ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα πράσινα ο Πλεσίς

στα-πράσινα-ο-πλεσίς-486059

Παίκτης του Παναθηναϊκού και με τη βούλα είναι πλέον ο Νταμιέν Πλεσίς! Ο 22χρονος Γάλλος μεσοαμυντικός της Λίβερπουλ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στους «πράσινους» υπογράφοντας χθες το απόγευμα τριετές συμβόλαιο στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο Πλεσίς έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγα λεπτά πριν τις 12 στη χώρα μας, προερχόμενος από το Παρίσι, αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε μπροστά στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.

Εφυγε από άλλη έξοδο, συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του και πήγε σε ξενοδοχείο της Αθήνας για να τακτοποιηθεί. Μετά από λίγο αναχώρησε προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία υπέγραψε στους «πράσινους».

Ο πρωταθλητής Ελλάδας συμφώνησε με την Λίβερπουλ για την απόκτηση Γάλλου μέσου, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα -τελευταία μέρα των μεταγραφών για τους μη ελεύθερους παίκτες- για την υπογραφή των συμβολαίων.

Ο 22χρονος Γάλλος αμυντικός χαφ είναι ο εκλεκτός των "πρασίνων" ως μια εναλλακτική λύση στις πολλές υποχρεώσεις της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με την Λίβερπουλ για την απόκτηση του Πλεσίς, με κανονική μεταγραφή και όχι με τη μορφή δανεισμού με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι, όπως αρχικά ανέφεραν οι πληροφορίες από την Αγγλία.

Ο Παναθηναϊκός με την κίνησή του αυτή, πήρε μία άτυπη ρεβάνς από τον Ολυμπιακό -που επίσης ενδιαφερόταν για τον παίκτη- για την απώλεια του Κρίστιαν Νέμεθ…

Πρόθεση για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ από τον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε. Παρόλα αυτά φέρεται να αποτελεί μια κίνηση για την οποία έχει δώσει την συγκατάθεσή του και ο Νϊκος Νιόπλιας. Κύριος λόγος αποτέλεσε η κατάσταση που θα βρίσκεται ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μετά από τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, κάτι που ισχύει και για τους άλλους διεθνείς παίκτες στο τριφύλλι.

Έτσι αποφασίσθηκε να αποκτηθεί ο Πλεσίς, ο οποίος μπορεί να δώσει ανάσες στον Βραζιλιάνο και του χρόνου σε περίπτωση αποχώρησής του το επόμενο καλοκαίρι να αποτελέσει και τον αντικαταστάτη του. Παράλληλα, μετά από την απόκτηση ενός αμυντικού ο Κώστας Κατσουράνης φέρεται να υπολογίζεται περισσότερο σαν κεντρικός αμυντικός, παρτενέρ του Μπουμσόνγκ και όχι σαν μέσος.

Ανακοινώθηκαν οι δανεισμοί

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε με κάθε… επισημότητα τον δανεισμό των Βαγγέλη Μάντζιου και Χρήστου Μελίσση στην πορτογαλική Μαρίτιμο. Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τη Μαρίτιμο για την παραχώρηση του Βαγγέλη Μάντζιου με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο» και…

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τη Μαρίτιμο για την παραχώρηση του Χρήστου Μελίσση με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου