χαρακτηρισμό του φαβορί απέναντι στην Γκαμπάλα για τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ως οργανισμός και όνομα, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την πρόκριση έναντι της Γκαμπάλα. Ωστόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα ξεκαθάρισε ότι αυτό θα πρέπει να φανεί στον αγωνιστικό χώρο… «Τέτοια στιγμή όλοι οι προπονητές λένε πως είμαστε 100% έτοιμοι. Δεν είμαστε. Είχαμε αρκετά προβλήματα στην διάρκεια της προετοιμασίας, κάποιοι παίκτες δεν έπαιξαν όσο θέλαμε. Δουλέψαμε καλά όμως. Έχεις δύο τρόπους να το ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα. Ο ένας να παίξεις πολύ καλά τακτικά και το δεύτερο να βοηθήσει ο κόσμος σε κάποιον που είναι κουρασμένος να του δώσει ώθηση. Από άποψη μυαλού είμαστε 100% έτοιμοι. Ο αντίπαλος μας έχει διαστήματα που είναι καλά οργανωμένος αλλά και απείθαρχος. Γίνονται επικίνδυνοι και κάνουν επίθεση 7-8 παίκτες. Το σημαντικό είναι να είσαι στο μυαλό 100% έτοιμος στο μυαλό γιατί στα πόδια δεν μπορείς να είσαι».

Αμφίβολη ήταν η συμμετοχή του Τάσου Χατζηγιοβάνη στο ματς με την Καμπάλα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, σίγουρα είναι προβληματισμένος με αυτό το απρόοπτο και ψάχνει την κατάλληλη λύση, για αυτό το λόγο δοκίμασε τον Μπράιαν Καμπέσας.

Στην Ουκρανία ο ΠΑΟΚ

Στην Ουκρανία όπου θα αντιμετωπίσει την Ολιμπίκ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η πρώτη φετινή επίσημη υποχρέωση του «δικεφάλου του Βορρά» είναι προγραμματισμένη για τις 19:30, όταν και θα αντιμετωπίσει την Ολιμπίκ Ντόνετσκ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Υπενθυμίζεται ότι στην αποστολή βρίσκονται από πλευράς ποδοσφαιριστών οι: Ρέι, Μελίσσας, Σιαμπάνης, Λέοβατς, Λεβέκ, Πούγγουρας, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς, Σάκχοφ, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ενρίκε, Μακ, Αθανασιάδης, Πρίγιοβιτς, Ουάρντα.

Εκτός αποστολής έμειναν οι: Koυλούρης, Δεληγιαννίδης, Κάτσε, Κωνσταντινίδης, Κοροβέσης, Μπρκιτς, Ζάιρο, ο Βολιώτης Δ. Λημνιός και επίσης ο τραυματίας Π.Γλύκος.

Χωρίς τους Ιρανούς ο Πανιώνιος

Με δύο σημαντικότατες απουσίες θα παίξει στο Ισραήλ ο Πανιώνιος, στην πρώτη αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι «κυανέρυθροι», θα στερηθούν των υπηρεσιών των Μασούντ και Χατζισαφί, καθώς οι Ιρανοί δεν ταξίδεψαν με την αποστολή, ενώ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να παίξουν ακόμη και στη ρεβάνς, στη Νέα Σμύρνη!

Θυμίζουμε πως στα διαβατήρια της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν υπάρχει ρητή απαγόρευση για την είσοδο των κατόχων τους στην «κατεχόμενη Παλαιστίνη», όπως χαρακτηρίζεται το Ισραήλ! Και μάλιστα, υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα αθλητών, ακόμη και σε ατομικά αγωνίσματα, που αρνήθηκαν να κοντραριστούν με Ισραηλίτες, ακόμη και σε ουδέτερο έδαφος. Ακόμη και σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Οπως και να έχει, ακόμη και στον επαναληπτικό να αρνηθούν να αγωνιστούν οι δύο Ιρανοί, ο Πανιώνιος θα σεβαστεί την επιθυμία τους.

Η αναμέτρηση των «κυανέρυθρων» με τους Ισραηλινούς για τον γ` προκριματικό του Europa League θα γίνει στις 19.45 στο «Νετάνια Μουνισιπάλ» στη Νετάνια.

Αυτοί σφυρίζουν

Οι διαιτησίες στις αναμετρήσεις που θα δώσουν οι ελληνικές ομάδες (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος) στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου για το Γιουρόπα Λιγκ είναι Ελβετός στο Ολιμπίκ Ντόνετσκ – ΠΑΟΚ (19:30). Ισπανός στο Παναθηναϊκός – Γκαμπάλα (21:30) Βέλγος στο Μακάμπι Τελ Αβίβ – Πανιώνιος.

Ο 38χρονος Ελβετός, Αλέν Μπιέρι, θα διαιτητεύσει στην αναμέτρηση των Κυπελλούχων Ελλάδας, ο οποίος έχει διευθύνει 38 διεθνής αναμετρήσεις, αλλά ουδέποτε είχε πράξει κάτι τέτοιο σε αγώνα ελληνικής ομάδας.

Ο 35χρονος (13/07/1982) Ισπανός, Χουάν Μαρτίνες Μουνουέρα θα διευθύνει το ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στην Γκαμπάλα. Σημειώνεται ότι πρόσφατα διαιτήτευσε στην αναμέτρηση Γαλατασαράι – Έστερσουντ που άφησε τους Τούρκους εκτός Ευρώπης στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ο 30χρονοςΜπαρτ Φερτέντεν είναι ο νεαρότερος όλων των διαιτητών που θα σφυρίξουν στα ματς των ελληνικών ομάδων και θα βρεθεί στον διάβα του Πανιωνίου που αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σε 23 διεθνή ματς δεν έχει συναντήσει κάποια ελληνική ομάδα.

Τα ζευγάρια του 3ου προκριματικού

Αϊντχόφεν (Ολλανδία) – Όσιεκ (Κροατία)

Τρακάι (Λιθουανία) – Σκεντίγια (Σκόπια)

Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) – Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Παναθηναϊκός (Ελλάδα) – Γκαμπαλά (Αζερμπαϊτζάν)

Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) – Σκεντερμπέου (Αλβανία)

Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) – ΑΕΛ Λεμεσού (Κύπρος)

Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Οντ Γκρένλαντ (Νορβηγία)

Ντινάμο Βουκουρεστίου (Ρουμανία) ή Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)

Ολίμπικ (Ουκρανία) – ΠΑΟΚ (Ελλάδα)

Άρκα Γκντίνια (Πολωνία) – Μίντιλαντ (Δανία)

Έστερσουντ (Σουηδία) – Φόλα Ες (Λουξεμβούργο)

Μπορντό (Γαλλία) – Νόμε Κάλιου (Εσθονία)

Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ) – Πανιώνιος (Ελλάδα)

Ουτρέχτη (Ολλανδία) – Λεχ Πόζναν (Πολωνία)

Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα (Ρουμανία) – Μίλαν (Ιταλία)

Μπρέντμπι (Δανία) – Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)

Γάνδη (Βέλγιο) – Ράιντολφ Άλταχ (Αυστρία)

Άστρα Τζούρτζου (Ρουμανία) – Ολεκσαντρίγια (Ουκρανία)

Έβερτον (Αγγλία) – Ρουζομπέροκ (Σλοβακία)

Αμπερντίν (Σκωτία) – Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Mπότεφ Πλόβντιφ (Βουλγαρία) – Μαρίτιμο (Πορτογαλία)

Ζενίτ (Ρωσία) – Mπνέι Γεχούντα (Ισραήλ)

Μαρσέιγ (Γαλλία) – Οστάνδη (Βέλγιο)

Φράιμπουργκ (Γερμανία) – Ντομζάλε (Σλοβενία)

ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) – Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία)

ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) – Μπράγκα (Πορτογαλία)

Σούντουβα (Λιθουανία) – Σιόν (Ελβετία)

Κρασνοντάρ (Ρωσία) – Λίνγκμπι (Δανία)

* οι ρεβάνς στις 3 Αυγούστου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου