ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-508475

Περιμένει αντίπαλο για το Κύπελλο ο Ολυμπιακός Βόλου    

Η χθεσινή κλήρωση των ομάδων του Βορείου Ομίλου της Α2 Εθνικής κατηγορίας του γυναικείου μπάσκετ, περισσότερο μπέρδεψε παρά έβγαλε πιθανό αντίπαλο για τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου που θα δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ομάδες της Α1 δεν μπαίνουν στην πρώτη φάση, όπου θα αναμετρηθούν πρώτα τα συγκροτήματα της μικρότερης κατηγορίας. Στο πρώτο του ματς προκειμένου να περάσει στην οχτάδα, όπου το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, εκτός αν υπάρξει έκπληξη μεγατόνων, θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ολυμπιάδας Λάρισας, ΜΕΝΤ, Πυλαίας, Ρυσσίου, Σερρών ή Ολύμπιας Λάρισας.
Τι σημαίνει αυτό; Ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιάδας – ΜΕΝΤ που περνάει απευθείας στο τρίτο γύρο της πρώτης φάσης θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη νικήτρια ομάδα που θα προκύψει από τα ζευγάρια Πυλαία – Ρύσσιο και Σέρρες Ολύμπια Λάρισας…
Να θυμίσουμε ότι η δεύτερη φάση του Κυπέλλου στην οποία συμμετέχει ο Ολυμπιακός Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. Οι ερυθρόλευκες θα δώσουν το πρώτο ματς εκτός έδρας, αφού θα είναι με ομάδα μικρότερης κατηγορίας, ενώ αν κερδίσουν θα αγωνιστούν στο ΕΑΚ την Κυριακή 24 του ίδιου μήνα με αντίπαλο πιθανόν τον Πανιώνιο για το εισιτήριο για το Final 4.    
 
 
 
 
 
 
   
Πραγματικά αυτό που ζήσαμε στη Νέα Σμύρνη όλοι όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο και παρακολουθήσαμε από κοντά τις προσπάθειες του Σάκη Τσιώλη και των ποδοσφαιριστών του ήταν μοναδικό και πρωτόγνωρο. Το «παραμύθι» του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα έχει ευτυχισμένη αρχή. Ηταν ένα ξεκίνημα που ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Ολυμπιακού δεν θα περίμενε.
 
 
Η ισοπαλία σε μια έδρα όπως η Νέα Σμύρνη θα αποτελούσε ένα αποτέλεσμα που θα άφηνε τους πάντες ικανοποιημένους. Ομως οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να συμπεριληφθούν στις εκπλήξεις της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκα και να φύγουν με ένα υπερπολύτιμο διπλό στις αποσκευές τους, που τους δίνει εκτός από τους τρεις βαθμούς και την ανάλογη ψυχολογία ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.
Αυτοί που περίμεναν την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού πανηγυρικά, για να επιβεβαιωθούν οι κακόβουλες προβλέψεις τους, απέτυχαν…
Εκεί που πρέπει να μείνουμε είναι ότι αρκετοί από τους νεοαποκτηθέντες έχουν αρχίσει να κάνουν απόσβεση στα χρήματα που δαπάνησε η ΠΑΕ για να τους ντύσει στα ερυθρόλευκα. Και πρώτος και καλύτερος ο Μπρέσκα, ο οποίος αμφισβητήθηκε έντονα. Ο Σλοβάκος, που τιμήθηκε στη Νέα Σμύρνη, δεν χαρίστηκε στην πρώην του ομάδα. Ηταν ο παίκτης που ανέβασε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος, πέτυχε το γκολ και χάρισε τους τρεις πρώτους εκτός έδρας βαθμούς. Και μη μου πείτε ότι το γκολ ήταν πάρε – βάλε από την ωραία ατομική προσπάθεια του Μόνχε, υποψήφιου MVP για την πρώτη αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τρεις μπαλιές. Βαθιά μπαλιά του Ρίκα για τον Μόνχε, σέντρα του Αργεντίνου από τα αριστερά και ο Μπρέσκα ανάμεσα σε δυο αντιπάλους, βγήκε στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση και πλάσαρε εύστοχα.
Τα «λεφτά του έχει αρχίσει να ξεχρεώνει» και ο Ελντιν Γιακούποβιτς, που επίσης ξεχώρισε στη Νέα Σμύρνη. Ο Βόσνιος με βελγικό διαβατήριο τερματοφύλακας, πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός από τις «ορέξεις» των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου τους επόμενους μήνες. Αθόρυβη δουλειά με πολλά χιλιόμετρα για τον Ρίκκα, αναμφίβολα εξαιρετικός ο Σανκαρέ που αποτελεί το στυλοβάτη της άμυνας, ενώ περισσότερα μπορεί να δώσει και ο Σέλεζι, που ήταν πάντως σταθερός και δεν έκανε εύκολα λάθος.
Από ’κει που περιμένουν πιο πολλά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι έγινε το καλύτερο στη μεταγραφική ενίσχυση, είναι ο Μαρτίν. Ο υψηλόσωμος επιθετικός πάντως προσπαθεί, είναι φιλότιμος, δίνει πολλές μάχες, κερδίζει φάουλ, αλλά όλοι περιμένουν να κάνει αυτό για το οποίο ήρθε στον Βόλο: να σκοράρει. Οταν ο Σάκης Τσιώλης ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την επίθεση της ομάδας, είπε χαρακτηριστικά ότι περιμένει στη συνέχεια να έρθουν γκολ και από άλλους παίκτες και ο Ολυμπιακός όπως και πέρυσι να διαθέτει γκάμα στο σκοράρισμα.
Μην ξεχνιόμαστε άλλωστε οι ερυθρόλευκοι είναι μια νέα ομάδα και παρά το γεγονός ότι «έκλεψαν» το αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη, που κανένας φυσικά δεν μπορεί να πει ότι ήταν τυχαίο, έχουν ως ομάδα κι άλλα περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Οπως όλοι μαζί πανηγύρισαν το διπλό του Πανιωνίου, το ίδιο όλη μαζί η ερυθρόλευκη οικογένεια θα πρέπει να είναι δεμένη και σε κάποιο πιθανό στραβοπάτημα. Εκεί είναι που θα αποδειχτούν οι αντοχές και η δυναμική της.  
 
 
 
 
 
 
Ενθουσιασμένος  
Παρότι πλήγωσε την πρώην του ομάδα, ο Αχιλλέας Μπέος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για το μεγάλο διπλό της ομάδας του. Φιλούσε κάθε μέλος της αποστολής του Ολυμπιακού Βόλου και μοίραζε συγχαρητήρια μετά το τέλος της αναμέτρησης. Η καλύτερη ανταμοιβή για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, που δεν άκουσε και λίγα από τους Πάνθηρες, που τον είχανε πάντα «πρωταγωνιστή» στα περισσότερα συνθήματά τους.
Αγ. Θαν.
 
Ατομικές διακρίσεις
Μαζί με τις ομαδικές έρχονται και οι ατομικές διακρίσεις για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Ετσι ο Αλβαρεζ συμπεριλήφθηκε από τα περισσότερα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην καλύτερη ενδεκάδα της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.
Αγ. Θαν.
 
Κέρδισε πόντους
Ενθουσιάστηκαν εκπρόσωποι των οργανωμένων της Νίκης Βόλου που παραβρέθηκαν στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής που πραγματοποιήθηκε στο μαγαζί του Στράτου Γιδόπουλου στην Αθήνα. Μάλιστα μετέφεραν στους υπόλοιπους φιλάθλους στη Νέα Ιωνία ότι απέκτησαν περισσότερη εμπιστοσύνη πλέον προς το πρόσωπο του μεγαλομετόχου, αφού φάνηκε ότι «μετράει» στο χώρο. Απόλυτα ευχαριστημένα από τη διοργάνωση ήταν και τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοργανώτριας αρχής. Βέβαια δεν φτάνουν μόνο οι δημόσιες σχέσεις για να φτάσει φέτος η Νίκη ψηλά…
Αγ. Θαν.
 
Προτάθηκε ο Μιχάλης
Ο Αριστείδης Μιχάλης προτάθηκε στη Νίκη, αλλά τελικά η περίπτωσή του δεν προχώρησε… Ο νεαρός επιθετικός έφυγε από τη Φιλιππιάδα, ωστόσο η παραγωγικότητά του στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν έπεισε τον Γιδόπουλο να τον ντύσει στα κυανόλευκα.  
Αγ. Θαν.
 
Κοινωνική δράση
Εκτός από τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου δείχνει και τις κοινωνικές ευαισθησίες της. Ετσι ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια από τους υπευθύνους του συλλόγου, στην οποία μετέχουν φυσικά και οι μικροί αθλητές για την προστασία του περιβάλλοντος. Ετσι το περασμένο Σάββατο στην Αγριά οι αθλητές του συλλόγου έστειλαν το δικό τους μήνυμα, μοιράζοντας έντυπο υλικό σε διερχόμενους οδηγούς. Σκοπός της δραστηριότητας η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα της καθαριότητας των ακτών!
Θ.Δ.Κ.
 
Πιο δυνατό
Πιο δυνατό θα είναι φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών ποδοσφαίρου, όπου μετέχει η ομάδα του Βόλος 2004. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά θα γίνει ένας όμιλος και όχι δύο που ήταν μέχρι σήμερα. Ετσι το ενδιαφέρον αναμένεται να ανέβει στο κατακόρυφο και το πρωτάθλημα να δυσκολέψει αισθητά.
Ζ.Ε.Ι
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γίνεται να είσαι MVP της αγωνιστικής και να μην περιλαμβάνεσαι στην καλύτερη ενδεκάδα;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου