ΜΠΑΣΚΕΤ

Ενίσχυση για τη μπασκετική Νίκη Βόλου

ενίσχυση-για-τη-μπασκετική-νίκη-βόλου-413244

Μετά τις ανανεώσεις ξεκίνησαν και οι σημαντικές επιστροφές και μεταγραφές!

Η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου ενισχύεται για να παρουσιαστεί δυνατή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αφού η επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες θέλει να είναι αρχή για νέες επιτυχίες. Η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ, μετά την επέκταση της συνεργασίας με τους αθλητές Τσώλη, Τσαβέ, Βλήτσιο, Διγενή, Τοκατλίδη και Κοντογιάννη Γιώργο, χθες προχώρησε και σε ανακοινώσεις μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας…

Η πρώτη μεταγραφική κίνηση της ομάδας μπάσκετ της Νίκης ήταν ο Σάκης Κουτίνας, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα που ανδρώθηκε μπασκετικά ύστερα από 4 χρόνια. Ο 29χρονος αθλητής με ύψος 1.95 αγωνίζεται στις θέσεις 2 και 3 και θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα μας τη χρονιά της επιστροφής της στις Εθνικές κατηγορίες.

Έχει λάβει μέρος σε τελικούς Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με το παιδικό της Νίκης Βόλου (γεν. ’87-’88) κι έχει κατακτήσει Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (2004-2005).

Σε ανδρικό επίπεδο, πέρα από τη Νίκη Βόλου έχει αγωνιστεί επίσης σε Ικάρους Σερρών, Τιτάνες Παλαμά και ΑΕΛ με την οποία έφτασε στην Α2 Εθνική Κατηγορία τη σεζόν που τελείωσε.

Επίσης επιστρέφει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε ο Μανώλης Αναγνωστόπουλος. Ο 26χρονος αθλητής έχει ύψος 1.82 και αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2.

Ξεκίνησε το μπάσκετ στη Νίκη Βόλου, ενώ ήταν βασικό στέλεχος μιας φουρνιάς παικτών που πήρε μέρος με επιτυχία σε πανελλήνια πρωταθλήματα και συγκεκριμένα: 3η Θέση στο Πανελλήνιο Παίδων στη Νάουσα (γεν. ’90), 3η θέση στο Πανελλήνιο Παίδων στην Καστοριά (γεν. ’91), 4η στο θέση Πανελλήνιο Εφήβων στην Κύμη (γεν. ’89), 5η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Αθήνα (γεν. ’90).

Σε ανδρικό επίπεδο έχει αγωνιστεί σε ΓΑΣ Κομοτηνής (Β’ Εθνική), Νίκη Βόλου (Γ’ και Β’ Εθνική), Ολυμπιακό Βόλου, Γ.Σ. Αλμυρού και Μεταμόρφωση Βόλου.

Ακόμη στη Νίκη Βόλου ανήκει και επίσημα ο Θωμάς Γεωργίου! Ο 34χρονος έμπειρος playmaker Θωμάς Γεωργίου, με ύψος 1.78, έχει επίσης αγωνιστεί ξανά στη Νίκη Βόλου τη σεζόν 2013-2014, στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και τη χρονιά που έρχεται θεωρείται ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στην προσπάθεια της ομάδας.

Έχει αγωνιστεί επίσης σε Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, Άτταλο Νέας Φιλαδέλφειας, Ξυλόκαστρο (Γ΄ Εθνική), Λαμία (Γ΄ Εθνική), Ολυμπιακό Βόλου (Γ΄ και Β’ Εθνική), Παλαιό Φάληρο (Α2 Εθνική), Ίκαρο Καλλιθέας (Β΄ Εθνική), Ιωνικό Νίκαιας (Γ΄ Εθνική), Ψυχικό (Γ΄ Εθνική), Χαλκίδα (Γ΄ Εθνική), Μεταμόρφωση (Γ΄ και Β’ Εθνική), Α.Σ. Καρδίτσας (Γ΄ Εθνική).

Αλλη μια επιστροφή στη Νίκη Βόλου είναι και αυτή για τον Κώστα Λωρίτη! Μετά από δυο χρονιές στους Νέους Αθλητές Νίκης, ο 26χρονος αθλητής «ανεβαίνει» στη Νίκη Βόλου για να δυναμώσει την ρακέτα, καθώς με ύψος 2.00 αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5.

Ξεκίνησε το μπάσκετ στη Νίκη Βόλου, ενώ ήταν βασικό στέλεχος μιας φουρνιάς παικτών που πήρε μέρος με επιτυχία σε πανελλήνια πρωταθλήματα και συγκεκριμένα: 3η θέση στο Πανελλήνιο Παίδων στη Νάουσα (γεν. ’90), 3η θέση στο Πανελλήνιο Παίδων στην Καστοριά (γεν. ’91), 4η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Κύμη (γεν. ’89), 5η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Αθήνα (γεν. ’90). Επίσης αγωνίστηκε ως βασικό στέλεχος του Πανσερραϊκού στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Θεσσαλονίκη (γεν. ’91), όπου κατέκτησε την 6η θέση.

Σε ανδρικό επίπεδο έχει αγωνιστεί σε Πανσερραϊκό, Νίκη Βόλου (Γ’ Εθνική), ΑΟ Σέρρες και Νέους Αθλητές Νίκης.

Ακόμη με το βλέμμα στο μέλλον στην πρώτη ομάδα προβιβάζεται ο Θοδωρής Σούλης παρά τα μόλις 16 του χρόνια. Ο ύψους 1.97 παίκτης αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2 και ήταν βασικός πρωταγωνιστής τόσο στις παιδικές και εφηβικές, όσο και στην ανδρική ομάδα των Νέων Αθλητών τα τελευταία χρόνια.

Με την ομάδα παίδων τη χρονιά 2015-2016 κατέκτησε και το πρωτάθλημα Μαγνησίας. Επίσης καλείται σταθερά τα τελευταία 3 χρόνια στα κλιμάκια παμπαίδων και παίδων της Εθνικής Ελλάδος.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα της Νίκης Βόλου, καθώς τη σεζόν 2013-2014, σε ηλικία δεκατριών ετών, πάτησε παρκέ σε αγώνες της ομάδας στη Β’ Εθνική σκοράροντας μάλιστα σε δύο εξ αυτών.

Να σημειωθεί ότι την πορεία του Θοδωρή θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι έφηβοι και συγκεκριμένα οι: Πανιόπουλος, Τινάνας, Ρουσιώτης, Ανδρεόγλου, Παναγιώτου και Παπαδόπουλος, με τους 2 πρώτους να έχουν πιο ενεργό ρόλο και στην ανδρική ομάδα.

Τέλος, στην ανδρική ομάδα της Νίκης Βόλου θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν και ο νεαρός Φραντσέσκο Φερχάτι. Ο 18χρονος αθλητής με ύψος 1.94, με χαρακτηριστικό προσόν του το μακρινό σουτ, αγωνίζεται στις θέσεις 2 και 3 και θα είναι στη Νίκη της Γ΄ Εθνικής με τη μορφή δανεισμού από τον Αιολικό Βόλου.

Ξεκίνησε το μπάσκετ στην ακαδημία της Νίκης Βόλου, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη στα τμήματα υποδομής του Αιολικού και του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν βασικός πρωταγωνιστής με την ανδρική ομάδα του Αιολικού στα πρωταθλήματα της Β’ και της Α2 ΕΣΚΑΘ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου