ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανησυχία μέχρι το ξεκίνημα

ανησυχία-μέχρι-το-ξεκίνημα-400915

Ανησυχία επικρατεί στον Ολυμπιακό Βόλου σε αναμονή ανακοινώσεων και υλοποίησης του προγραμματισμού, την ώρα που οι περισσότεροι «περσινοί» παίκτες αποχωρούν… και η Διοικούσα Επιτροπή υπό τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη συζητά αλλά δεν έχει ανακοινώσει κάτι, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη Γενική Συνέλευση από την οποία πήρε εκ νέου το χρίσμα.

Σε σχέση με την περσινή ομάδα, από τους παίκτες που έμμειναν ως το τέλος, ήδη αποτελούν παρελθόν οι Μασάντο (πήγε στην Πορτογαλία), Κατσούλης, Σταύρου, Ιωαννίδης (μεταγράφηκαν στο Αιγάλεω), Ντόικιτς (πάει στον Πιερικό), Πότσι (στη Ρόδο), ο Δωματάς έφυγε νωρίτερα, ενώ πιθανόν δεν θα συνεχίσουν και οι Ζώνας, Αναστασίου, Κέρι, Ευθυμιάδης, Οικονόμου, Χολέβας.

Ακόμη πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είχαν αποχωρήσει, ως γνωστόν και οι Μουκάμ, Σουάνης και παραμένει ανοιχτό ποιοι θα συνεχίσουν να φορούν και τη νέα χρονιά την ερυθρόλευκη φανέλα, με υποψήφιοι να είναι οι Μπουργάνης, Αγγελής, Α. Κόκας, Παπαϊωάννου, Σπηλιώτης, Στουρνάρας, Δ. Κόκας, Κολημήτρας, Πατσής, Σκανδάλης.

Ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης φέρεται να είχε συνάντηση με τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη προκειμένου να παραμείνει στην ομάδα, αλλά εκεί η συμφωνία δεν επιτεύχθηκε και όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του, χωρίς πάντως να αποκλείεται να γίνει νέα επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές τις προσεχείς μέρες, αφού και η παραμονή του Αλέξανδρου Αναστασίου και του Λόρι Κέρι κρίνεται αβέβαιη, κοντά στην αποχώρηση είναι και ο περσινός αρχηγός Κώστας Οικονόμου, ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν θα συνεχίσουν στον σύλλογο οι Φλίγκος και Στουρνάρας.

Ερωτηματικό είναι και αν θα μείνει στην ομάδα ο νεαρός τερματοφύλακας Νίκος Μπουργάνης ή θα πάρει μεταγραφή για τον Απόλλωνα.

Ουσιαστικά, αν δεν αλλάξει κάτι, όλος ο περσινός κορμός του Ολυμπιακού θα αποτελέσει παρελθόν, με τη διοικούσα επιτροπή να καλείται να «χτίσει» πάλι μια ομάδα σχεδόν από την αρχή.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει να δει τις κινήσεις που θα κάνει η διοικούσα επιτροπή, καθώς όπως τόνισε ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, ο Ολυμπιακός θα κάνει πρωταθλητισμό. Ήδη, πάντως, υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις από τους φιλάθλους, οι οποίοι βλέπουν να μη μένουν στην ομάδα παίκτες που θα μπορούσαν και φέτος να βοηθήσουν.

Κοιτώντας και τον πινάκα των περσινών συμμέτοχων, οι παίκτες που φεύγουν ήταν ο κορμός… Ο Κατσούλης ήταν ο ρέκορντμαν των συμμετοχών, αφού έφτασε τις 28 σε 30 ματς πρωταθλήματος. Ο Ευθυμιάδης και ο Αναστασίου έπαιξαν σε 27 ματς, εκ των οποίων τα 16 και 10 αντίστοιχα ξεκίνησαν βασικοί. Μάλιστα πρόσφεραν και στο σκοράρισμα, με τον Ευθυμιάδη να βρίσκει τρεις φορές δίχτυα και τον Αναστασίου πέντε.

Ακολούθησε σε συμμετοχές ο πρώτος σκόρερ Κώστας Φλίγκος, ο οποίος σε 26 σημείωσε 19 τέρματα. Σταύρου και Στουρνάρας είχαν σημαντική συνεισφορά, αγωνιζόμενοι σε 25 παιχνίδια, τα συντριπτικά περισσότερα στην αρχική ενδεκάδα, με τον πρώτο να έχει και δύο γκολ. Ο αρχηγός Κώστας Οικονόμου ήταν από τα βασικά στελέχη με 24 αγώνες και έξι γκολ, ενώ ίδια ήταν η επίδοση ως προς τις συμμετοχές του Δωματά.

Την εννιάδα των παικτών που ξεπέρασαν τις είκοσι συμμετοχές συμπλήρωσε ο Ιωαννίδης, που είχε 22 με ένα τέρμα.

Έπειτα στη λίστα είναι οι Ζώνας (18/0, αλλά έπαιξε για πρώτη φορά στις 4/12 στο ντέρμπι με τη Νίκη Β.), Πότσι (17/0, αλλά μετά το ματς στο Π. Μαγουλάς με τη Νίκη είχε μόλις 123 λεπτά συμμετοχής), Μασάντο (14/1), Κωστόπουλος (13/0), Τέλλος (13/1), οι οποίοι είχαν φύγει τέλος Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου αντίστοιχα, Κέρι (12/3), Ντόικιτς (12/0), Μουκάμ (10/0) και Σουάνης (10/0), με τους δύο τελευταίους να μην ολοκληρώνουν τη σεζόν.

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είχαν μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών. Συγκεκριμένα ο Χολέβας είχε εννιά, ο Ανδρέας Κόκκας οκτώ συμμετοχές με ένα τέρμα, όσες και ο Κολημήτρας (τελευταίο ματς με τη Νίκη στον πρώτο γύρο) και καθόλου συμμετοχή στο πρωτάθλημα δεν είχε ο τερματοφύλακας Κ. Παλιούρας, που αποχώρησε μετά το παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής με τον Διαγόρα Σεβαστής.

Τώρα στον Ολυμπιακό τρέχουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Έτσι μπορεί να υπάρχει η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, ότι στον Ολυμπιακό Βόλου το προπονητικό τιμ αποτελούν ο Μιχάλης Ζιώγας και ο Κώστας Μπράτσος, μπορεί να έχουν γίνει και οι συζητήσεις για παίκτες και προετοιμασία, άλλα προτεραιότητα είναι να γίνει γνωστή η σύνθεση της νέας Δ.Ε. ποδοσφαίρου και οι συνεργάτες του Π. Μποτσιβάλη πέρα από τον Μ. Πολύζο και τον εκπρόσωπο του ερασιτέχνη.

Βέβαια πρέπει να κλείσουν γρήγορα πολλά ανοικτά μέτωπα, όπως φυσικά η συγκρότηση του ρόστερ, το προπονητικό κέντρο, η έδρα που θα αγωνιστεί η ομάδα και άλλα ζητήματα.

Ως προς την έδρα, ο Π. Μποτσιβαλης έχει τονίσει ότι πρώτη θα είναι το Πανθεσσαλικό, ενώ η έναρξη της προετοιμασίας θα εξαρτηθεί από τις πληροφορίες περί έναρξης του νέου πρωταθλήματος

Πάντως, ήδη Μποτσιβάλης και Ζιώγας προσπαθούν να βάλουν μία σειρά στο αγωνιστικό κομμάτι, πάνω στο μοντέλο που πιστεύει ότι είναι σωστό ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, δηλαδή να επιλεγούν κυρίως παίκτες που είναι γνώστες της κατηγορίας και διακρίθηκαν σ’ αυτήν τα προηγούμενα χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου