ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πετράκος: «Φεύγω σαν φίλος»

πετράκος-φεύγω-σαν-φίλος-400856

Ενας από τους ποδοσφαιριστές που η Νίκη Βόλου θα ήθελε να διατηρήσει στις τάξεις της και για τη νέα χρονιά, δυστυχώς για τους κυανόλευκους δεν θα παραμείνει στον Βόλο, με τον Μπάμπη Πετράκο να αποχωρεί μετά από μία εξαιρετική σεζόν για τον ίδιο, για χάρη του Τηλυκράτη Λευκάδας.

Ο 26χρονος αμυντικός μέσος από τη Βέροια συναντήθηκε για τελευταία φορά με τη Δ.Ε. της Νίκης την περασμένη Παρασκευή, οπότε και πήρε στα χέρια του το δελτίο μεταβολών προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Ιονίου.

Επιλογή του Λεωνίδα Μπίλη πέρυσι το καλοκαίρι, ο Πετράκος ήρθε στη Νίκη Βόλου, χτυπώντας από την αρχή την πόρτα της ενδεκάδας, έστω κι αν οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις τον ανάγκασαν να μείνει μακριά από την προετοιμασία πέρυσι το καλοκαίρι για αρκετές ημέρες. Κατέγραψε συνολικά 27 παρουσίες στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 23 ως βασικός, μετρώντας συνολικά 2.163’ λεπτά συμμετοχής, αλλά και τρία γκολ, ενώ τρεις εμφανίσεις είχε και στον θεσμό του Κυπέλλου.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ατρόμητο Διαβατού Ημαθίας και ακολούθησαν η Νάουσα στη Δ’ Εθνική, οι Πόντιοι Κατερίνης στη Γ’ Εθνική την περίοδο 2011-12 με δύο συμμετοχές και η Ζάκυνθος το 2012-13 με 19 ματς και ένα γκολ.

Με τους νησιώτες κέρδισε την άνοδο στη Football League και έπαιξε μαζί τους σ’ αυτήν την κατηγορία 14 φορές, για να μεταπηδήσει την επόμενη σεζόν στην Επισκοπή, πάλι στη Football League. Εκεί πραγματοποίησε μία πολύ αξιόλογη χρονιά με 25 παιχνίδια και ένα γκολ. Τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κοζάνης, όπου κατέγραψε 22 συμμετοχές και 1 γκολ.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το διαζύγιο που μοιραία επήλθε ανάμεσα στις δύο πλευρές, θέλησε να ευχαριστήσει τη Δ.Ε. των κυανόλευκων, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα της επιστροφής του στη Νίκη, με την οποία δεν έζησε όσα ο ίδιος ευελπιστούσε πέρυσι το καλοκαίρι: «Είμαι υπερήφανος που αγωνίστηκα στην ομάδα της Νίκης Βόλου με τη μεγάλη ιστορία και τον υπέροχο κόσμο της, αλλά θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη που δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η χρονιά όπως εξελίχθηκε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως άθλος που καταφέραμε να φτάσουμε ως το τέλος, όλοι μαζί οι παίκτες σαν μια οικογένεια. Αποχωρώ σαν φίλος και εύχομαι στο εγγύς μέλλον οι δρόμοι μας να συναντηθούν και πάλι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δ.Ε. της Νίκης Βόλου, που δεν στάθηκε εμπόδιο στη μεταγραφή μου στον Τηλυκράτη Λευκάδας, αλλά και τον φίλαθλο κόσμο που στάθηκε στο πλευρό μας όλη αυτή τη χρονιά, ελπίζοντας πως οι δρόμοι μας θα συναντηθούν εκ νέου και η Νίκη να επιστρέψει εκεί που της αξίζει».

Από τη μεριά της η Δ.Ε. των κυανόλευκων ευχαρίστησε τον Πετράκο για την προσφορά του αναφέροντας σε ανακοίνωση της: «Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ευχαριστεί για την συνεισφορά του στην ομάδα την περσινή σεζόν, τον ποδοσφαιριστή Μπάμπη Πετράκο. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και καλή επιτυχία στον νέο σταθμό της καριέρας του».

Εξι ανανεώσεις και συνεχίζει

Με δύο δικά της παιδιά -προερχόμενα από την ακαδημία της- και τα οποία και πέρυσι βρίσκονταν στο ρόστερ, παίρνοντας ωστόσο ελάχιστες ευκαιρίες, προχώρησε τις ανανεώσεις της η Νίκη Βόλου την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα οι Σταύρος Βουρδάκης και Άγγελος Ματθαίου παρέμειναν στα κυανόλευκα, φθάνοντας συνολικά τις έξι ανανεώσεις ποδοσφαιριστών, μετά τους Νέτι Μέτσε, Νίκο Παπαδήμα, Δημήτρη Δημολιό και Γιάννη Βέργο, που προηγήθηκαν μέσα στην εβδομάδα. Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα με τη Δ.Ε. και την επιτροπή μεταγραφών να βαδίζουν βάσει του πλάνου, που έχει παραδώσει το τεχνικό δίδυμο των Στέφανου Ξηροφώτου και Φάντζιο Μπούις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου