ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλική ήττα με προβληματισμούς

φιλική-ήττα-με-προβληματισμούς-484441

Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να δουλευτούν από τον Χόρχε Μπάριος και τους ποδοσφαιριστές του για να μπορέσει η Νίκη να γίνει ομάδα που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι κυανόλευκοι δεν έδειξαν έτοιμοι στο χθεσινό φιλικό στην Αμφισσα, αντίθετα με τον Φωκικό που ήλεγξε τον ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και έφτασε στο τελικό 2-0 αβίαστα από δυο προσωπικά γκολ του Καλλέργη.

Ο Χόρχε Μπάριος δεν πήγε με τις… προβλέψεις και δεν έκανε πρόβα ενδεκάδας ενόψει του αγώνα του Κυπέλλου στο χθεσινό ματς. Οι περισσότεροι παίκτες που συγκεντρώνουν πιθανότητες να ξεκινήσουν βασικοί στο παιχνίδι του Σαββάτου, αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος πάντως έπαιξε και ο Λουκάς Καρακατσάνης, με θητεία σε Λεβαδειακό, Διαγόρα και Ζάκυνθο που έδειξε κάποια καλά στοιχεία και υπάρχουν πιθανότητες το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας να κινηθεί για την απόκτησή του. Επίσης αγωνίστηκε και ο υπό δοκιμήν Ούγγρος Κέρεκ, που σήμερα θα ξεκαθαρίσει ο Χόρχε Μπάριος τις προθέσεις του για τον παίκτη.

Η Νίκη στο πρώτο μέρος έδειχνε ότι δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Αλλωστε αυτό που φάνηκε να ενδιαφέρει περισσότερο τον Μπάριος ήταν να τεστάρει τους παίκτες του και να δει και τους δυο υπό δοκιμήν, επιλέγοντας μια ενδεκάδα που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να αποδώσει τα μέγιστα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Βλαχοκυριάκος που βγήκε για να αντικατασταθεί από τον Παπαϊωάννου, μετά από δέκα λεπτά πέρασε στη θέση του Χρυσοχοΐδη. Δοκιμές λοιπόν και πολλά πειράματα για τον Ουρουγουανό τεχνικό, που έβγαλε συμπεράσματα και προβληματισμούς.

Στην πρώτη του επίθεση στην αναμέτρηση ο Φωκικός κατάφερε να πετύχει γκολ με τον Καλλέργη. Μόλις στο δεύτερο λεπτό της συνάντησης ο ποδοσφαιριστής του Φωκικού εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας, μπήκε από τα δεξιά και πλάσαρε εύστοχα τον Μπαϊμάκη. Στο 7’ ο πρώην κυανόλευκος Κανελλόπουλος προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 15ο λεπτό της συνάντησης η Νίκη, που άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς μετά το σοκ από το γρήγορο γκολ, έχασε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία. Ο Βλαχοκυριάκος βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Παρασκευά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Σωτρίνης στο 20’ έσωσε τους κυανόλευκους από το δεύτερο γκολ. Ο Κωτσαρής πρόλαβε την έξοδο του Μπαϊμάκη και πλάσαρε, αλλά στην γραμμή απομάκρυνε σε πλάγιο άουτ ο έμπειρος Λαρισαίος αμυντικός. Στο 32’ ο Κουμπρόγλου βρήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Μπαϊμάκης αντέδρασε σωστά και μάζεψε την μπάλα από τα πόδια του πριν βρεθεί ο αντίπαλος σε θέση βολής.

Δεν άλλαξαν την εικόνα οι βασικοί

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη μπήκε με το βασικό της σχήμα στο παιχνίδι. Παρ’ όλο που η κυανόλευκη ομάδα έδειξε διάθεση να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να ξεκινήσει δυνατά, η πρώτη καλή στιγμή για το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους, που έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό. Ο Τάσσος έκανε μια εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Κανελλόπουλου μετά από σέντρα του Θωμόπουλου και αποσόβησε τον κίνδυνο. Ο Βλάχος ήταν ο ποδοσφαιριστής που απάντησε στις ευκαιρίες για τη Νίκη, όταν σημάδεψε άουτ λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο του δευτέρου μέρους. Γενικότερα όμως οι παίκτες του Χόρχε Μπάριος έδειχναν κουρασμένοι και η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Τελικά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι κυανόλευκοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και αποφάσισαν να πιέσουν συστηματικά, όμως ο Καλλέργης στο 82’ χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ και έκοψε τις όποιες ορέξεις των φιλοξενουμένων έστω για ένα θετικό αποτέλεσμα γοήτρου. Η Νίκη αντίθετα δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει σωστά τον Βακουφτσή για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα γκολ. Το μοναδικό σουτ του Τρικαλινού υψηλόσωμου φορ στο 85’ πέρασε άουτ, ενώ ο Μαϊστρέλλης στις καθυστερήσεις σημάδεψε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά. Ετσι το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος…

Οι συνθέσεις:

ΦΩΚΙΚΟΣ: Παρασκευάς, Θωμόπουλος, Κωτσαρής, Δημητρίου, Κωστόπουλος, Κουμπρόγλου, Σκαρίμπας, Καλλέργης, Δήμας, Νυκτάρης, Κανελλόπουλος. Επαιξαν και οι Βαβάτσικος, Δημητρουλόπουλος, Σορώκος, Ζαχαρόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: 1ο Ημίχρονο: Μπαϊμάκης, Καρακώστας, Δραγάτης (23’ Αργύρης), Σωτρίνης, Χρυσοχοϊδης, Καρακατσάνης, Κουτσογιάννης, Βλαχοκυριάκος (28’ Παπαϊωάννου), Γραμματικόπουλος, Μαλντονάδο, Κέρεκ.

2ο Ημίχρονο: Τάσσος, Στουρνάρας, Παπαδήμας, Μαϊστρέλλης, Διγκόζης, Τσικνίδης, Σαμαράς, Νάστος, Βλάχος, Ντάνισιτς, Βακουφτσής.

Αίτημα για αλλαγή στην ώρα και διαιτητές

Στις 5 μ.μ. και όχι στις 6 μ.μ. ζήτησε η Νίκη να ξεκινήσει τελικά ο αγώνας του Κυπέλλου της Νίκης με τον ΠΑΟ Ρουφ. Αυτό διέρρεε χθες από τους ανθρώπους της ΠΑΕ και αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ. Εν τω μεταξύ ο Σπύρος Σταθόπουλος από τη Δυτική Αττική θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης του Κυπέλλου μεταξύ της Νίκης και του ΠΑΟ Ρουφ που θα διεξαχθεί το Σάββατο. Βοηθοί του θα είναι οι Σταμάτης και Τραχάνης από την ίδια Ενωση και τέταρτος ο Βλιώρας από τη Λάρισα.

Τα εισιτήρια για το Κύπελλο

Τα εισιτήρια για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟ Ρουφ που θα διεξαχθεί το Σάββατο θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ. Η προπώλησή τους θα γίνεται από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, από το κατάστημα του κ. Ιωαννίδη στην Λεωφόρο Ειρήνης, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Blue Star στην οδό Μαιάνδρου, από το Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του Στράτου Μαντζανά και από το Ντέρμπι Καφέ απέναντι από την πλατεία Γρ. Λαμπράκη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου