ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εξώδικο και o Ολυμπιακός!

εξώδικο-και-o-ολυμπιακός-393957

Μέσω εξώδικης επιστολής του προς την ΕΠΣΘ, ο Ολυμπιακός Βόλου θεωρεί παράνομη την εγγραφή του νεοσύστατου συλλόγου στην ένωση, ενώ τονίζει πως έστω και σε περίπτωση που εγκρινόταν η ένταξη του ΝΠΣ, τότε θα πρέπει να συμμετάσχει στην Β’ κατηγορία και όχι στη Γ’ Εθνική.

Παράλληλα, κάνουν γνωστή την αποχή τους από την προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Θεσσαλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17/7.

Να θυμίσουμε ότι παρόμοια τοποθέτηση έκανε και η Νίκη Βόλου, την Πέμπτη 13/7.

Αναλυτικά:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου, με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937» και το διακριτικό τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937», με έδρα το Βόλο, και Α.Φ.Μ. 997897053 Δ.Ο.Υ. Βόλου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
ΠΡΟΣ
Την Ένωση Αθλητικών Σωματείων με την επωνυμία «Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (Ε.Π.Σ.Θ.)», που εδρεύει στο Βόλο, οδός Ροζού 17, όπως εκπροσωπείται νόμιμα .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), που εδρεύει στην Αθήνα, πάρκο Γουδή, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Βόλος 14.7.2017

Τυγχάνω ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με έδρα το Βόλο και διατηρώ σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καταστατικού μου μεταξύ άλλων και αθλητικό τμήμα ποδοσφαίρου. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από διοργανώσεις αθλητικών δράσεων με την συμμετοχή μικρών αθλητών στην ψυχαγωγία που προσφέρει η άθληση. Στόχος μας είναι προώθηση αθλητών σε επαγγελματικές ομάδες με ενίσχυση και διδαχή της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθε» . Η οποιαδήποτε εγγραφή νέων ποδοσφαιρικών σωματείων πάντα πρέπει να επιδιώκεται διότι με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται για την περιοχή μας όλα τα ανωτέρω.
Μας κοινοποιήσατε πρόσκληση με το εξής περιεχόμενο:
«Κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Καταστατικό της Ενώσεώς μας συγκαλείται ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση για την 17/07/2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00 στα γραφεία της Ενώσεως (Ροζού 17 – Ερμού – Βόλος) και σε περίπτωση ελλείψεως απαρτίας την ίδια ημέρα και τόπο και ώρα 18.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεως στα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1. 1. Επικύρωση πληρεξουσίων αντιπροσώπων και έλεγχος απαρτίας παρισταμένων μελών.
2. 2. Επικύρωση πρακτικών Γενικής Συνελεύσεως ΕΠΣΘ της 22/02/2017.
3. 3. Επικύρωση αποφάσεως του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ για την εγγραφή των νέων Σωματείων – Μελών Α.Σ.Β. ΝΕΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ και ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
Η παρούσα αποτελεί πρόσκληση συμμετοχής σε ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση και καλούνται όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία-μέλη να παραστούν νομίμως, προσκομίζοντας ή αποστέλλοντας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή FAX έως την Παρασκευή 14/07/2017 και ώρα 21:00 στη γραμματεία της Ε.Π.Σ.Θεσσαλίας έγγραφο με το οποίο θα ορίζουν ένα φυσικό πρόσωπο-μέλος τους ως τακτικό και ένα ως αναπληρωματικό για την περίπτωση αδυναμίας ή κωλύματος του πρώτου, που θα εκπροσωπήσει το σωματείο στην ως άνω Συνέλευση.»

Το τρίτο θέμα της έκτακτης Γενικής συνέλευσης και ειδικότερα η εγγραφή νέου σωματείου με την επωνυμία «ΒΟΛΟΣ-ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» το οποίο προτίθεστε να το συμπεριλάβατε να αγωνιστεί κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 στην Γ εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, είναι μη σύννομη και οποιαδήποτε θετική απόφαση είναι παντελώς άκυρη, και αντιβαίνει στις διατάξεις του ΝΟΜΟΥ,ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ και ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ .
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 του ισχύοντος κανονισμού ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων (εφεξής Κ.Ε.Π.Σ) « … Η εγγραφή ποδοσφαιρικού σωματείου σε πανελλήνια ή τοπική Ε.Π.Σ., γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) αυτής η οποία επικυρώνεται από την επόμενη γενική συνέλευση της.»Περαιτέρω σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ανωτέρου άρθρου «Κάθε ποδοσφαιρικό σωματείο, είναι, υποχρεωτικά, μέλος μίας μόνο Πανελλήνιας η τοπικής Ερασιτεχνικής Ε.Π.Σ., ανάλογα με την μορφή του ποδοσφαίρου που ασκεί η την έδρα του και συμμετέχει αποκλειστικά στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η τελευταία, με μόνη εξαίρεση την περίπτωση του άρθρου 37 παρ.1 εδ. β του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων».
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 1 του Κανονισμού Αγώνα πρωταθλημάτων Ερασιτεχνικών Ομάδων (εφεξής Κ.Α.Π) «1. Όλοι οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων διεξάγονται μέσα στην περιοχή που καθορίζεται από το Καταστατικό της κάθε Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Κατ’ εξαίρεση, η Ε.Π.Ο. μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης ομάδας και γνώμη των αρμοδίων Ε.Π.Σ. και μόνον αν συντρέχουν σοβαροί γεωγραφικοί λόγοι, έχει το δικαίωμα να ζητήσει, με αιτιολογημένη απόφασή της, την ένταξή της ομάδας σε άλλη Ε.Π.Σ. η οποία υποχρεούται να τη δεχθεί…».

Στην προκείμενη περίπτωση η απόφαση του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Θ για την εγγραφή του σωματείου με την επωνυμία « ΒΟΛΟΣ- ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» η όποια φέρεται προς επικύρωση ενώπιον της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την 17.7.2017 είναι άκυρη παράνομη κα ως εκ τούτου ανυπόστατη. Όταν υφίσταται θέμα εγγραφής σωματείου σε οποιαδήποτε Ε.Π.Σ η απόφαση λαμβάνεται από την εκτελεστική επιτροπή και όχι από το Δ.Σ. Ακόμα και σε μια υπόθεση εργασίας που η ανωτέρω απόφαση εγγραφής σωματείων στην Ε.Π.Σ.Θ είχε ληφθεί με απόφαση της Ε.Ε αυτής ,η ομάδα αυτή θα πρέπει να αγωνιστεί στην Β τοπική ερασιτεχνική κατηγορία καθώς αποτελεί εγγραφή το πρώτον στη Ε.Π.Σ.Θ.
Επιπρόσθετα η απόφαση του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Θ δεν μπορεί να επικυρωθεί σε καμία περίπτωση καθότι το « Νέο» αθλητικό σωματείο με την επωνυμία « ΒΟΛΟΣ-ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ» είναι εν τοις πράγματι το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ». Σε καμία όμως περίπτωση δεν συντρέχουν σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι νόμιμες προϋποθέσεις άλλα ούτε έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία προκειμένου το σωματείο «ΒΟΛΟΣ-ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ» να αγωνιστεί στην Γ εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.
Εξάλλου, ο Κ.Α.Π εναρμονίζεται πλήρως με το πνεύμα του νομοθέτη καθότι ακόμα και στην περίπτωση συγχώνευσης δυο αθλητικών σωματείων τίθενται γεωγραφικοί περιορισμοί.
Στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι στην Ε.Π.Ο. συμμετέχουν ήδη 4 ομάδες στην Γ εθνική ερασιτεχνική κατηγορία ( Α.Σ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-Γ.Σ ΑΛΜΥΡΟΣ-Γ.Σ ΒΟΛΟΥ Η ΝΙΚΗ και Α.Σ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-1937) και οποιαδήποτε άλλη ομάδα είναι ευπρόσδεκτη εφόσον τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες κάτι το οποίο δεν έχει λάβει χώρα εν προκειμένω.

Για τους λόγους αυτούς
Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
• Διαμαρτυρόμαστε για την ανωτέρω παράνομη και καταχρηστική σας συμπεριφορά.
• Σας Δηλώνουμε ότι δε θα συμμετάσχουμε στην Έκτακτή Γενική Συνέλευση την 17.7.2017 καθώς δεν έχουμε την πρόθεση να νομιμοποιήσουμε οποιαδήποτε παράνομη απόφαση θα ληφθεί.
• Σας Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση λήψης οποιαδήποτε παράνομης απόφασης θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προσφεύγοντας σε όλα τα αρμόδια όργανα και αρχές.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματος μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, σε εκείνην προς την οποία απευθύνεται, προς γνώση της, και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας συγχρόνως ολόκληρο το κείμενο της στην έκθεση επίδοσης.

Για το εξωδίκως αθλητικό σωματείο
Ο Νόμιμος Εκπρόσωπος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου