ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πανέτοιμοι για την «Κιβωτό του κόσμου»

πανέτοιμοι-για-την-κιβωτό-του-κόσμου-417927

Για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνεται σήμερα και αύριο (24-25 Ιουνίου) ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος του Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος», απόστασης 29 και 11 χιλιομέτρων και χθες Παρασκευή οι αθλητές έδωσαν το παρών στην «Κιβωτό του Κόσμου» στο Διμήνι.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η περσινή απόλυτη οργανωτική επιτυχία του φιλανθρωπικού μαραθωνίου κολύμβησης, που στήριξε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ τιμώντας παράλληλα και τον μεγάλο Βολιώτη κολυμβητή Ιάσονα Ζηργάνο, τον πρώτο καταγεγραμμένο Έλληνα που διέσχισε τη Μάγχη, οδήγησε φέτος σε ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχών, με τους διοργανωτές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό επί μήνες ώστε να είναι πανέτοιμοι.

Η εκκίνηση θα δοθεί σήμερα και οι συμμετέχοντες θα καλύψουν δύο αποστάσεις, μία ξεκινώντας από το Χόρτο και μία ξεκινώντας από την Κάτω Γατζέα, διασχίζοντας τον Παγασητικό κόλπο και καταλήγοντας στην κεντρική προβλήτα της Αγριάς, ενώ αύριο Κυριακή 25 Ιουνίου, η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με πεζοπορία στο Πήλιο.

Αναλυτικά οι 28 συμμετέχοντες, στη μικρή και τη μεγάλη διαδρομή κολύμβησης:

Μικρή Διαδρομή: Eυαγγελία Σανιδά, Δημήτριος Ζυγομαλάς, Ιωσήφ Σεριστατίδης, Δημήτρης Αργυρόπουλος, Παππάς Δημήτρης, Ιάσων Παπαγεωργίου, Έλενα Μελετιάδου, Ναταλία Αργυροπούλου, Λουκάς Κανακάκης, Τριαντάφυλλος Πετράκης, Παναγιώτα Ασημακοπούλου, Ιωάννης Λαμπαδίτης, Στέφανος Βλαχάβας, Χρήστος Πλιάτσικας, Θάνος Πίσπας, Κώστας Χονδρομήτρος, Τίμος Χατζηγεωργίου

Μεγάλη Διαδρομή: Φώτης Χατζάρας, Βασίλης Παπαθανασίου, Γεώργιος Σταυρόπουλος, Βασιλική Λουκά, Τρύφων Κούστας, Κωνσταντίνος Λέτσος, Δημήτρης Μαυρομάτης, Παναγιώτης Μπαντουβάνης, Συμεών Μουρατίδης, Ιωάννης Μυλωνάς, Παναγιώτης Αρβανιτάκης

Η εκκίνηση για τους αθλητές που θα κολυμπήσουν για φιλανθρωπικό σκοπό, δόθηκε χθες το απόγευμα σ’ έναν πανέμορφο χώρο στο Διμήνι, όπου φιλοξενείται η 5η Κιβωτός του Κόσμου, που εδώ και 6 μήνες στηρίζει οικογένειες και παιδιά που το έχουν ανάγκη. Εκεί, παρουσία των διοργανωτών μοιράστηκε ο εξοπλισμός, δόθηκαν οι τελευταίες πληροφορίες για τις διαδρομές και ακολούθησε πάστα πάρτι, ως είθισται πριν από κάθε κολυμβητικό αγώνα, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν πανέτοιμοι για τη σημερινή πρόκληση.

Στηρίζουν την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ο Μαραθώνιος που οι διοργανωτές φιλοδοξούν να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια, τελεί υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και διοργανώνεται από την εταιρεία The Extra Mile, που έχει την οργάνωση και την παραγωγή, υπό την επίβλεψη του Βολιώτη υπεραθλητή Λευτέρη Παρασκευά και σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις όπως η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, για να βοηθήσουν αυτή τη φορά το σημαντικό έργο που επιτελεί το ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου».

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Ο φιλανθρωπικός μαραθώνιος αγώνας κολύμβησης “Ιάσων Ζηργάνος” συνδυάζει τον αθλητισμό με το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης με σκοπό να στηριχθεί η δράση του ιδρύματος “Κιβωτός του Κόσμου”. Η “Κιβωτός του Κόσμου” είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα, με αβέβαιο μέλλον».

Το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Ιουνίου

Μεγάλη διαδρομή

07:00 πμ

Εκκίνηση – Χόρτο

10ο χιλιόμετρο

Σημείο Ξεκούρασης – Άφησσος

18ο χιλιόμετρο

Σημείο Ξεκούρασης – Κάτω Γατζέα

22ο χιλιόμετρο

Σημείο Ξεκούρασης – Πλατανίδια

29ο χιλιόμετρο

Τερματισμός – Αγριά

Μικρή διαδρομή

11:00 πμ

Εκκίνηση – Κάτω Γατζέα

7ο χιλιόμετρο

Σημείο Ξεκούρασης – Πλατανίδια

11ο χιλιόμετρο

Τερματισμός – Αγριά

Κυριακή 25 Ιουνίου

Προαιρετική πεζοπορία στο Πήλιο

9:00 πμ

Αναχώρηση για το Πήλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου