ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεκινάει την υλοποίηση του προγραμματισμού

ξεκινάει-την-υλοποίηση-του-προγραμμα-392072

Την υλοποίηση του προγραμματισμού για τη νέα χρονιά ξεκινά από σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού σε σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής θα αποφασιστούν πολλά και από αύριο θα ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις για στελέχωση της ομάδας σε όλους τους τομείς

Αύριο συμπληρώνονται 14 μέρες από τη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, όπου ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης πήρε το χρίσμα να συνεχίσει να ηγείται του ποδοσφαιρικού τμήματος, και παρότι έχουν γίνει προσλήψεις προπονητών και συζητήσεις με διάφορους ποδοσφαιριστές, δεν υπάρχει ούτε μία επίσημη ανακοίνωση.

Πάντως όλα δείχνουν πως η διοικούσα επιτροπή, σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία (Ζιώγας-Μπράτσος), καλείται να «χτίσει» μια ομάδα σχεδόν από το μηδέν, αν και σίγουρα όχι όπως πέρσι, κι αυτό γιατί οι παίκτες που ενδεχομένως θα παραμείνουν στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να συνθέσουν ομάδα, και μάλιστα ανταγωνιστική στην κατηγορία.

Έστω πάντως και χωρίς ανακοινώσεις, ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης και οι συνεργάτες του φέρεται να έχουν προχωρήσει σε κάποιες συμφωνίες, αλλά όπως ο ίδιος Παναγιώτης Μποτσιβάλης έχει δηλώσει, στην επικοινωνιακή πολιτική πρώτα θα υπάρχουν οι υπογραφές και μετά οι ανακοινώσεις

Ετσι ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης προχωρά τον σχεδιασμό του, έχοντας επαφές και με ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ της ομάδας, έχει συνεργασία με το προπονητικό τιμ τόσο τον Μιχάλη Ζιώγα όσο και τον Κώστα Μπράτσο, και φαίνεται να έχει σφραγιστεί η συνέχιση της συνεργασίας με τα αδέρφια Κόκκα, τον Σκανδάλη, και τον Παπαϊωάννου, για να μείνουν στην ομάδα, υπάρχουν κάποιοι δανεικοί (Φραγκογιάννης, Ζαρίφης), ενώ έχουν κλειστεί προφορικά και άλλοι παίκτες.

Πάντως, όλα δείχνουν πως οι περισσότεροι «περσινοί» παίκτες αποχωρούν… Εκτός από αυτούς που ήδη έχουν καταλήξει στον επόμενο ποδοσφαιρικό τους σταθμό -Μασάντο (πήγε στην Πορτογαλία), Κατσούλης, Σταύρου, Ιωαννίδης (μεταγράφηκαν στο Αιγάλεω), Ντόικιτς (στον Πιερικό), Πότσι ,Ζώνας (στη Ρόδο)-, δεν θα συνεχίσουν και οι Κέρι, Ευθυμιάδης, Οικονόμου, Φλίγκος, Χολέβας (ίσως παίξει στο εξωτερικό) και ενδεχομένως και ο Αναστασίου.

Ουσιαστικά, όλος ο περσινός κορμός του Ολυμπιακού θα αποτελέσει παρελθόν, με τη διοικούσα επιτροπή να καλείται να «χτίσει» πάλι μια ομάδα σχεδόν από την αρχή, άλλα κύριο κριτήριο στην επιλογή των παικτών είναι η φιλοδοξία και ο στόχος της διάκρισης, καθώς όπως τόνισε ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, ο Ολυμπιακός θα κάνει πρωταθλητισμό.

Πάντως, ήδη Μποτσιβάλης και Ζιώγας με πλήρη μυστικότητα προσπαθούν να βάλουν μία σειρά στο αγωνιστικό κομμάτι, πάνω στο νέο μοντέλο, με παίκτες που είναι γνώστες της κατηγορίας και διακρίθηκαν σ’ αυτήν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και με Βολιώτες… άλλα δεν βιάζονται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των επαφών, αφού θέλουν να τελειώνουν με όλα τα διαδικαστικά θέματα, και η πρώτη άλλωστε ανακοίνωση θα αφορά τη συγκρότηση της διοικούσας επιτροπής, κάτι που μπορεί να γίνει και σήμερα. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί το προπονητικό τιμ (Ζιώγας – Μπράτσος) κι από την αύριο θα έχουμε και στελέχωση του ρόστερ.

Προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει συζήτηση και ενδιαφέρον με πολλούς παίκτες, και έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα…

Μεταξύ των παικτών που θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός Βόλου, φέρεται να είναι ο Στέφανος Κραγιόπουλος από τον Πιερικό. Τον 27χρονο αμυντικό γνωρίζει πολύ καλά ο Μιχάλης Ζιώγας, καθώς συνεργάστηκε μαζί του την περσινή χρονιά και εισηγήθηκε προς τη διοίκηση την απόκτησή του.

Ο Κραγιόπουλος πέρυσι αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Πιερικό, ενώ σημείωσε και ένα γκολ. Στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Βατανιακού, του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του Ηρακλή Αμπελοκήπων.

Ακόμη δύο παίκτες που τελευταία ήταν στον Θεσπρωτό βρίσκονται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού Βόλου και ο λόγος για τους Χρήστο Νόνη και Γιώργο Μέμο. Ο Νόνης είναι 26 ετών, κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Τύρναβο, στον Αστέρα Μαγούλας, στη Ζάκυνθο, στη Καλλιθέα, και πέρυσι ξεκίνησε τη χρονιά στον ΑΟ Χαλκίδας. Έπαιξε σε 4 παιχνίδια για να πάρει μεταγραφή στον Θεσπρωτό, όπου σε 24 ματς σημείωσε 5 γκολ.

Ο Μέμος είναι επιθετικός, 20 ετών, έχει παίξει σε Χανιά, Επισκοπή, Ερμή Ζωνιανών, ενώ και πέρυσι στον Θεσπρωτό είχε 14 συμμετοχές και πέντε γκολ.

Από την Πιερία υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 26χρονου μέσου, Χρήστου Καράμπελα, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στον Διαγόρα Σεβαστής και τα τελευταία χρόνια όπου ήταν είχε «γεμάτες» χρονιές.

Την περίοδο 2014-15 έπαιξε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, έχοντας 17 συμμετοχές, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο με τον Πιερικό κατέγραψε 29 συμμετοχές, ενώ σημείωσε και τρία γκολ. Τη χρονιά που μας πέρασε, ως ποδοσφαιριστής του Διαγόρα Σεβαστής έπαιξε σε 23 παιχνίδια, πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Ο Χρήστος Καράμπελας έχει παίξει ακόμη στη Ζάκυνθο, στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, στον Οδυσσέα Κορδελιού, στην Αναγέννηση Γιαννιτσών και στον Εθνικό Γαζώρου. Συνολικά έχει να επιδείξει 40 συμμετοχές στην Β’ Εθνική και 86 στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Επίσης, έχει σημειώσει και 10 γκολ.

Ακόμη, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει έρθει σε επαφή και με τον νεαρό Βολιώτη αμυντικό Γιάννη Κανταρτζή. Ο υψηλόσωμος (1.90μ.) κεντρικός αμυντικός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Μαγνησιακό, ήταν στην Κ-20 του Ολυμπιακού και στη Νίκη, και έχει αγωνιστεί ακόμη σε Αιγινιακό και στην Καλαμάτα. Πέρυσι ξεκίνησε τη χρονιά στον Εορδαϊκό για να πάει στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2017, στην Ερμιονίδα.

Ακόμη, στην ενότητα των ξένων ποδοσφαιριστών που γνωρίζουν την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, είχε γίνει κρούση χωρίς συνέχεια στον 34χρονο Σέρβο μέσο Φιλίπ Αρσενίεβιτς και σε έναν ακόμη Σέρβο επιτελικό.

Επιμέλεια :ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου