ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θρίαμβος του Ολυμπιακού Βόλου

θρίαμβος-του-ολυμπιακού-βόλου-487028

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να γίνει για τον Ολυμπιακό Βόλου, που επιστρέφοντας στη μεγάλη κατηγορία κέρδισε 0-1 στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο που είχε να τον κερδίσει από το μακρινό 1971, ενώ από τότε, πριν 39 χρόνια, είχε κάνει ξεκίνημα Α’ Εθνικής με διπλό στον Ταύρο επί του Φωστήρα.
Ο Ολυμπιακός ήταν χθες ανώτερος και πήρε δίκαιη νίκη με τους 700 φίλους του να πανηγυρίζουν και τους Πανιώνιους να τα βάζουν με τους διοικούντες.
Ο Μάριο Μπρέσκα πέτυχε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στη μεγάλη κατηγορία για το 2010-2011, αφού αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Τσιώλη. Μάλιστα ο Μπρέσκα που είναι ένας παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου, πριν το ματς τιμήθηκε για την προσφορά του (όπως και ο Τ. Γιαννόπουλος).
Παρά την τιμή πάντως όταν μπήκε στο ματς έδωσε άλλο αέρα και ήταν αυτός που «σκότωσε» τους Νεοσμυρνιώτες και οδήγησε τον Ολυμπιακό Βόλου στη μεγάλη νίκη (1-0), με την οποία «γιόρτασε» την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία.
Ο Μάριο Μπρέσκα μπήκε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν αυτός που με την απόδοσή του άλλαξε τη ροή του αγώνα και στο 59’, ολοκλήρωσε με πλασέ στην κενή εστία μια υποδειγματική επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων.
Οι Βολιώτες χρειάστηκαν ένα ημίχρονο για να… προσαρμοστούν στην κατηγορία, αλλά και για να συνειδητοποιήσουν ότι ο Πανιώνιος μόνο δύσκολος αντίπαλος δεν ήταν.
Να διαπιστώσουν δηλαδή ότι οι «κυανέρυθροι» ήταν μια ομάδα που είχε προβλήματα σε όλες τις γραμμές, μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος και μια ομάδα κομμένη στα δύο, αφού δεν υπήρχε παίκτης που θα μπορούσε να οργανώσει την ανάπτυξη και να περάσει μια πάσα της προκοπής.
Βλέποντας λοιπόν αυτή την εικόνα οι Βολιώτες, μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και το κατάφεραν τόσο χάρη στην είσοδο του Μπρέσκα, όσο και με τους Μόνχε, Ρίκκα, οι οποίοι κυριάρχησαν στον χώρο του κέντρου και Ουμπίντες και Μαρτίν επιθετικά.
Η κυριαρχία αυτή είχε ως επιστέγασμα το γκολ του Σλοβάκου λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα και την απόλυτη υπεροχή σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.
Και μετά το γκολ ο Ολυμπιακός Βόλου έδειχνε σαν να είναι η μοναδική ομάδα που υπήρχε μέσα στο γήπεδο, είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και αν οι παίκτες του ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να μετατρέψουν σε θρίαμβο την επικράτησή τους.
Ετσι στο ματς κι ενώ τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, η ομάδα του Βόλου πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη με τους φίλαθλους να αποθεώνουν τους παίκτες και να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του Σάκη Τσιώλη. Στον Πανιώνιο, από την άλλη, ο προβληματισμός είναι μεγάλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου