ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σημάδια για λύση στο διοικητικό «φαίνονται» στον Ρήγα Φεραίο

σημάδια-για-λύση-στο-διοικητικό-φαίν-418982

Τα πρώτα σημάδια για τη λύση στο διοικητικό αδιέξοδο που ταλανίζει τον Ρήγα Φεραίο έκαναν την εμφάνισή τους στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Βελεστίνο.

Eφόσον διασφαλιστεί για το ξεκίνημα του συλλόγου στη νέα σεζόν ένα ποσό που θα επιχειρήσει να συλλέξει τις επόμενες μέρες η επιτροπή που συστάθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό, αλλά και αν περάσει η πρόταση που θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης Παρασκευής (30/6) με στόχο την ενίσχυση του ιστορικού Σωματείου από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου με ένα σημαντικό ποσό για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ο απελθών πρόεδρος Πέτρος Μαζιανίτης προτίθεται να κάνει με τη σειρά του τη δική του προσπάθεια ώστε να σχηματιστεί διοίκηση.

Στη σύσκεψη που κάλεσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας (θυμίζουμε ότι έχουν κατατεθεί στον ίδιο το Βιβλίο Πρακτικών και η Σφραγίδα του Συλλόγου), με αφορμή το πρόβλημα που υφίσταται όσον αφορά το σχηματισμό διοίκησης από τους Κυανόλευκους ύστερα από τις «άκαρπες» γενικές συνελεύσεις που προηγήθηκαν, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το κύριο ζητούμενο που είναι φυσικά το οικονομικό. Οι καιροί σίγουρα είναι δύσκολοι και η Γ΄ Εθνική είναι μεν σημαντική κατηγορία, αλλά με έξοδα και χωρίς, όπως φαίνεται, σπουδαία ανταποδοτικότητα, με τον ΑΣ Ρήγας Φεραίος να έχει κερδίσει φέτος το δικαίωμα συμμετοχής στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για πέμπτη σερί χρονιά.

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο κ. Δημήτρης Νασίκας, ο Πέτρος Μαζιανίτης που είχε παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο του Ρήγα στο τέλος της σεζόν, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ρήγα Φεραίου και σύμβουλος της Μείζονος Πλειοψηφίας Μιχάλης Κουσκουρίδας, μέλη της εφορευτικής επιτροπής που είχε συσταθεί για τις εκλογές στον ΑΣ Ρήγας Φεραίος, πρώην διοικητικά στελέχη και παράγοντες του Συλλόγου, Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γιώργος Καλαμπακιώτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου Γιώργος Παπατόλιας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Πρίντζος, φίλαθλοι του Ρήγα αλλά και άνθρωποι που νοιάζονται τόσα χρόνια το Σύλλογο και είναι ικανοί να συνεισφέρουν.

Άπαντες παραδέχθηκαν πως ο ΑΣ Ρήγας Φεραίος αποτελεί άξιο πρεσβευτή της πόλης μας ανά το πανελλήνιο και δεν θα ήταν διόλου τιμητικό να μην έχει ανάλογη και αξιοπρεπή συνέχεια. Παράλληλα, μην ξεχνάμε πως στην ακαδημία των κυανόλευκων «φοιτούν» κοντά στα 90 παιδιά από το Βελεστίνο και την περιοχή. Πέρα από την κουβέντα για τρόπους οικονομικής ενίσχυσης του Ρήγα ενόψει της ερχόμενης σεζόν, όπως η βοήθεια από άλλους Συλλόγους της περιοχής ή «καθιερωμένα» έσοδα από εισιτήρια διαρκείας, εκδηλώσεις, διαφημιστικές πινακίδες κ.λπ., το τρέχον ζήτημα, όπως κατέληξαν στο «κυανόλευκο φόρουμ», είναι να βρεθεί διοίκηση προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου. Σχετικά με τα έξοδα που θα «τρέξουν» και μέσα στη χρονιά, η πιο χαρακτηριστική λέξη που ακούστηκε ήταν η «πάλη».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε πως θα κατατεθεί πρόταση προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 30 Ιουνίου για οικονομική βοήθεια προς τον Ρήγα Φεραίο, ενώ μαζί με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ρήγα Φεραίου, Μιχάλη Κουσκουρίδα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Γιώργο Καλαμπακιώτη και άλλα άτομα που έχουν σκοπό να βοηθήσουν, αποτελούν την επιτροπή που θα ξεκινήσει σειρά επαφών τις επόμενες μέρες ώστε να γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθεί η πρώτη «χρηματική μαγιά». Εφόσον εκπληρωθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο Πέτρος Μαζιανίτης σκοπεύει να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές για να καταρτιστεί διοικητικό σχήμα, χωρίς από ό,τι αντιλαμβανόμαστε να θεωρείται κάτι ακόμα δεδομένο.

Κρίσιμος, λοιπόν, ο «αγώνας» που θα διεξαχθεί το ερχόμενο χρονικό διάστημα για το μέλλον του Ρήγα Φεραίου.

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου