ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-486289

Οι… δικαιολογίες δεν μειώνουν τον προβληματισμό

Να ξεκινάς το πρωτάθλημα με μια τέτοιου μεγέθους γκέλα φυσικά δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν πρωταθλητή. Βέβαια καμία ομάδα στον κόσμο δεν έπαθε… ζημιά με μια ισοπαλία την πρώτη αγωνιστική. Στον Παναθηναϊκό πάντως δεν παύει να επικρατεί προβληματισμός, κυρίως για την εμφάνιση απέναντι στην Ξάνθη.
 
Δικαιολογίες βέβαια υπάρχουν αρκετές, όπως οι σημαντικές απουσίες των δύο μεγάλων αστεριών Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα, όπως επίσης οι άδειες εξέδρες και η πολύ κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της Λεωφόρου.
 
Σημαντικές δικαιολογίες που όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν… δικαιολογία για την πολύ άσχημη εμφάνιση κυρίως του δευτέρου ημιχρόνου, την έλλειψη πάθους, την κακή κυκλοφορία της μπάλας και τη μη δημιουργία φάσεων μπροστά στην εστία του Γκσπούρνινγκ.
 
Ο Νίκος Νιόπλιας πήρε μια εικόνα της ομάδας και τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες του, είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν τις μέρες που απομένουν ώστε να εμφανιστούν πολύ καλύτεροι στη συνέχεια.
Ο Λουίς Γκαρσία πάντως στις πρώτες του δηλώσεις, μάλιστα έχοντας στο πλευρό του τον Βασίλη Τσιάρτα να εκτελεί χρέη… μεταφραστή, έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμος να βοηθήσει τη νέα του ομάδα, αφού…
«Έκανα προετοιμασία με την Σανταντέρ και τις τελευταίες δύο εβδομάδες ακολουθούσα ατομικό πρόγραμμα γιατί έληξε το συμβόλαιό μου. Πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος σε 15 ημέρες».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η βολιώτικη διαιτησία είναι Σούπερ Λιγκ εδώ   και χρόνια παρ’ ότι το ποδόσφαιρό μας 20 χρόνια ήταν μακριά από τη μεγάλη κατηγορία. Από πέρσι που η διαιτησία άλλαξε και πέρασε στις Ενώσεις η σημαντική δουλειά που γίνεται στην Ε.Π.Σ.Θ. φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. Η εκπροσώπηση της Ε.Π.Σ.Θ. στα επαγγελματικά πρωταθλήματα από διαιτητές της Ένωσης μεγαλώνει συνεχώς με αποτέλεσμα ο αρχιδιαιτητής Σπύρος Κανούλης να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.
 
 
Τη χρονιά που μας έρχεται έχουμε πολλές ανόδους διαιτητών στους πίνακες όλων των κατηγοριών, όπως ήδη άλλωστε έχει ανακοινωθεί από την ΕΠΟ. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που έχουν αποκτήσει οι διαιτητές μέσα από τις Σχολές διαιτησίας τα σεμινάρια, αλλά κυρίως από τους αγώνες που κάνουν, αποδεικνύονται πολύτιμες για τη σταδιοδρομία τους.
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
 
Χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα του Δημήτρη Κρητικού, ο οποίος μετά την πολύ καλή περσινή του παρουσία στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, αλλά και στα τοπικά πρωταθλήματα, φέτος θα διευθύνει αγώνες της επαγγελματικής κατηγορίας της Γ’ Εθνικής (Football League 2). Μια κατηγορία στην οποία διευθύνει αγώνες ένας ακόμη διαιτητής της Ε.Π.Σ.Θ. ο Σκουλάς Εμμανουήλ, που και αυτός θεωρείται ως ένας από τους ανερχόμενους νέους διαιτητές.
Πέραν όμως του Κρητικού και του Σκουλά που θα σφυρίζουν στη Γ’ Εθνική, άνοδο είχαμε και για τους βοηθούς διαιτητές, (τους παλιούς «επόπτες» όπως λέγαμε) Αντώνη Δαλούκα και Κώστα Πετρόπουλο, που ανεβαίνουν στη Β’ Εθνική, ενώ ο βοηθός Θωμάς Τασσιόπουλος θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ε.Π.Σ.Θ. στους πίνακες της Γ’ Εθνικής.
 
Επίσης διαιτητές που ξεχωρίζουν στα τοπικά πρωταθλήματα τη νέα χρονιά θα διαιτητεύσουν αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν γνωστοί και οι πίνακες αυτής της κατηγορίας.
Ο λόγος για τον Στέλιο Χαλβατζάκο, Δημήτρη Ρούση, Χρήστο Καΐδη και Αλέξανδρο Τρυφωνίδη που θα είναι στη Δ’ Εθνική.    
Στη Σούπερ Λίγκα την ΕΠΣ Θεσσαλίας θα εκπροσωπεί για άλλη μια χρονιά ο καλύτερος ίσως Έλληνας διαιτητής αυτή τη στιγμή Γιώργος Δαλούκας.
Όσον αφορά στους Βολιώτες παρατηρητές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα,
στη Β’ Εθνική παρατηρητές θα είναι ο αρχιδιαιτητής της Ε.Π.Σ.Θ. Σπύρος Κανούλης και ο Θωμάς Σακαρίκος, στη Γ’ Εθνική θα υπάρχουν το μελος της ΤΕΔ/ΕΠΣΘ Ιωάννης Κουζάκης και ο Σωτήρης Κουσκουρίδας, ενώ στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα τα «βολιώτικα μάτια» θα είναι ο Γιώργος Παγωνόπουλος και το άλλο μέλος της ΤΕΔ ο Λεωνίδας Φορτούνας.
Πάντως για να περάσουμε και στα αρνητικά, προβληματισμό προκαλεί η από χρόνια απουσία υποδομής και προώθησης των διαιτητών που παρατηρήθηκε πριν την τωρινή Επιτροπή Διαιτησίας, καθώς με εξαίρεση το Γιώργο Δαλούκα,
 δεν υπήρξε ανάλογη εξέλιξη αλλά και βάθος μετά και την απόσυρση του Δημήτρη Γκόλια από την ενεργό δράση, ο οποίος να θυμίσουμε πως διαιτήτευε αγώνες Β’ Εθνικής. Το γεγονός αυτό πάντως αναδεικνύει και την προσπάθεια που καταβάλλεται από τότε που ανέλαβε η τωρινή Επιτροπή ώστε να αναδειχθούν νέοι Βολιώτες διαιτητές που θα στελεχώσουν κάποια στιγμή -γιατί όχι- και τους πίνακες της Σούπερ Λίγκας παρέα με το Γιώργο Δαλούκα. Με τη νέα Σχολή Διαιτησίας που θα δημιουργηθεί μέσα στη χρονιά υπό τον κ. Κανούλη υπάρχει η φιλοδοξία να αναδειχθούν κι άλλοι διαιτητές, νέοι στο χώρο, που θα μπορούν να επανδρώνουν τα τοπικά πρωταθλήματα και να καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν και οι οποίες δεν είναι και λίγες.           
Επίσης αρνητικό για τους διαιτητές είναι το γεγονός ότι κάποιοι, ενώ έχουν τα περισσότερα προσόντα να πάνε παραπάνω, αδικούν τον εαυτό τους… τη στιγμή που “κόβονται” στα τεστ!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Κοσμοσυρροή…   
 
Αρκετός κόσμος χθες στις καφετέριες και όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια του Βόλου, όπου εκατοντάδες φίλαθλοι είχαν μαζευτεί μπροστά από τις οθόνες για να δουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πανιώνιο. Όλοι όμως ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 12 Σεπτέμβρη, οπότε και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Εργοτέλη. Μόνο που αυτή τη φορά δε θα είναι στην οθόνη αλλά στο γήπεδο…
 
Β.Ζ
 
 
Μαζί Σάντος και Βρύζας…
 
Παρέα στις εξέδρες της Ν. Σμύρνης βρέθηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος και ο νέος βοηθός του Ζήσης Βρύζας. Οι δυο τους έκαναν την εμφάνισή τους παρέα και παρακολούθησαν το παιχνίδι από τα επίσημα…
 
Ζ.Ε.Ι    
 
 
Γνώριμοι
 
 
Εκτός από τους Σάντος και Βρύζα, στη Ν. Σμύρνη βρέθηκε και το άλλοτε προπονητικό «δίδυμο» του Ολυμπιακού Μπάντοβιτς-Νινιάδης… Στην εξέδρα των επισήμων εξάλλου βρισκόταν και ο τραγουδιστής, Πάνος Κιάμος, ενώ ο Αχ. Μπέος βρήκε την παλιά του θέση και παλιούς γνωστούς.
Β.Ζ
 
Μάλλον σήμερα
 
Σήμερα θα ξεκινήσουν τα έργα αντικατάστασης του χλοοτάπητα του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς» προκειμένου να είναι έτοιμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το χορτάρι χθες είχε ξεραθεί εντελώς και ήδη τα μηχανήματα ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν τις εργασίες. Ωστόσο ένα μικρό πρόβλημα με τα μηχανήματα και τον αγωνιστικό χώρο ανέβαλε τις εργασίες…
 
Θ.Δ.Κ  
 
Το δικό τους βήμα…
 
Δικιά τους φωνή στο ραδιόφωνο αποκτούν οι ομάδες μας που αγωνίζονται στο Περιφερειακό πρωτάθλημα αλλά και αυτές των τοπικών πρωταθλημάτων. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Blue Star 95.3 θα φιλοξενεί σε καθημερινή βάση τα ρεπορτάζ του Πυράσου και του Ρήγα Φεραίου, όπως και απόψεις φιλάθλων τους αλλά και αυτά των τοπικών ομάδων όλων των κατηγοριών…
 
Θ.Δ.Κ
 
Τους μαυρίζουν…
 
Τους τωρινούς τοπικούς άρχοντες φαίνεται πως έχουν βάλει στο μάτι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και τους Νίκης. Μετά από τους αυτές τους ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει εκατέρωθεν οι δύο πλευρές εναντίον των αρχών τόσο του Βόλου, όσο και τους Ν. Ιωνίας, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, δύσκολο φαίνεται να τους εμπιστευτούν ξανά. Μην ξεχνάμε πως έρχονται και εκλογές… 
 
Θ.Δ.Κ
 
Δεν τους ξέχασαν…
 
Φαίνεται πως στον Πανιώνιο δεν ξεχνούν τις αξίες και γι’ αυτό το λόγο πριν το ματς βράβευσαν τους Τάκη Γιαννόπουλο και Μάριο Μπρέσκα για την προσφορά τους στο σύλλογο. Να θυμίσουμε πως οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες στον Πανιώνιο και γι’ αυτό η διοίκηση των κυανέρυθρων τους βράβευσε…
 
Ζ.Ε.Ι
 
 
 
Εκαναν αισθητή την παρουσία τους…
 
Οι περίπου 700 οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν χθες από νωρίς στη Ν. Σμύρνη έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τα συνθήματά τους τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα…
 
Β.Ζ
 
 
Η Ερώτηση της Ημέρας
 
Τελικά οι μεταγραφές τελείωσαν;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου