ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «Αθλητικό Καλοκαίρι» για 12η συνεχή χρονιά

ολοκληρώθηκε-με-επιτυχία-το-αθλητικ-381721

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχή χρονιά από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, το πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τα παιδιά της πόλης μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνδυάσουν αθλητισμό, παιχνίδι, ψυχαγωγία και δημιουργικότητα. Σε διάρκεια δύο εβδομάδων, από το πρωί έως το μεσημέρι, οι μικροί πρωταγωνιστές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε αθλήματα που ενδεχομένως δεν γνώριζαν ότι καλλιεργούνταν στον Βόλο από τοπικούς συλλόγους.

Τα αθλήματα που παρουσιάστηκαν στα παιδιά με τη συμμετοχή των συλλογών και των καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ήταν τένις, μπάσκετ, τζούντο, στίβος, παραδοσιακοί χοροί, πάλη, ιστιοπλοΐα, σκάκι, ταεκβοντό, κολύμβηση, ρυθμός & μουσική, καράτε, ποδηλασία, water polo, κυκλική προπόνηση, σκοποβολή, τοξοβολία, χειροσφαίριση, κανόε, καγιάκ, κωπηλασία.

Εκτός από τα αθλήματα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βιβλιοθήκες της πόλης μας (την κεντρική, η οποία βρίσκεται στο κτήριο Σπίρερ, και στη Νέα Ιωνία, η οποία βρίσκεται Καραμπατζάκη – Αναπαύσεως), όπου παρακολούθησαν ένα σύνολο εκπαιδευτικών δράσεων σχετικά με το βιβλίο από το προσωπικό της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Επίσης τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας απέναντι από την Παναγία Γορίτσης Βόλου, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσου το FlyingFox (εναέρια κεκλιμένη κατάβαση).

Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, γνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά των αθλητικών σωματείων και με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους, ευχαριστεί για ακόμη μια χρόνια για το άριστο επίπεδο συνεργασίας με τα στελέχη της Διεύθυνσης. Αναλυτικά τα σωματεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν: Όμιλος Φίλων Τζούντο, Γ.Σ. Νίκη Βόλου (στίβος), Ν.Ο.Β.Α. (ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, κανόε καγιάκ, κωπηλασία), Ολυμπιακός Βόλου (κολύμβηση & πάλη), Σκακιστική Ένωση Βόλου, Νικόμαχος Βόλου (Taekwondo), Α.Σ. Πήγασος Βόλου (Karate), Γυμναστική Ένωση Βόλου (ρυθμός & μουσική), Ο.Υ.Κ. Βόλου (κολύμβηση & water polo), Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (σκοποβολή & τοξοβολία), Κένταυρος Αγριάς (χειροσφαίριση), Α.Σ.Β. Υδάτινος Κόσμος (κολύμβηση), Α.Ο. Δελφίνια Βόλου (κολύμβηση), Αθλητική Ακαδημία Άτλας Βόλου (στίβος), Αθλητικός Όμιλος Μαγνησίας (στίβος), Α.Σ. Αιχμή Μαγνησίας (ξιφασκία & taekwondo), Κέντρο Ιππασίας Βόλου, Ιππικός Όμιλος ΙπΟΤΗΣ, «Αργώ» Αθλητικός Σύλλογος Beach & volleyball Βόλου.

Τελειώνοντας, η Διεύθυνση Αθλητισμού θέλει να ευχαριστήσει την COCA-COLA 3E για την ευαισθησία της και συνεργασία όλα τα χρόνια, όσον αφορά στη χορηγία των απαιτούμενων νερών και χυμών, τα οποία και δίνονταν στα παιδιά σε καθημερινή βάση, καθώς επίσης και τα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. για τη διάθεση εγκαταστάσεων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου ήταν η έδρα και η αφετηρία των ομάδων. Η Δ/νση Αθλητισμού εύχεται καλό καλοκαίρι σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου