ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-481939

Ημερίδα κατά της βίας    

Ημερίδα ενημέρωσης των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων με θέμα «Για ένα καλύτερο και αξιόπιστο πρωτάθλημα: Πρόληψη της βίας στα γήπεδα και ενημέρωση για τις τροποποιήσεις στους κανόνες ποδοσφαίρου», θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 15.00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η FOOTBALLLEAGUE και η FOOTBALLLEAGUE 2 (όπως ονομάζονται πλέον η Β’ και η Γ’ Εθνική). Σε αυτή αναμένεται να μετέχουν και εκπρόσωποι της Νίκης Βόλου.

Μεταξύ άλλων, ομιλητές θα είναι ο διευθυντής ανάπτυξης διαιτησίας, Κύρος Βασσάρας, εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ και της ομοσπονδίας προπονητών. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής και κυρίως η βία στα γήπεδα αλλά και η πιστή τήρηση των κανόνων ποδοσφαίρου, οι νέες τροποποιήσεις αυτών καθώς και διάφορα άλλα θέματα που χρειάζονται άμεση λύση.

Την προσεχή Τετάρτη στη 1 μ.μ. εξάλλου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της FOOTBAL LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE 2 με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

-Ενημέρωση σχετικά με ΟΠΑΠ

-Μετακινήσεις ομάδων

-Άδειες λειτουργίας γηπεδικών εγκαταστάσεων

-Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με τους αρχηγούς των ομάδων.

 
 
 
 
 
 
  
Βρίσκεται στο καλύτερο σημείο ή τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη; Ολοι θέλουμε να πιστεύουμε το δεύτερο. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, όμως οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν ενθουσιαστεί και περιμένουν περισσότερα. Οι θρίαμβοι ανεβάζουν τις φιλοδοξίες και τις απαιτήσεις και ο Ολυμπιακός Βόλου έτσι όπως ξεκίνησε από τις αρχές του καλοκαιριού, συνεχίζει να ταράζει τα νερά…
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

 

Στη μεταγραφική περίοδο καμία κίνηση δεν παρουσιάστηκε σαν βόμβα μεγατόνων. Αντίθετα μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν στην γωνία για να κατακρίνουν με την πρώτη στραβή τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τις επιλογές τους. Ομως η συνέχεια τους διέψευσε.

Ο Ολυμπιακός με την υποψηφιότητα του Κανελλόπουλου τάραξε καταρχάς τα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η οικειοθελής αποχώρησή του από τους υποψηφίους, δεν είχε να κάνει με «ήττα» αλλά με το γεγονός ότι επετεύχθη στο σημείο του εφικτού αυτό που ήθελε να κάνει ο Αχιλλέας Μπέος: να στείλει μήνυμα ότι η νεοφώτιστη βολιώτικη ΠΑΕ δεν ήρθε για να συμμορφωθεί και να παίξει τα παιχνίδια των ισχυρών, αλλά να μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ίση στα κέντρα αποφάσεων. Αυτό λοιπόν το κατάφερε.
Πάμε τώρα παρακάτω. Το φιλικό στο Μονακό. Ανέβασε αρκετούς πόντους το γόητρο της ΠΑΕ, θεωρείται ίσως το πιο μεγάλο παιχνίδι μέχρι στιγμής στην ιστορία του Ολυμπιακού παρότι ήταν φιλικό, μια και μια επαρχιακή ομάδα δεν αντιμετωπίζει κάθε μέρα φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ποδοσφαιρική Ελλάδα άρχισε να παίρνει τα μηνύματα…
Ηρθε η μεγάλη νίκη στο φιλικό με τη Λάρισα, που σκόρπισε ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό. Κάποιοι ήταν επιφυλακτικοί. Ηταν άλλωστε μόνο ένα ματς προετοιμασίας… Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη όμως είχε δείξει δείγματα του ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει φέτος στη Σούπερ Λίγκα.  
Με τη σέντρα του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να μιλάει για το κατόρθωμα του. Πήρε διπλό στη Νέα Σμύρνη! Όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Ηρθε και η επιλογή του Μόνχε ως MVP της αγωνιστικής να δείξει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, ενώ όλος ο αθλητικός Τύπος ασχολούνταν με την αδιαμφισβήτητη αξία του Αλβαρεζ, με τη θριαμβευτική επιστροφή του Μπρέσκα στο ελληνικό πρωτάθλημα που κατάφερε να πληγώσει την πρώτη του ομάδα και με τις ικανότητες του Σανκαρέ που ήταν πανταχού παρών και την αθόρυβη δουλειά του Σέλεζι.  
Μόλις από την 1η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και έχει δημιουργήσει προσδοκίες. Εχει ξεπεράσει κατά πολύ και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Ο Σάκης Τσιώλης όμως έχει άλλη δουλειά. Να κρατήσει χαμηλά τους τόνους. Αλλιώς το παιχνίδι χάθηκε. Αλλωστε το πρωτάθλημα είναι μόνο στο ξεκίνημά του και την εξέλιξη κανείς δεν μπορεί να τη γνωρίζει. Δεν είναι μόνο να μπορέσεις να καταξιωθείς ως ομάδα στη συνείδηση των φιλάθλων μετά από 20 χρόνια. Αλλά και να καταφέρεις να διατηρηθείς ψηλά.
«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Ο κόσμος, οι εγκαταστάσεις, η διοικητική δύναμη που βγαίνει από το δυναμισμό του Αχιλλέα Μπέου. Πρώτος στόχος μας είναι η παραμονή και μετά μια καλή θέση. Ετσι προσπαθώ να το περάσω και στους παίκτες αλλά και στον κόσμο», δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης σε αθλητικό σταθμό. Τι σημαίνει αυτό; Μια ομάδα δεν πρέπει να ξέρει άλλωστε να διαχειρίζεται μόνο μια απρόσμενη ήττα, αλλά και μια μεγάλη νίκη.
Η σωστή διαχείριση λοιπόν των αποτελεσμάτων, του ενθουσιασμού, των ατομικών διακρίσεων των ποδοσφαιριστών, θα παίξει μεγάλο ρόλο στη συνέχεια και θα κρίνει κατά πόσο αυτή η ομάδα έχει την στόφα να συνεχίσει τόσο δυναμικά όσο ξεκίνησε. Προς το παρόν συνιστάται ηρεμία και συγκέντρωση. 
 
 
 
 
 
 
 
Επιστρέφει με Μπέο
Η εκπομπή του Sport Fm Μαγνησίας «Μετά το ‘90» επιστρέφει στα ερτζιανά. Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα στις 9 μ.μ. και ο πρώτος που εγκαινιάζει την εκπομπή είναι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος.
Αγ. Θαν.
 
Γεμάτο Σάββατο
Δύο παιχνίδια ποδοσφαίρου την ίδια σχεδόν ώρα θα διεξάγονται στη Μαγνησία το Σάββατο το απόγευμα. Ο Ολυμπιακός για να καλύψει το κενό από τη διακοπή της Σούπερ Λίγκα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης σε φιλικό παιχνίδι στις 18.30, ενώ η Νίκη στις 18.00 στη Νεάπολη θα παίζει για το κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟ Ρουφ. Το ένα ματς θα έχει άρωμα Σούπερ Λίγκα, ενώ το άλλο είναι επίσημο για το κύπελλο.
 Ζ.Ε.Ι.
 
Δανεικός ο Γλύκος
Στην ομάδα του Αγροτικού Αστέρα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βολιώτης τερματοφύλακας Παναγιώτης Γλύκος. Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου συμφώνησε να δοθεί ως δανεικός για ένα χρόνο σε αντάλλαγμα της μεταγραφής του Στέργιου Γιακουμή από τους «σταχυοφόρους» στον ΠΑΟΚ.  Ζ.Ε.Ι.
 
Οι αφανείς ήρωες…
Η Αννυ Πλακαρού, ο Κώστας Κιπρισλής αλλά και ο Γιάννης Καρανικολάου είναι αυτοί που δούλεψαν περισσότερο από όλους για την άψογη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά της κλήρωση των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Θ. Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ. θέλει να τους ευχαριστήσει, όπως και τον Μάκη Γαρμπή, τον πρόεδρο της Επιτροπής πρωταθλημάτων, για την προσπάθειά τους.
Θ.Δ.Κ
 
Κουτσοκώστας ήταν και πάει…
Τελικά το «μπαμ» που κυνήγησε να κάνει ο Σαρακηνός με τον Αποστόλη Κουτσοκώτσα έμεινε μόνο στα χαρτιά, καθώς ο έμπειρος φορ θα συνεχίσει στην ομάδα ΑΟ Βρασιών. Ο Κουτσοκώστας ευχαρίστησε πάντως τη διοίκηση του Σαρακηνού και προσωπικά τον πρόεδρο Γιώργο Θέο για το ενδιαφέρον τους. αλλά και για τις προπονήσεις που του επέτρεψαν να κάνει με την ομάδα όσο βρισκόταν στο Βόλο.
Θ.Δ.Κ
 
Ολοι σε ένα
Πρόβλημα υπάρχει με τις ώρες στο ΕΑΚ, αφού τα έργα που γίνονται στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος έχουν υποχρεώσει όλες τις ομάδες μπάσκετ να κάνουν τις προπονήσεις τους στο κλειστό της Νέας Δημητριάδας. Πάντως δεν θα αργήσει να αποκατασταθεί η τάξη στις ώρες και στις έδρες των ομάδων. Αυτό που εκκρεμεί στο γήπεδο της Νέας Δημητριάδας είναι η νέα διαγράμμιση του γηπέδου και οι αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν βάσει των νέων κανονισμών, καθώς οι ομάδες προπονούνται με τα παλιά δεδομένα.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά θα γίνει το «μπαμ» με ελεύθερο ποδοσφαιριστή;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου