ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-483616

Πρεμιέρες σε Ισπανία και Ιταλία   

Πρεμιέρες υπάρχουν αυτό το σαββατοκύριακο σε Ισπανία και Ιταλία Ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης η Primera Division αρχίζει με τις δύο μεγάλες αντιπάλους, την πρωταθλήτρια, Μπαρτσελόνα και τη δευτεραθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης να υπόσχονται μια μεγάλη κόντρα για την κατάκτησή του.
Η ομάδα της Καταλονίας έχει ενισχυθεί με σημαντικές προσθήκες όπως αυτές των Βίγια και Μασεράνο, ενώ από την άλλη πλευρά οι… πρωτευουσιάνοι βασίζουν πολλά στην παρουσία του καλύτερου προπονητή της ηπείρου, Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο τους.
Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ξεκινούν το φετινό πρωτάθλημα με εκτός έδρας αναμετρήσεις την Κυριακή, με Ρασίνγκ Σανταντέρ και Μαγιόρκα, αντίστοιχα.
Σημερα Σάββατο παίζουν: Έρκουλες – Αθλέτικ Μπιλμπάο (19.00) Μάλαγα – Βαλένθια (21.00) Λεβάντε – Σεβίλλη (23.00)
 Το πρωτάθλημα της Ιταλίας ξεκινάει και η Ίντερ -με τον Ράφα Μπενίτεθ πλέον στον πάγκο- της καλείται να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο. Η αρχή γίνεται στην έδρα της Μπολόνια του δικού μας Βαγγέλη Μόρα. Από την άλλη πλευρά, η κύρια διεκδικήτρια του «σκουντέτο», Ρόμα, υποδέχεται την νεοφώτιστη Τσεζένα, ενώ η Μίλαν φιλοξενεί τη Λέτσε. Το πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση της Ουντινέζε με την Τζένοα.
Σήμερα Σάββατο παίζουν Ουντινέζε – Τζένοα 19:00 και Ρόμα – Τσεζένα 21:45 την Κυριακή παίζουν: Μπάρι – Γιουβέντους, Κιέβο – Κατάνια, Μίλαν – Λέτσε, Πάρμα – Μπρέσια, Σαμπντόρια – Λάτσιο, Παλέρμο – Κάλιαρι, Φιορεντίνα – Νάπολι και τη Δευτέρα 21:45 Μπολόνια – Ίντερ.
 
 
 
 
 
 
 
 
Λάμψη αστέρων θα έχουμε στη φετινή Σούπερ Λίγκα καθώς όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πραγματοποιώντας όπως λέμε «μεταγραφές αεροδρομίου». Από τους «μεγάλους» μέχρι τους θεωρητικά «μικρομεσαίους», όλοι έκαναν το κατιτίς τους στις μεταγραφές ευελπιστώντας στο βήμα παραπάνω.
 
 
Βέβαια τη μερίδα του λέοντος είχαν πάλι οι δύο «μεγάλοι», Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τους «πράσινους» να πραγματοποιούν λίγες και ποιοτικές μεταγραφές τη στιγμή που οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν πολλές και καλές μεταγραφές, αλλάζοντας ριζικά το περσινό ελλιπές ρόστερ.
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ  
 
Οι πράσινοι μετά την περσινή «βόμβα» με τον Σισέ πήραν φέτος τους Γκοβού, Μπουμσόνγκ και Λουίς Γκαρσία,αυξάνοντας κατά πολύ τις επιλογές του Νίκου Νιόπλια. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με Ριέρα, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ και Πάντελιτς, καλύπτοντας έτσι τα κενά που είχαν κυρίως από το κέντρο και μπροστά. Έξω από το «χορό» δεν έμεινε η ΑΕΚ, η οποία απέκτησε τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ από την Πόρτσμουθ, αλλά κατάφερε επίσης να φέρει ξανά στην Ελλάδα τους έμπειρους Δέλλα και Λυμπερόπουλο. Εντύπωση προκάλεσαν και οι μεταγραφές της Λάρισας με Μακίνουα και Γκέρεμι που ξεσήκωσαν το θεσσαλικό κάμπο. Ο δεύτερος πέρυσι ΠΑΟΚ έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση-επιστροφή του Σαλπιγγίδη, ενώ κράτησε και τον περσινό βασικό κορμό. Ο Άρης πραγματοποίησε πολλές ουσιαστικές μεταγραφές με τις επιλογές του Κούπερ (Ρουίζ, Τόχα), ενώ και ο συμπολίτης του Ηρακλής έκανε την έκπληξη με την απόκτηση του Ισπανού Χοσέμι, όπως και ο Ατρόμητος με τον Ανρί Καμαρά.
Σημαντικές κινήσεις έκαναν ακόμα η Καβάλα με τον Αμπντούν, η Ξάνθη με τον Τζόρτζ Μπόατενγκ και ο Πανσερραϊκός με τον Πάμπλο Άμο. Για να έρθουμε τώρα λίγο και στα δικά μας και τον Ολυμπιακό Βόλου, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πήρε «ψώνισε» και αυτή διεθνείς παίκτες. Ο λόγος για τον Ούγγρο διεθνή Ζόλταν Σέλεζι, που μάλιστα έχει αγωνιστεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ντέμπρετσεν αλλά και για το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων, το Σλοβάκο Πετρ Ντολεζάι.
Χορός εκατομμυρίων λοιπόν στη φετινή Σούπερ Λίγκα με τις απαιτήσεις των φιλάθλων να αυξάνονται και όλοι να περιμένουν καλύτερο θέαμα από τα αστέρια των ομάδων τους. Βέβαια αν είχαμε και καλύτερες υποδομές για να στηριχθεί το όλο εγχείρημα τα πράγματα θα ήταν σίγουρα καλύτερα και ακόμα και οι ίδιοι παίκτες θα ένιωθαν καλύτερα. Αυτά θέλουν πολύ χρόνο ώστε να συμβούν. Το καλό είναι πως οι μεγάλοι παίκτες, οι σταρ, αυτοί που φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα έρχονται να αγωνιστούν στη χώρα μας έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Πλέον το επόμενο βήμα είναι σταματήσουν τα κρούσματα βίας και να αλλάξει η νοοτροπία πρώτα από όλα των παραγόντων και μετά όλων των υπολοίπων. Οι οιωνοί για το φετινό πρωτάθλημα είναι καλοί, αγωνιστικά τουλάχιστον. Το μόνο που μένει είναι να αρχίσει η δράση -έγινε χθες με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη- και να το απολαύσουμε όλοι…              
 
 
 
 
 
 
 
 
Πρεμιέρα
 
Στην πρεμιέρα της  Σούπερ Λιγκ ο Αχιλλέας Μπέος θα είναι σήμερα κόντρα με την ομάδα της καρδιάς του, ενώ στη Λάρισα φιλοξενηθεί ως αντίπαλος ο Γ. Δώνης, ο προπονητής που έστειλε την ΑΕΛ στην Ευρώπη!!!
Β.Ζ
 
 
 
Μη μας κερδίσετε…  
 
Σε ένα πολύ ωραίο θέμα που είχε χθες η Sportday υπέθετε τι sms θα έστελναν μεταξύ τους οι αρχηγοί των ομάδων της. Σε ένα από αυτά ο Νικοπολίδης έστειλε υποτίθεται στον Άλβαρεζ του Ολυμπιακού Βόλου: «Οταν παίξουν οι δύο Ολυμπιακοί, μην μας κερδίσετε γιατί αύριο οι εφημερίδες θα γράφουν «Νίκη Βόλου…». Πραγματικά ευρηματικό…
Β.Ζ
 
Φιλικών Δ’… συνέχεια…
 
Ο Πύρασος σε νέο φιλικό παιχνίδι θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Ελασσόνας σήμερα στις 6 μ.μ. εκτός έδρας. Εξάλλου σήμερα στο γήπεδο του Αλμυρού θα βρεθεί ο Ρήγας Φεραίος προκειμένου να δώσει νέο φιλικό παιχνίδι κόντρα στον τοπικό ΓΣΑ…
Ζ.Ε.Ι
 
Με Βολιώτη αρχηγό…
 
Ο Θανάσης Κωστούλας αγωνίστηκε χθες στην πρεμιέρα της Ξάνθης κόντρα στον Παναθηναϊκό φορώντας το περιβραχιόνιο της ομάδας του. Ο Βολιώτης πρώην παίκτης των Αίαντα Σούρπης, Ολυμπιακού Βόλου, Καλαμάτας και Ολυμπιακού Πειραιώς έδωσε το πρώτο βολιώτικο παρών στη Σούπερ Λίγκα, καθώς σήμερα ακολουθεί ο Ολυμπιακός Βόλου…
 
Θ.Δ.Κ
 
Ελεύθερος ο Κίτσιος…
 
Μετά από μια μακρά θητεία στην ομάδα του Πυράσου ο Χρήστος Κίτσιος αποχαιρέτησε χθες την ομάδα της Ν. Αγχιάλου. Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος, αποχωρώντας ωστόσο με τις καλύτερες σχέσεις από τον Πύρασο. Πλέον ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα αναζητήσει την τύχη του σε άλλη ομάδα…  
 
Θ.Δ.Κ
 
 
Η Ερώτηση της Ημέρας
Αν το ήθελαν, δεν θα τον έπαιρναν;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου