ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κολύμπι για την «Κιβωτό του Κόσμου»

κολύμπι-για-την-κιβωτό-του-κόσμου-418259

Για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνεται αύριο Σάββατο και την Κυριακή (24-25 Ιουνίου) ο κολυμβητικός Μαραθώνιος του Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος», απόστασης 29 και 11 χιλιομέτρων, με συμμετοχή 60 αθλητών.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η περσινή απόλυτη οργανωτική επιτυχία του φιλανθρωπικού μαραθωνίου κολύμβησης, που στήριξε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ, τιμώντας παράλληλα και τον μεγάλο Βολιώτη κολυμβητή Ιάσονα Ζηργάνο, οδήγησε φέτος σε ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχών, με τους διοργανωτές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί μήνες ώστε να είναι πανέτοιμοι, προσθέτοντας άλλωστε και 2η μέρα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει πεζοπορία στο Πήλιο, την Κυριακή, στην αυλαία της διοργάνωσης.

Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν δύο αποστάσεις, με αμφότερες να διεξάγονται αύριο Σάββατο 24 Ιουνίου, μία ξεκινώντας από το Χόρτο και μία ξεκινώντας από την Κάτω Γατζέα διασχίζοντας τον Παγασητικό κόλπο και καταλήγοντας στην κεντρική προβλήτα της Αγριάς.

Συγκεκριμένα, για τους 10 συμμετέχοντες στη μεγάλη διαδρομή των 29 χιλιομέτρων: «Η εκκίνηση δίνεται από την παραλία της περιοχής Χόρτο, στις 7 το πρωί. Οι αθλητές κολυμπάνε με κατεύθυνση δεξιά, προς το Βόλο. Όλη η διαδρομή πηγαίνει κόστα-κόστα και το ανώτερο που επιτρέπεται να απομακρυνθούν οι αθλητές από την παραλία είναι 300 μέτρα.

Η συνοδεία των αθλητών θα γίνεται με κανό, εξοπλισμένα με μικρά ψυγειάκια που θα χωράνε τα βασικά τροφοδοσίας του κάθε αθλητή. Τα κανό και τα πλεούμενα που θα βρίσκονται γύρω από τους αθλητές θα τους καθοδηγούν ώστε να μην κολυμπούν έξω από το όριο των 300 μέτρων.

Ο αγώνας θα έχει 3 τροφοδοσίες εκτός νερού σε παραλίες, όπου βρίσκονται και τα σημεία ελέγχου των αθλητών. Όλοι οι αθλητές της μεγάλης απόστασης είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από εκεί για να δώσουν τα νούμερά τους και αν θέλουν να φάνε και να ξεκουραστούν για λίγο χρόνο».

Από την άλλη, 50 άτομα θα κολυμπήσουν στη μικρή διαδρομή των 11 χιλιομέτρων, με τις οδηγίες να έχουν ως εξής: «Η μικρή απόσταση των 11χλμ ξεκινά στις 10.00π.μ. από τη μικρή παραλία στην Κάτω Γατζέα δίπλα από το λιμανάκι. Οι αθλητές θα κολυμπούν δεξιά με κατεύθυνση προς Βόλο. Όλη η διαδρομή πηγαίνει κόστα-κόστα και το ανώτερο που επιτρέπεται να απομακρυνθούν από την παραλία είναι 300μ. Δεν θα υπάρχει συνοδεία για κάθε αθλητή ξεχωριστά όμως θα υπάρχουν κανό και αρκετά πλεούμενα τα οποία θα παρέχουν τροφοδοσία στους αθλητές (νερό, ισοτονικά ΑΛΜΟΡΑ) αυτά θα τους οδηγούν ώστε να μην ξεπερνούν το όριο της απόστασης από την ακτή». Ο τερματισμός θα γίνει στην Αγριά, όπου και θα ακολουθήσουν οι απονομές.

Στηρίζουν την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ο Μαραθώνιος, που οι διοργανωτές φιλοδοξούν να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια, τελεί υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και διοργανώνεται από την εταιρεία The Extra Mile, που έχει την οργάνωση και την παραγωγή, υπό την επίβλεψη του Βολιώτη υπεραθλητή Λευτέρη Παρασκευά και σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις, όπως η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, για να βοηθήσουν αυτή τη φορά το σημαντικό έργο που επιτελεί το ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου»’.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Ο φιλανθρωπικός μαραθώνιος αγώνας κολύμβησης “Ιάσων Ζηργάνος” συνδυάζει τον αθλητισμό με το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης με σκοπό να στηριχθεί η δράση του ιδρύματος “Κιβωτός του Κόσμου”. Η “Κιβωτός του Κόσμου” είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον».

Τιμή στον Ιάσονα Ζηργάνο

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι νικητές, όλοι τους είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την τιμή στον κορυφαίο Βολιώτη Ιάσονα Ζηργάνο, τον δεύτερο στην ιστορία και πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο -από τους αρμόδιους φορείς- Έλληνα που διήλθε το στενό της Μάγχης κολυμπώντας, ο δε μοναδικός έως σήμερα που το έχει πετύχει τέσσερις φορές (στο διάστημα 1949-1954).

Το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Ιουνίου

Μεγάλη διαδρομή

07:00 πμ

Εκκίνηση – Χόρτο

10ο χιλιόμετρο

Σημείο Ξεκούρασης – Άφησσος

18ο χιλιόμετρο

Σημείο Ξεκούρασης – Κάτω Γατζέα

22ο χιλιόμετρο

Σημείο Ξεκούρασης – Πλατανίδια

29ο χιλιόμετρο

Τερματισμός – Αγριά

Μικρή διαδρομή

11:00 πμ

Εκκίνηση – Κάτω Γατζέα

7ο χιλιόμετρο

Σημείο Ξεκούρασης – Πλατανίδια

11ο χιλιόμετρο

Τερματισμός – Αγριά

Κυριακή 25 Ιουνίου

Προαιρετική πεζοπορία στο Πήλιο

9:00 πμ

Αναχώρηση για το Πήλιο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου